Ο Σταμάτης στα Λεγραινά σε περιμένει για ψαρο-μεζέδες μετά την παραλία
Summer In The CityΜία ταβέρνα που από το 1995 έχει δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς και ακολουθεί τις αρχές της πιστά, ακριβώς όπως και την πρώτη μέρα που άνοιξε. Αυτός είναι ο Σταμάτης.
- 27/08/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Θυμάσαι αυτές τις χαρακτηριστικές βουβαμβίλιες που συναντάς στο αριστερό σου χέρι κάθε φορά που κατευθύνεσαι προς Σούνιο και περνάς από τα Λεγραινά; Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν του Σταμάτη, που τραβά το βλέμμα κάθε οδηγού, σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές διαδρομές της Αττικής.
Ο Σταμάτης, η παραδοσιακή ταβέρνα που στέκει στο ίδιο σημείο στα Λεγραινά από το 1995 και προσφέρει ποιοτικούς ψαρομεζέδες στους επισκέπτες της, αποτελεί ένα από τα αγαπημένα pit stops για καλό φαγητό μετά το μπάνιο στις νότιες παραλίες (και δη στην παραλία ΚΑΠΕ που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση) ή μετά την επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
«Ανοίξαμε τον Ιούνιο του 1995. Εγώ μέχρι τότε εργαζόμουν σε μία εταιρία και σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο, αλλά πήρα την απόφαση να αξιοποιήσω επιχειρηματικά το οικόπεδο που είχαμε και να δημιουργήσω την ταβέρνα που βλέπετε σήμερα. Ξεκινήσαμε αρκετά δειλά, με έναν σερβιτόρο και μία μαγείρισσα. Είχαμε μια απλή νοοτροπία. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να προσφέρουμε ποιότητα και σεβασμό στον πελάτη που θα μας επέλεγε», μου τονίζει ο Σταμάτης, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.
Σήμερα, σχεδόν τριάντα χρόνια αργότερα, ο Σταμάτης συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και πάθος να λειτουργεί, χειμώνα-καλοκαίρι, την ταβέρνα του και να υποδέχεται τον καθένα ξεχωριστά με το ίδιο ειλικρινές χαμόγελο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAK SISTERS (@pak.sisters)
Εδώ θα βρεις φρέσκο ψαράκι, καλαμάρι, χταπόδι και πολλούς θαλασσινούς θησαυρούς από τους αλιείς της περιοχής -ανάλογα βέβαια την ψαριά. «Προσπαθούμε πάντα η πρώτη ύλη μας να συμβαδίζει με την εποχή. Γι’ αυτό και ο κατάλογός μας ακολουθεί τις επιλογές της εκάστοτε περιόδου», μου τονίζει ο Σταμάτης. Όσο για τα πιτσιρίκια, όπως ο ίδιος εξηγεί, «δύσκολα θα φάνε ψάρι. Έτσι, έχουμε και επιλογές όπως μοσχαρίσια μπιφτέκια, χοιρινή μπριζόλα και γενικά ποικιλία σε κρεατικά της ώρας».
Το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές για κάθε γούστο, αλλά και διάφορα αποστάγματα για να συνοδεύσεις το πιάτο σου. Αν παραγγείλεις ουζάκι, φρόντισε να τσουγκρίσεις με τον Σταμάτη και να είσαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα σε καλέσει να πιείτε και να τα πείτε παρέα. Ναι, τόσο ζεστή και φιλική είναι η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει.
Αν επισκεφτείς το ταβερνάκι την ώρα του δειλινού (και φυσικά αν βρεις τραπέζι) φρόντισε να πιάσεις θέση στη μεγάλη βεράντα που έχει μια υπέροχη πανοραμική θέα και βλέπει μέχρι τη θάλασσα. Αυτός είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος για να χαρείς στο maximum την κουζίνα του. Εναλλακτικά, κάτσε σε ένα από τα τραπεζάκια στα αριστερά, για να χαζέψεις τον μικρό κήπο με τα πολύχρωμα λουλούδια που έχει δημιουργήσει ο Σταμάτης και για τον οποίο είναι πολύ περήφανος.