Τα γλυκά του Captain’s Bakery είναι φτιαγμένα με τη συνταγή της ευτυχίας
Πάστες, αφράτα μακαρόν, γεμιστά κρουασάν και ολόφρεσκο χειροποίητο παγωτό κατατάσσουν τον γνωστό φούρνο του Αλίμου στους αγαπημένους νότιους προορισμούς (και) για γλυκό.
- 22/03/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Αν το Captain’s Bakery είναι γνωστό για κάτι άλλο πέρα από το ψωμί και τις λαγάνες του, είναι σίγουρα για την ικανότητά του να συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία, επιμένοντας σχεδόν εμμονικά στις άριστες πρώτες ύλες. Το ίδιο ακριβώς κάνει και με τα γλυκά του.
Πίσω από τις βιτρίνες του φούρνου της Λεωφόρου Καλαμακίου κρύβεται ένα μοντέρνο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που, όπως και ο ιδιοκτήτης του Captain’s, Παναγιώτης Λεντοβάς, δεν σταματά να δημιουργεί και δεν επαναπαύεται ποτέ. Μαύρη σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, μαρέγκα, καραμέλα γάλακτος, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί και άλλα υλικά περνούν από τα χέρια του chef patissier Τάσου Τραχανά, ο οποίος καθημερινά δημιουργεί μικρά έργα Τέχνης. «Η ζαχαροπλαστική είναι όντως Τέχνη, αλλά εκτός από ταλέντο και έμπνευση χρειάζεται και κάτι άλλο, πολύ βασικό: Τα σωστά υλικά. Και την καλύτερη συνταγή να έχεις, αν οι πρώτες ύλες δεν είναι άριστες, δεν θα πετύχει» λέει ο Τάσος. «Από εκεί και πέρα, πρέπει να την κυνηγάς και λίγο. Να παρακολουθείς σεμινάρια, να είσαι ενημερωμένος, να δοκιμάζεις και να εξελίσσεσαι».
Ναι, τα γλυκά του είναι όμορφα. Για την ακρίβεια, είναι τόσο φωτογενή που δύσκολα θα αντισταθείς σε μία λήψη για το Instagram. Όμως, κυρίως, τα γλυκά του Captain’s Bakery είναι απολαυστικά. Τα μακαρόν, απίστευτα αφράτα και την ίδια στιγμή τραγανά (δοκίμασε οπωσδήποτε τα γεμιστά με κρέμα γάλακτος αλλά και αυτά με το φυστίκι Αιγίνης), η πάστα αμυγδάλου (που στο Captain’s «γεμίζεται» με ρευστή πραλίνα αμυγδάλου), η Operetta (μια μοντέρνα εκδοχή της περίφημης γαλλικής πάστας Opera με υπέροχο άρωμα espresso) και το διάσημο πλέον προφιτερόλ του είναι μερικά από τα best sellers. Όμως θα βρεις και πιο ιδιαίτερες επιλογές, όπως το ολοκαίνουριο rubyterol, με σως ruby σοκολάτας, σουδάκια γεμισμένα με σοκολάτα γάλακτος και σιρόπι κόκκινων φρούτων.
Αν πάλι είσαι λάτρης των κρουασάν, πρέπει να ενδώσεις στο τελευταίο δημιούργημα του Τάσου: Γεμιστά φρεσκοψημένα κρουασάν. Κάθε Σάββατο και μια νέα γεύση. Οι δύο πρώτες ήταν Cheesecake Raspberry και Snickers –και έπεται ακόμα πιο κολασμένη συνέχεια.
Last but not least, τα παγωτά του. Στο Captain’s Bakery ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο φρέσκο χειροποίητο παγωτό. Θέλουν όμως να είναι σίγουροι ότι όλοι θα βρουν εδώ τη γεύση της προτίμησής τους. Έτσι, ανάμεσα στις περίπου 25 γεύσεις, θα βρεις κλασικά παγωτά όπως το Καϊμάκι με γάλα βουβαλιού ή η Βανίλια Μαδαγασκάρης αλλά και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς όπως το παγωτό Φυστικοβούτυρο με σοκολάτα γάλακτος, αλμυρά φιστίκια βουτηγμένα σε σοκολάτα, καραμέλα γάλακτος και πολτό από φυστικοβούτυρο. Όσο για την περίοδο της νηστείας, το vegan παγωτό με extra black σοκολάτα (κάτι σαν σορμπέ σοκολάτας) είναι η νηστίσιμη επιλογή που έψαχνες. Ακόμη το σκέφτεσαι;