Captain’s Bakery, οι νέες γεύσεις παγωτού του ιστορικού φούρνου
«Μπoρεί να μην μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, αλλά μπορείς να αγοράσεις ένα παγωτό με τη αγαπημένη σου γεύση και αυτό είναι ένα είδος ευτυχίας». Αυτό είναι και το motto των ανθρώπων του Captain’s Bakery που βρίσκεται σ’ ένα από τα κεντρικότερα περάσματα του Αλίμου, επάνω στη Λεωφόρο Καλαμακίου.
- 12/06/2019
- Κείμενο: Μικαέλα Θεοφίλου
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Ο τωρινός ιδιοκτήτης του φούρνου- που ξεκίνησε το 1928 κάπου στο Παγκράτι από έναν μικρασιάτη καπετάνιο και την οικογένειά του- Παναγιώτης Λεντωβάς, είναι από τους ανθρώπους που δείχνει σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση του φούρνου του, όμως αυτό που τον απασχολεί- ως ανήσυχο πνεύμα- είναι το καινούριο. Γι’ αυτό και ο φούρνος ανανεώθηκε άρδην. Έγινε πιο ζεστός, πιο προσιτός, πιο φιλόξενος και πιο … κατηγοριοποιημένος. Υπάρχει το τμήμα του καφέ, του πρωινού, των γλυκών, του παγωτού. Και εδώ θα μείνουμε: Στο παγωτό που είναι ολόφρεσκο, χειροποίητο, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιούνται, παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήρι – μέσα στο φούρνο- και έτσι από την άμεση παραγωγή περνάμε στην άμεση κατανάλωση.
Οι βιτρίνες ανανεώνονται κάθε μέρα, ενώ βγαίνουν συνέχεια και νέες «ψαγμένες» απρόσμενες δροσερές γεύσεις που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο δια χειρός του chef patissier του Captain’s Bakery, Αναστάσιου Τραχανά.
Ο Αναστάσιος μοιράζεται την ίδια ανάγκη για δημιουργικότητα με τον ιδιοκτήτη του φούρνου και έτσι εκτός από τις αγαπημένες και κλασικές γεύσεις παγωτού, προσθέτει νέες δροσερές και κυρίως δημιουργικές και τολμηρές γεύσεις δίνοντας νέες εμπειρίες στους πελάτες του.
Ποιες είναι οι φετινές τάσεις στο παγωτό σύμφωνα με το Captain’s Bakery; Έχουμε και λέμε: κάποιοι από τους πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς είναι παγωτό τυρί ρικότα και σύκο, red velvet με passion fruit, ανθός γάλακτος – η καρδιά του γάλακτος- με ρίπλα σοκολάτας, αχλάδι και τζίντζερ που σε κάνει να το σκέφτεσαι πριν το φας, όταν το τρώς αλλά και αφού τελειώσεις το κυπελάκι, αλλά και παγωτό speculoos –ναι, με γεύση εκείνο το παλιό αγαπημένο μπισκότο κανέλας- που με την πρώτη κουταλιά, γεύεσαι την κανέλα και νιώθεις την τραγανή υφή του μπισκότο.
Φυσικά υπάρχει και το παγωτό Ruby chocolate –το περίφημο 4ο είδος σοκολάτας- με την φυσική σοκο-φρουτώδη γεύση. Αν πάλι αγαπάτε τις καθαρές φρουτένιες γεύσεις, εκεί προστέθηκαν φέτος τα παγωτά πεπόνι και κάστανο με 100% πουρέ φρούτου.
Όσο για τα best sellers παγωτά; Ο gelato master του Captain’s Bakery, Αναστάσιος Τραχανάς μας μιλάει για το Captain’s: την περσινή hot γεύση, παγωτό με βανίλια Μαδαγασκάρης, αλμυρή καραμέλα και πατατάκια βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος. Ναι, καλά διαβάσατε με πατατάκια βουτηγμένα στη σοκολάτα! Μία γεύση που έχει πάντα σταθερή- γυναικεία- πελατεία.
Στα best seller όμως συγκαταλέγονται και η Pavlova με παγωτό λευκής σοκολάτας, κομματάκια μαρέγκας και φράουλα, το πραγματικό παγωτό φυστίκι με καραμελωμένα φυστίκια αλλά και το παγωτό φυστικοβούτυρο με σοκολάτα γάλακτος, αλμυρά φιστίκια, καραμέλα γάλακτος και πολτό από φυστικοβούτυρο. Για τους οπαδούς του σορμπέ σταθερές αξίες παραμένουν τα δροσερά μάνγκο και φράουλα – πάντα από πουρέ φρούτων.
Οι λάτρεις των κλασσικών γλυκών θα βρείτε το banofee με παγωτό μπανάνα, καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα και το παραδοσιακό εκμέκ με φρέσκο βουβαλίσιο γάλα, σιροπιαστό τσουρέκι και κανέλα.
Από τις πιο κλασικές γεύσεις δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα, βανίλια Μαδαγασκάρης, φράουλα με crispy rice βουτυγμένο σε λευκή σοκολάτα, σοκολάτα, αφράτο παρφέ κρέμα (best seller και αυτό) και στρατσιατέλα.
Και βέβαια επειδή αυξάνονται και πληθύνονται εκείνοι που προσέχουν τη σιλουέτα τους και τη διατροφή τους υπάρχουν πάντα τα παγωτά κρέμα, σοκολάτα και λεμόνι με στέβια (και 0% ζάχαρη) και 0% λιπαρά τα οποία είναι ιδανικά για τους vegans.