Sushi και παγωμένο sake στο μπαλκόνι: Πώς το Koi έγινε μονόδρομος στο νότιο sushi delivery
Τo Koi sushi bar στη Βούλα τα τελευταία έξι χρόνια έχει κάνει μόδα το οικονομικό sushi και έχει κερδίσει το δικό του φανατικό κοινό. Με την υπηρεσία delivery φέρνει στην πόρτα μας τις πιο εκλεκτές ιαπωνικές γεύσεις, χωρίς να σκεφτόμαστε τον λογαριασμό.
- 09/07/2020
- Κείμενο: Χρυσάνθη Βλάμη
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι παρέες μαζεύονται στα μπαλκόνια και το delivery έχει την τιμητική του. Σε όλο αυτό, το Koi sushi bar της Βούλας δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί για τους νότιους φαν αλλά και μη της ασιατικής κουζίνας. Με την υπηρεσία διανομής κατ΄οίκον μέσα σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι της Βούλας μπορούν να γευτούν όλη τη μαγεία της ιαπωνικής κουζίνας και κουλτούρας στο σπίτι τους. Το Koi sushi bar χαρακτηρίζεται ως ποιοτικό fast food, αφού η ποιότητα και η ποσότητα ξεπερνούν κάθε προσδοκία και οι τιμές είναι ασυναγώνιστα χαμηλές.
Το μενού στα Koi sushi bar είναι διανθισμένο με αυθεντικά ιαπωνικά πιάτα χωρίς να λείπει όμως και το ελληνικό στοιχείο. Ρίχνοντας μια ματιά στα ορεκτικά, θα βρεις την Wakame salad, μια δροσερή σαλάτα από φύκια, αγγούρι, καρότο και Ponzo σως, συνταγή μόνο του Koi. Πιο κάτω, θα συναντήσεις τα αχνιστά ψωμάκια ατμού, τα λεγόμενα Βαο buns, που γεμίζονται με κοτόπουλο, γαρίδα ή μανιτάρι και ολόφρεσκα υλικά όπως η πίκλα που συνοδεύει τα Bao bun με μανιτάρι, η οποία δεν αγοράζεται έτοιμη αλλά γίνεται από φρέσκο αγγούρι που μαρινάρεται σε ξύδι. Η ποιότητα στα Koi είναι άλλωστε το άλφα και το ωμέγα και όλες οι συνταγές παρασκευάζονται με φρέσκα προϊόντα χωρίς τίποτα να είναι τυποποιημένο.
Περνώντας στα κυρίως πιάτα, έχεις να επιλέξεις από μια μεγάλη γκάμα πιάτων που συνεχώς ανανεώνονται. Φυσικά δεν λείπουν τα δημοφιλή noodles και το sushi στις διάφορες εκδοχές του. Τα δικά μας αγαπημένα είναι το salmon teriyaki (ρολάκια με ρύζι, σολομό αγγούρι, σουσάμι και teriyaki σως) και τα rock shrimp (ρολάκια με ρύζι, τηγανιτή γαρίδα, αβοκάντο, σουσάμι και γλυκιά chili mayo σως). Για τους πιο απαιτητικούς, το dragon roll με χέλι και το spinach roll που έχει ως βάση του το σπανάκι εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, είναι το ιδανικό γεύμα. Εκτος από τα ρολάκια μπορείς να δοκιμάσεις και nigiri που είναι μπάλες ρυζιού με γαρίδα, σολομό ή τόνο. Και μην ξεχνάς πως όλα τα πιάτα του καταλόγου μπορείς να τα συνδυάσεις με παγωμένο σάκε ή ιαπωνική Asahi beer.
Παράλληλα, το delivery του Koi sushi bar είναι απολύτως προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, με τα μέτρα υγιεινής να τηρούνται αυστηρά. Τόσο στους διανομείς που φορούν μάσκα και γάντια, όσο και στη κουζίνα του καταστήματος, που είναι ανοιχτή στο κοινό, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Και επειδή ακόμα και στο delivery οι λεπτομέρειες είναι που μετράνε, κάθε παραγγελία παραδίδεται μαζί με ιαπωνικά chop sticks καθώς και σόγια σως σε συσκευασία σε σχήμα ψαριού Koi.