Πώς θα φτιάξεις τον τέλειο ντάκο, σύμφωνα με τον σεφ Κωνσταντίνο Κωβαίο
Μια συνταγή πανεύκολη αλλά απόλυτα απολαυστική, για μια σαλάτα που κλείνει μέσα της την τοπική γαστρονομική παράδοση και το ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι.
- 20/08/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο σεφ Κωνσταντίνος Κωβαίος* μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή του για μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή του ντάκου. «Πρόκειται για μια κλασική και εύκολη σαλάτα που αγαπούν όλοι. Μετά από πολλές δοκιμές και παραλλαγές έχω καταλήξει στη δική μου εκδοχή η οποία συχνά πυκνά εμπλουτίζεται και διαφοροποιείται» λέει ο ίδιος.
Σαλάτα Ντάκος – Η δική μου εκδοχή
Υλικά:
- 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
- 10 ντοματίνια Κρήτης (βελανίδια) κομμένα στη μέση
- 50 γρ. ξινομυζήθρα τριμμένη
- 30 γρ. φέτα τριμμένη
- 5-6 παξιμάδια κρίθινα και 5-6 από χαρούπι
- λίγη κάπαρη και μερικά καπαρόφυλλα
- 10 ελιές Καλαμών
- λίγα φύλλα άγρια ρόκα
- θυμάρι και ρίγανη φρέσκια
- ελαιόλαδο
- λίγο ξύδι κόκκινο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε και κόβουμε τα υλικά μας όπως αναγράφεται παραπάνω.
- Σε μια μεγάλη μπασίνα ή μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα και τις ελιές ,που θα τις προσθέσουμε στο τέλος.
- Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση διορθώνοντας με αλάτι και πιπέρι καθώς και την ένταση σε λάδι και ξύδι.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή σαλατιέρα και γαρνίρουμε με τη ρόκα και τις ελιές, προσθέτοντας αν θέλουμε έξτρα ελαιόλαδο και μυρωδικά.
*Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Εxecutive Chef στα ξενοδοχεία London Hotel και Athens Coast στη Γλυφάδα ,ενώ παράλληλα συνταγογραφεί για το site της ΕΡT και συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender και το περιοδικό Beer & Bar magazine. Είναι δημιουργός του ιστοτόπου Hospitality Ambassadeurs. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής -“Acropolis”. Μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και στην υγιεινή τροφίμων και πολυετή πείρα σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Δες περισσότερα στο hospitalityambassadeurs.com