3D Tempered glass ή απλό; Τι να διαλέξεις για να προστατέψεις την οθόνη του κινητού σου
Τα πάντα γύρω από την προστασία οθόνης των κινητών - Τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και οι “παγίδες” κάθε λύσης.
- 27/03/2021
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Κάτι που δεν έχουμε μάθει πολύ καλά εδώ στην Ελλάδα είναι ότι η πρόληψη είναι πολύ πιο σημαντική από την αντιμετώπιση. Ας πούμε όταν σπάει το κινητό σου πρέπει να σκεφτείς πώς, πού, πότε και με τι κόστος θα το φτιάξεις (ευτυχώς οι απαντήσεις σε όλα τα προηγούμενα είναι THE FIXERS). Όμως δεν θα ήταν καλύτερο να είχες προνοήσει και να είχες προστατέψει την οθόνη σου πριν αυτή σπάσει;
Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς τεχνικούς των THE FIXERS, για να μάθουμε τα πάντα γύρω από την προστασία οθόνης και τους διάφορους τύπους της. Μιλήσαμε λοιπόν με τον υπεύθυνο στο κατάστημα του Συντάγματος, στην οδό Σταδίου.
Ξεκινήσαμε από τα βασικά: Ποιοι τύποι υπάρχουν και ποια η βασική διαφορά τους; “Οι βασικοί τύποι tempered glass είναι δύο. Τα απλά και τα 3D. Στα απλά καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, αλλά όχι οι άκρες περιμετρικά της, ενώ στα 3D καλύπτουμε όλη την οθόνη”. Όπως όμως έχετε παρατηρήσει όλοι όταν πήγατε να αγοράσετε ένα τζαμάκι, υπάρχει διαφορά στην τιμή τους. Είναι τόσο σημαντική και η διαφορά στην ποιότητα και την προστασία που προσφέρει το καθένα όμως; “Η διαφορά τιμής σίγουρα δεν είναι απαγορευτική, αφού μιλάμε για διαφορά από 4 έως 8€ ανά μοντέλο. Σίγουρα τα tempered glass είναι μία καλή επένδυση για την προστασία της οθόνης μας και σίγουρα όλοι μας προτιμάμε να δώσουμε λίγα χρήματα για να αντικαταστήσουμε ένα σπασμένο κρύσταλλο προστασίας σε περίπτωση πτώσης της συσκευής μας, παρά να δαπανήσουμε ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσό για αντικατάσταση σπασμένης οθόνης”.
Ποια όμως είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου; “Το 3D tempered glass είναι σαφώς καλύτερο στην προστασία της συσκευής μας, μιας και καλύπτει όλη την οθόνη μας, ακόμα και αν αυτή στις άκρες της παρουσιάζει καμπυλότητα. Το μοναδικό μειονέκτημα στα 3D είναι πως δεν είναι πλήρως συμβατά με όλες τις θήκες. Τα απλά tempered glass είναι πλήρως συμβατά με όλες τις θήκες προστασίας και είναι και πιο οικονομικά”.
Πολλές φορές έχουμε δει όμως τζαμάκια κακής ποιότητας να αλλάζουν τα χρώματα της οθόνης και να χαλάνε τη συνολική εμπειρία του κινητού, αλλά και την εμφάνισή του. “Τα 3D tempered glass από αισθητικής άποψης είναι καλύτερα, μιας και δεν είναι εμφανή πάνω στην οθόνη μας. Πολλές φορές δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν ένα τηλέφωνο έχει tempered glass – εφόσον αυτό είναι 3D και έχει τοποθετηθεί σωστά. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα χρώματα της οθόνης, ανάλογα με την ποιότητα του κρυστάλλου προστασίας, μπορεί να αλλοιώνονται ή και όχι. Όλα τα tempered glass που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα THE FIXERS είναι αρίστης ποιότητας από τους επώνυμους κατασκευαστές ότι δεν θα παρουσιάσουν καμία απώλεια στην χρωματική γκάμα της οθόνης αλλά και δεν θα επηρεάσουν και τη φωτεινότητά της”.
Τελικά όμως, ποιο τζαμάκι να πάρεις για το κινητό σου; Στα καταστήματα THE FIXERS και στο e-shop τους θα βρεις τεράστια γκάμα από την οποία μπορείς να διαλέξεις το κατάλληλο για το κινητό σου, όμως ο Παναγιώτης μας προτείνει τα παρακάτω: “Η καλύτερη επιλογή είναι τα tempered glass της εταιρίας Nillkin. Είτε απλό είτε 3D, είναι πολύ εύκολα στην εφαρμογή τους και περιλαμβάνουν στη συσκευασία τους πολύ καλής ποιότητας καθαριστικά ώστε να είναι άψογα προετοιμασμένη η επιφάνεια της οθόνης για να υποδεχθεί το προστατευτικό. Πάντα να υπολογίζετε ότι η τοποθέτηση εντός των εργαστήριων μας δεν έχει κανένα επιπλέον κόστος πέραν της αξίας του ίδιου του tempered glass. Αν λοιπόν δεν έχετε εμπειρία, απλά ελάτε και τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς!”