Smash’n Bun: Ένας ναός του burger στο Κολωνάκι
Το Smash'n Bun είναι το νέο spot στο Κολωνάκι με το πιο ζουμερό Smash burger, το τραγανό Κorean fried chicken και πολλές ακόμη street food αμαρτίες.
- 02/04/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι τάσεις στο φαγητό ξεπηδούν από την καρδιά της πόλης. Το Smash’ n Bun, το νέο burger spot στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, ήρθε για να το επιβεβαιώσει, μετατρέποντας το street food στην απόλυτη γαστρονομική πρόταση.
Ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Τόμας Γκρούμπατς και ανέθεσαν στον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο, στον χώρο του fine dining, σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου το ανατρεπτικό project.
Αν έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει Smash Burger, τώρα ήρθε η στιγμή να το μάθεις, απολαμβάνοντάς το στην καλύτερη εκδοχή του. Στο Smash ’n Bun, αυτό το λαχταριστό μπιφτέκι, το οποίο γράφει ιστορία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στο Kentucky, πραγματικά απογειώνεται.
Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς 40 ημερών dry-aged ωρίμασης, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος, ενώ παράλληλα – καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό – η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο.
Το απίστευτο comfort αποτέλεσμα συμπληρώνουν το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, το οποίο ζυμώνεται και ψήνεται στο Smash’n Bun, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα είναι βιολογικά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ακόμη και οι ναξιώτικες πατάτες που το συνοδεύουν και τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος.
Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches- το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα στους και το κορυφαίο cheddar- ενώ τα λόγια είναι περιττά μπροστά στο Korean fried chicken του Smash ’n Bun: για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απ’ έξω και ζουμερή από μέσα.
Δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει και η vegan πρόταση, το yogi burger, με bun από γάλα αμυγδάλου, plant based putty από την Beyond Meat, πίκλες, και faux garlic mayo, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις έξτρα vegan bacon.