Tα καταγάλανα νερά της Βουλιαγμένης από ψηλά [ΒΙΝΤΕΟ]
Ένα aerial video καταγράφει τις εντυπωσιακές εικόνες με τα καταγάλανα νερά της Βουλιαγμένης, της πόλης που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην Αθήνα.
- 28/05/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Η Βουλιαγμένη αποτελεί ίσως τη μεγάλη πρωταγωνίστρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας και μας χαρίζει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, απαράμιλλη ομορφιά που μας κάνει να ξεχνάμε εντελώς πως βρισκόμαστε στην Αθήνα.
Η Βουλιαγμένη υπήρξε αρχικά παραθεριστική περιοχή, στην οποία σταδιακά αναπτύχθηκαν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Ο οικισμός μέχρι το 1929 ανήκε διοικητικά στην κοινότητα Κορωπίου. Από το 1929 μέχρι το 1935 αποτέλεσε οικισμό της κοινότητας Βάρης, ενώ από το 1935 αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα. Η κοινότητα Βουλιαγμένης αναγνωρίστηκε σε δήμο το 1985. Ο Δήμος Βουλιαγμένης διατηρήθηκε μέχρι το 2010, οπότε καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης’ και εντάχθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μαζί με τη νησίδα Υδρούσα. Ο οικισμός της Βουλιαγμένης, λόγω της αυξανόμενης οικιστικής επέκτασης των νοτίων προαστίων, έχει ενωθεί σήμερα, όπως όλοι γνωρίζουμε, με το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.
Τις τελευταίες δεκαετίες η Βουλιαγμένη έχει εξελιχθεί στην ακριβότερη περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής για αγορά κατοικίας και σε μία από τις ακριβότερες της Ευρώπης.
Οι παραλίες της, που εκτείνονται στη μεγάλη και δαντελωτή παραλιακή ζώνη όπου απλώνεται ο οικισμός, διατηρούν σταθερά Γαλάζιες Σημαίες εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της άριστης ποιότητας του νερού και του υψηλού επιπέδου των υποδομών τους.
Στο άκρο της Βουλιαγμένης «πρωταγωνιστεί» βέβαια εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα. Οι υπηρεσίες που παρείχε ήταν πρωτοποριακές όταν λειτούργησε και κατάφερε να προσελκύσει διάσημους επισκέπτες. Θαλάσσια σπορ, εστιατόριο, μπαρ, θυρίδες για τιμαλφή, αποδυτήρια και γκαρνταρόμπα, παιδική χαρά, ακόμη και υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, ναυαγοσώστης και γιατρός ήταν στη διάθεση των εκλεκτών πελατών.
Ο λόγος που πήρε το όνομά της είναι αρκετά προφανής. Έχει να κάνει με τη λίμνη της, που δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους και έχει ιδιαίτερα μεγάλο βάθος.
Ο φακός του Ζήσιμου Ζήζου κατέγραψε την ομορφιά της Βουλιαγμένης από ψηλά:
Πληροφορίες από: wikipedia, mixanitouxronou.gr