Rebel, ένα εστιατόριο γειτονιάς που αλλάζει τα δεδομένα
Με ένα μενού που βασίζεται στην ελληνική και ευρωπαϊκή κουζίνα αλλά δοσμένο με μια πιο σύγχρονη οπτική και γευστικές προτάσεις που ανανεώνονται συχνά, το Rebel στο Παλαιό Φάληρο σου δίνει τους καλύτερους λόγους να πας και να ξαναπάς.
- 06/11/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Έστρωσε τα τραπέζια του για πρώτη φορά, με νέο concept, τον Ιούλιο του 2021 φέρνοντας μια φρέσκια γαστρονομική πρόταση στο Παλαιό Φάληρο. Ο χώρος του είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και φιλικός. Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η ανοιχτή κουζίνα ενώ η κλειστή πλακόστρωτη αυλή του με τις λευκές καρέκλες, με τα αφράτα μαξιλάρια και τα λευκά ορθογώνια τραπέζια θυμίζει κάτι από νησί.
Έχει αυτό το χαλαρό ανάλαφρο ύφος που δεν σε κουράζει παρά σου δημιουργεί μια όμορφη οικεία αίσθηση. Γύρω γύρω οι ζαρτινιέρες με τις πρασινάδες δίνουν την απαραίτητη ζωντάνια στο χώρο ενώ οι τζάζ μουσικές που ακούγονται συμπληρώνουν μοναδικά την ατμόσφαιρα του εστιατορίου.
Οι ιδιοκτήτες του Rebel, δίνουν με λίγες λέξεις τη φιλοσοφία του μαγαζιού «θέλαμε να φτιάξουμε έναν χώρο όπου θα μπορούν φίλοι και οικογένειες να έρθουν και να χαλαρώσουν, να μπορούν να συζητήσουν και να απολαύσουν ποιοτικό φαγητό χωρίς επίσης να χρειάζεται να φύγουν εκτός της περιοχής» και συνεχίζουν «το Rebel είναι ένα μαγαζί γειτονιάς με τη διαφορά ότι το μενού αλλάζει ανά διαστήματα ώστε ο πελάτης να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα και να μην βαριέται».
Το μενού είναι εμπνευσμένο από την ελληνική και την ευρωπαϊκή κουζίνα με μικρές τροποποιήσεις, τα υλικά τα προμηθεύονται καθημερινά και η λέξη κατεψυγμένο είναι κάτι που δεν υπάρχει στο «λεξιλόγιο» του μαγαζιού. Η καλή πρώτη ύλη και η σωστή παρασκευή είναι αδιαπραγμάτευτα για τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, για αυτό και ο κατάλογος είναι μικρός, για να μπορεί η κουζίνα να κρατά ένα υψηλό επίπεδο, κρατώντας όμως τις τιμές φυσιολογικές. Επίσης τονίζουν «η ποιότητα είναι σημαντική για εμάς αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν κάνουμε delivery, ακόμα και στο τι θερμοκρασία θα φάει κάποιος το πιάτο έχει μεγάλη σημασία για τη γεύση του».
Στα ορεκτικά θα βρεις απλές νοστιμιές όπως ψητά πλευρώτους με βινεγκρέτ αλλά και κάποιες πιο ιδιαίτερες όπως τα τραγανά πανέ μανιτάρια με σάλτσα παρμεζάνας, τους αφράτους λουκουμάδες λαχανικών με παστουρμά και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τυρί Σαν Μιχάλη. Στα κυρίως το τέλεια χυλωμένο κριθαρώτο με λαχανικά είναι πολύ νόστιμο ενώ τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με αρωματισμένο βούτυρο είναι τρυφερά και υπέροχα γευστικά όπως και η μοσχαρίσια ταλιάτα με πατάτες με λάδι τρούφας.
Από τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου στο μενού θα μπορείς να βρεις και μοσχαράκι λεμονάτο, γιατί και τα μαγειρευτά έχουν τη δική τους χάρη. Σημείωσε πως την ίδια προσοχή που έχουν δώσει στο μενού έχουν δώσει και στη λίστα κρασιών την οποία έχει επιμεληθεί sommelier και κάθε φορά που αλλάζει κάποιο πιάτο, αλλάζει αντίστοιχα και το κρασί ώστε να δίνεται μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία. Φυσικά από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και το επιδόρπιο, ένα παρφέ σοκολάτας με μια ντελικάτη σάλτσα πορτοκαλιού που το απογειώνει.