Δύο νέα αστέρια Michelin για την Αθήνα – το ένα σε εστιατόριο των νοτίων προαστίων
Michelin Guide Athens: Δύο νέα αστέρια Michelin μόλις ανακοινώθηκαν από τον διάσημο γαστρονομικό οδηγό για την ελληνική πρωτεύουσα.
- 19/11/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο οδηγός Michelin, ο παλιότερος και πιο αναγνωρίσιμος θεσμός στη διεθνή γαστρονομία, μόλις ανακοίνωσε τα εστιατόρια που ξεχώρισε για φέτος στην Αθήνα. Το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace, με Head Chef τον Luca Piscazzi, είναι τα νέα αστέρια του οδηγού Michelin για την ελληνική πρωτεύουσα. Η Σπονδή διατηρεί για ακόμα μία χρονιά τα δύο αστέρια της, ενώ από ένα συνεχίζουν να έχουν τα εστιατόρια Botrini’s, Βαρούλκο Seaside και Hytra.
Παράλληλα ένα ακόμη εστιατόριο, το Cerdo Negro 1985, στο Γκάζι, κέρδισε για πρώτη φορά τη διάκριση Bib Gourmand, την οποία λαμβάνουν εστιατόρια που συνδυάζουν καλή ποιότητα με προσιτή τιμή. Το Οικείο στο Κολωνάκι και το Nolan στο Σύνταγμα διατηρούν τη Bib Gourmand διάκρισή τους και φέτος.
Τέλος, το Aleria στο Μεταξουργείο, το Le Pavillon στο Χαλάνδρι, το Okio στο Σύνταγμα, το Athénée επίσης στο κέντρο και τo Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο προστέθηκαν στις προτάσεις του Οδηγού για το 2021.
Τα δύο νέα εστιατόρια της Αθήνας που κέρδισαν αστέρι Michelin
CTC, Κεραμεικός
Μετά από μια πορεία έξι χρόνων, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin. Το CTC μάλιστα πρόσφατα μετακόμισε στον Κεραμεικό, σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό της περιοχής, με υπέροχο κήπο. «Το νέο μας εστιατόριο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ικανότητά του να κεντρίζει όλες τις αισθήσεις, ώστε να μπορεί ο καλεσμένος μας να απολαύσει στο έπακρο το ταξίδι για το οποίο μαζί ξεκινάμε» αναφέρει η ομάδα του CTC, προσκαλώντας μας για να μας συστήσει εκ νέου «την ιστορία, την κουλτούρα και τις παραδόσεις της ελληνικής κουζίνας, “μεταφρασμένης” στην πιο δημιουργική και εκλεπτυσμένη μαγειρική γλώσσα».
Info: CTC Urban Gastronomy, Πλαταιών 15, Αθήνα, Τηλ: 21 0722 8812
Pelagos, Four Seasons Astir Palace, Αστέρας Βουλιαγμένης
Μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμά του (τον Μάιο του 2021), το εστιατόριο Pelagos έλαβε ήδη το πρώτο του αστέρι από τον οδηγό Michelin. Στα ηνία της κουζίνας βρίσκεται ο chef Luca Piscazzi, που προηγουμένως είχε ηγηθεί του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin “La Dame de Pic” στο Λονδίνο. Το μοντέρνο εστιατόριο του Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη δίνει, μέσα από την εκλεπτυσμένη κουζίνα του, έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, προσφέροντας απαράμιλλη θέα προς τη θάλασσα, σε ένα κομψό και λιτό περιβάλλον.
Info: Pelagos, Απόλλωνος 40, Four Seasons Astir Palace Hotel, Βουλιαγμένη, Τηλ: 21 0890 1192