Madame Fraise: Το νέο «κρυφό» ζαχαροπλαστείο του Παγκρατίου με γλυκά σκέτα κομψοτεχνήματα
Tο Madame Fraise, το ζαχαροπλαστείο - φάντασμα που έγινε το απόλυτο talk of the town, δεν έχει βιτρίνα, αλλά φτιάχνει στο εργαστήριό του στο Παγκράτι γλυκά τόσο όμορφα, που δεν θες να τα χαλάσεις. Μέχρι να γευτείς την πρώτη μπουκιά.
- 04/02/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Ένα ανοιχτό εργαστήριο, αλλά χωρίς βιτρίνα. Μην ψάξεις να δεις τα γλυκά τους, γιατί δεν θα τα καταφέρεις. Το Madame Fraise είναι ένα ζαχαροπλαστείο-φάντασμα, διαφορετικό από τα άλλα, αφού προσφέρει τα γλυκά του κυρίως με διανομή ή takeaway, χωρίς ωστόσο τον κλασικό χώρο πώλησης ενός ζαχαροπλαστείου. Δημιουργοί του, οι pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας, οι οποίοι γνωρίστηκαν όταν έφτιαχναν τα γλυκά του Μεγάλη Βρετανία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)
Στόχος τους είναι να μας προσφέρουν γλυκά που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν φανταζόμαστε με πόσο διαφορετικό τρόπο μπορούμε να τα γευθούμε. Στα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το μιλφέιγ με σαντιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, πραλίνα πεκάν, καραμελωμένες σφολιάτες και ιδιαίτερη εμφάνιση, αλλά και η tarte tatin με καραμελωμένα μήλα, ψημένη κρέμα αμυγδάλου, κάρδαμο και λεμόνι. Στο Madame Fraise πιστεύουν επίσης ότι το αγαπημένο panettone δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα και, δουλεύοντας πάνω σε αυτό με ιδιαίτερα υλικά, στοχεύουν να το καθιερώσουν ως ένα γλυκό που απολαμβάνεις όλο τον χρόνο με τον καφέ σου.
Plus: Η Κυριακή 6 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία από τις τέσσερις Κυριακές που βρίσκουμε τις δημιουργίες του Madame Fraise στο brunch του κοσμοπολίτικου Athénée. Από τον λαχταριστό μπουφέ περνούν γλυκά όπως Paris Brest, Mont Blanc, millefeuille, τάρτα σοκολάτα-καραμέλα και tarte tatin, ενώ τα panettone και τα αλείμματα του θα είναι επίσης διαθέσιμα προς πώληση στο pop up κατάστημα εντός του Athénée.
Madame Fraise: Υμηττού 225, Παγκράτι | 2114186086 | Διανομή μέσω Wolt