Mple Souvlakia: Το νέο premium spot για σουβλάκι στη Νέα Σμύρνη
Τα «Mple Souvlakia» είναι το new hot entry που μπαίνει στη λίστα με τα σημεία όπου μπορούμε να απολαύσουμε το παντοτινά αγαπημένο μας street food σε πειραγμένες εκδοχές (ακόμη και με vegan γύρο).
- 24/02/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει το σουβλάκι; Με γύρο κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, καλαμάκι (ή σουβλάκι, όπως θες πες το), με μπιφτέκι, με κεμπάπ ή ακόμα και στη vegan εκδοχή του; Σίγουρα υπάρχει κάποια που ταιριάζει και στα δικά σου γούστα.
Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν η Αθήνα έχει αποκτήσει ένα ακόμη σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το σουβλάκι, δια χειρός του chef Σάκη Βενέτη, executive σεφ του Ομίλου Electra Hotels & Resorts. Με σύνθημά του το «Eat souvlaki like there is no tomorrow» το νέο μαγαζί της Νέας Σμύρνης σερβίρει σουβλάκια όπως κανένα άλλο: Στα «Mple Souvlakia» (μπλε, που θυμίζει Ελλάδα) τα σουβλάκια φτιάχνονται αποκλειστικά από υλικά ελληνικής προέλευσης από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Σε έναν industrial χώρο, ο οποίος μάλιστα προωθεί μια «πράσινη» φιλοσοφία (δεν χρησιμοποιείται τίποτα πλαστικό, ενώ τα προϊόντα ψήνονται σε φυσικά κάρβουνα από ξύλα ελιάς), φτιάχνονται εκτός από τα κλασικά, και πιο ιδιαίτερα τυλιχτά που αξίζει να δοκιμάσεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MPLE SOUVLAKIA (@mplesouvlakia)
Θα βρεις λοιπόν τυλιχτο με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα, ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας. Θα δοκιμάσεις ακόμη vegan γύρο που φτιάχνεται (αυτήν την περίοδο) από σελινόριζα και μαριναρισμένες ρίζες, ενώ συνοδεύεται με χειροποίητη vegan μαγιονέζα και τυλίγεται ακριβώς όπως ένα basic, non vegan σουβλάκι. Οταν η εποχή της σελινόριζας περάσει, ο σεφ θα σκεφτεί κάτι άλλο για να μας εκπλήξει.
Μπορείς να τα απολαμβάνεις καθημερινά από τις 5 το απόγευμα (εκτός Δευτέρας).
Tip: Βρες τα Mple Souvlakia και στο e-food.