Τα πιάτα του Due Pentole που πρέπει να δοκιμάσει κάθε λάτρης της ιταλικής κουζίνας
Pasta, pizza και ταλιάτα είναι ίσως τα τρία πιο εμβληματικά φαγητά της ιταλικής κουζίνας και αν θέλεις να τα απολαύσεις σε κλασικές και νόστιμες εκδοχές τους στον Άλιμο, τότε είναι ώρα να κλείσεις τραπέζι στο Due Pentole.
- 03/03/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Ήξερες ότι η ιταλική κουζίνα είναι η πιο δημοφιλής του κόσμου; Δεν το λέμε εμείς επειδή της έχουμε μεγάλη αδυναμία, αλλά αυτό προέκυψε σύμφωνα με την μεγάλη, διεθνή έρευνα της βρετανικής εταιρείας μετρήσεων YouGov, το 2019. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, όταν η βάση της είναι τα πληθωρικά πιάτα ζυμαρικών και οι ασυναγώνιστες πίτσες με τη λεπτή ζύμη και τους νόστιμους συνδυασμούς υλικών; Αν τώρα δίπλα σε αυτά βάλεις και τα πιάτα με κρέας, καταλαβαίνεις γιατί έρχεται πρώτη στις καρδιές των καλοφαγάδων.
Τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα μπορείς να απολαύσεις χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις μέχρι την γειτονική χώρα. Αρκεί να οδηγήσεις μέχρι τον Άλιμο και το ιταλικό εστιατόριο Due Pentole, που ξέρει πώς να σερβίρει ιταλικά πιάτα φινετσάτα και σωστά εκτελεσμένα. Αυτό κάναμε και εμείς πρόσφατα και ξεχωρίσαμε τέσσερα πιάτα από το μενού τους, που πιστεύουμε ότι κάθε λάτρης της ιταλικής κουζίνας πρέπει να δοκιμάσει.
Η αρχή έγινε με πίτσα φυσικά. Pizza prosciutto, rucola e parmigiano με το μοναδικό prosciutto San Daniele 24 μηνών, φλούδες παρμεζάνας, ρόκα, ντομάτα και μοτσαρέλα, έφθασε ζεστή στο τραπέζι και δεν πρόλαβε ποτέ να συναντήσει τα άλλα πιάτα που ακολούθησαν!
Σειρά μετά την πίτσα έχει κλασικά η pasta, όπου δοκιμάσαμε Pappardelle “Due Pentole” με τις al dente παπαρδέλες να σερβίρονται με λεπτές φέτες από picanha, σπαράγγια και ντοματίνια, ενώ η σάλτσα άσπρης τρούφας δίνει το απόλυτο άρωμα Ιταλίας στο πιάτο. Αλλά επειδή ένα πιάτο ζυμαρικών δεν είναι ποτέ αρκετό, επιλέξαμε και τα χειροποίητα ραβιόλι τους, με γέμιση από μους παρμεζάνας, που σερβίρονται παρέα με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο με κρούστα από ξηρούς καρπούς και ταιριαστό pesto ρόκας.
Για το τέλος αφήσαμε το κρέας, με μία σωστά ψημένη tagliata di filetto di manzo, που έφθασε στο τραπέζι πάνω σε στρώμα ρόκας, με σάλτσα από τυρί gorgonzola, που ολοκλήρωσε όπως έπρεπε το ταξίδι μας στις ιταλικές γεύσεις.