Η καντίνα του Γιάννη και μια προβατίνα βγαλμένη από τον παράδεισο
Ακούσαμε για μια καντίνα - ψησταριά κάπου κρυμμένη στα Σπάτα και αφού πήγαμε, επιβεβαιώνουμε ότι ο Γιάννης κάνει στις Ελιές θαύματα. Κάθε μέρα.
- 27/03/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Διαμάντι. Αυτή είναι η λέξη που μου κόλλησε σαν λίπος προβατίνας στο μυαλό αμέσως μετά την οικογενειακή αναχώρηση από την καντίνα του Γιάννη (για τους γνώστες) ή “Στις Ελιές” για τους google users. Τα διαμάντια, άλλωστε, δεν τα βρίσκεις έτσι λαμπερά και καταγάλανα, αλλά ανάμεσα σε άλλα ορυκτά και πετρώματα με μια αρχική θαμπάδα, σαν αυτήν που νιώθεις καθώς ψάχνεις να βρεις την καντίνα (κάπου στα Σπάτα πριν βγεις προς Αττική αν γυρίζεις από Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ή McArthur ή αφού έρθεις από Αττική).
Μόλις φτάσεις, καταλαβαίνεις ότι εδώ δεν είναι γκουρμέ η φάση, ούτε μισελενάτη. Μια καντίνα κανονική, σεταρισμένη σε μικρή αυλή που βλέπει απλά το δρόμο, με ένα ψυγείο γεμάτο μπύρες και μια ψησταριά που τη μυρίζεις από τη στιγμή που σηκώνεις χειρόφρενο και κάθεσαι με τα φρένα σπασμένα σε ένα από τα τραπέζια του Γιάννη. Α ρε Γιάννη, τελικά ούτε καντίνα προκοπή δεν κάνει χωρίς εσένα.
Η σταρ του μαγαζιού είναι η προβατίνα. Φιλέτο, σε μικρά και ζουμερά κομμάτια, λουκούμι σκέτο. Λίγες φορές αυτό που περιμένεις και έχεις ακούσει, είναι τόσο συνεπές με αυτό που αγγίζει τον ουρανίσκο σου. Εξαιρετικό ψήσιμο, εξαιρετικό ποσοστό λίπους, καμία ενοχλητική μυρωδιά, σε ποιον παράδεισο βρεθήκαμε ξαφνικά και αντί για ουρί, τρέχουν προβατίνες; Οι οποίες τελευταία περνούν τη mainstream φάση τους, αφού τις βρίσκεις όλο και περισσότερο τόσο σε εστιατόρια και ταβέρνες όσο και στα καλά κρεοπωλεία.
Τι άλλο δοκιμάσαμε; Στρογγυλή κομμένη στο χέρι πατάτα, πολύ καλό λουκάνικο και ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι με 100% ατόφιο κιμά. Τι άλλο έχει; Χοιρινά μπριζολάκια, σπαλομπριζόλες, συκώτι, κεμπάπ. Εκεί θέλει να πας με την κατάλληλη -δυνατή- παρέα (σαν αυτές που είδαμε σε άλλα τραπέζια να κάνουν μεσημεριανό break από τη δουλειά) και να αφήσεις τον Γιάννη να σε πάει στον αυτόματο.
Θα επιστρέψουμε σύντομα με ενισχύσεις και χωρίς GPS. Η μυρωδιά της καψαλισμένης προβατίνας θα μας οδηγήσει.