Μενού με γαλλικό αέρα, στο εστιατόριο του Ark
Ένας από τους καλύτερους Γάλλους σεφ και τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, ο Jerome Serres, μαζί με τον Γιάννη Μπαξεβάνη δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μενού που θα απολαύσεις στο Ark.
- 24/03/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Την Παρασκευή 1 Απριλίου το Αrk θα φιλοξενήσει για ακόμα μια φορά έναν από τους καλύτερους Γάλλους σεφ και τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, Jerome
Serres. Ένας από τους μεγαλύτερους σεφ που άφησε εποχή με την κουζίνα του στην Αθήνα.
Ο σεφ και αγαπητός φίλος του Serres, Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ στην κουζίνα του και δημιουργούν ένα μοναδικό μενού με wine pairing
ειδικά σχεδιασμένο για τις απαιτήσεις ενός μοναδικού γαστρονομικού ταξιδιού.
Δείτε εδώ αναλυτικά το μενού:
WELCOME DRINK
Spiced Bellini
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ | WELCOME
Ραβιόλι λαχανικών με ξινό τυρί Κρήτης και χυμό ντομάτας με αρωματικά
Vegetable ravioli with sour Cretan cheese and tomato juice with aromatics
Συνοδεύεται με ποτήρι λευκό κρασί Naturrally Κτήμα Παπαγιαννάκου ποικιλία Σαββατιανό
Served with glass of white wine Naturally Papagiannakos Estate variety Savatiano
ΟΡΕΚΤΙΚΟ | APPETIZER
Σεβίτσε κόκκινης γαρίδας κοιλάδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ πιπεριές Φλώρινας
Red shrimp valley ceviche with citrus fruits and sorbet from red Florina peppers
Συνοδεύεται με ποτήρι ροζέ Κτήμα Ουσύρα ποικιλία Φωκιανό
Served with glass of rose wine Ousyra Estate variety Fokiano
ΣΑΛΑΤΑ | SALAD
Σαλάτα αρωματικών χόρτων με μέλι και δενδρολίβανο και τεμπούρα μπακαλιάρου με φιστίκι
Aromatic herb salad with honey and rosemary and cod tempura with pistachio
Συνοδεύεται με ποτήρι λευκό κρασί Λαγοπάτι Κτήμα Χατζηγεωργίου ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Served with glass of white wine Lagopati Hatzigeorgiou Estate variety Muscat of Alexandria
ΚΥΡΙΩΣ | MAIN DISH
Άσπρο ψαχνό σφυρίδας με μουσελίνα από φύκια και σπαράγγια βουτύρου με λουΐζα
Grouper with seaweed muslin and asparagus butter with louisa
Συνοδεύεται με ποτήρι λευκό κρασί Hesperis Ιδαία ποικιλία Βιδιανό
Served with glass of white wine Hesperis Idaia variety Vidiano
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ | DESSERT
Μιλφέιγ από μαρέγκα με πράσινο κάρδαμο, μούς άσπρης σοκολάτας, φράουλες και φρούτα του πάθους
Meringue millefeuille with green cardamom, white chocolate mousse, strawberries and passion fruit
Συνοδεύεται με ποτήρι γλυκό κρασί Ηφαίστου Γνώση Κτήμα Χατζηγεωργίου ποικιλία Μοσχάτο
Served with glass of sweet white wine Ifaistou Gnosis Hatzigeorgiou Estate variety Muscat
Τιμή μενού: 110,00€ το άτομο