La Ricotta: Η γνήσια ιταλική τρατορία που άνοιξε τις πόρτες της στη Νέα Σμύρνη
Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα και κλασικά ιταλικά ζυμαρικά, με την υπογραφή του Μιλανέζου Μάρκο Τζεναμπόνι. Το La Ricotta είναι η τρατορία που μόλις άνοιξε τις πόρτες της στη Νέα Σμύρνη και ταυτόχρονα άνοιξε και την όρεξή μας για γνήσια ιταλική κουζίνα.
- 11/04/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Η αυθεντική ιταλική κουζίνα μοιάζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αθηναϊκή γαστρονομία και τελικά στις καρδιές μας, μυώντας ακόμη και εμάς που ορκιζόμασταν πως η καρμπονάρα πρέπει να «πνίγεται» στην κρέμα γάλακτος, στις γνήσιες τεχνικές της.
Για του λόγου το αληθές, ένα ακόμη αυθεντικό ιταλικό spot άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Σμύρνη, με την υπογραφή του Μάρκο Τζεναμπόνι, που μάθαμε από το Bella Napoli στο Νέο Κόσμο. «Το La Ricotta είναι λίγο πιο elegant και εκτός από την πίτσα, έχουμε μακαρονάδες και κάποια παραπάνω πράγματα στα antipasti, με ιδιαίτερα αλλαντικά, φρέσκια τρούφα κλπ. και πιάτα ημέρας. Ο κόσμος θα διαπιστώσει επίσης πως δεν κάνουμε ελληνο-ιταλικό στυλ κουζίνας, αλλά καθαρά ιταλικό», εξηγεί στο NouPou ο Μάρκο Τζεναμπόνι.
Αυτή τη φορά λοιπόν, μας καλωσορίζει σε έναν ζεστό χώρο που κινείται σε vintage λογική, με ξύλινα τραπέζια της δεκαετίας του ‘50 από την Τοσκάνη, και ένα πατάρι όπου φιλοξενεί ενίοτε διάφορες εκδηλώσεις, ακόμη και παιδικά πάρτι. Ας περάσουμε όμως στο παρασύνθημα. Στο La Ricotta θα δοκιμάσουμε επιλογές από έναν λιτό αλλά προσεγμένο κατάλογο, με ναπολιτάνικη πίτσα που δεν θα είναι ποτέ φορτωμένη με πολλά υλικά -για να μπορείς να αισθάνεσαι όλες τις γεύσεις και να μην βαρυστομαχιάζεις- και κλασικές ιταλικές μακαρονάδες όπως η Aglio e Olio με σκόρδο, λάδι και μπούκοβο, τα γεμιστά ραβιόλι με σπανάκι, ρικότα, βούτυρο και φασκόμηλο. Φυσικά δεν λείπουν και τα γλυκά όπως το all time classic σπιτικό τιραμισού.