MUSH ROOM: Μπορεί όλη η γευστική ευτυχία να κρύβεται σε ένα μανιτάρι;
Το Mush Room, που άνοιξε πρόδφατα στη Γλυφάδα, ξέρει να σου διαλέξει τα καλύτερα και να σου προσφέρει νέες εμπειρίες στο φαγητό! Το Nou-pou.gr μίλησε με έναν από τους ιδιοκτήτες.
- 09/12/2013
- Κείμενο: NouPou.gr
Η αλήθεια είναι πως τα μανιτάρια γοήτευαν πάντα τον κόσμο στις γαστριμαργικές του απολαύσεις. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε φάει μανιταρόσουπες, πλευρώτους, ή ακόμη και μανιτάρια στη σχάρα. Όμως το Mush Room δεν μένει στα γνωστά. Έχει πάνω από 20 ποικιλίες μανιταριών, όλα από τη μαμά Ελλάδα και τουλάχιστον 50 ετικέτες κρασιού για να τα συνοδέψεις.
Ο Βασίλης Δοσούλας είναι ο ένας από τους τρεις ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπέροχα γευστική ιδέα. «Όλα ξεκίνησαν από ένα φίλο μας που ζει στα Γρεβενά και οποίος ετοιμάζει ένα μουσείο από άγρια, αλλά και καλλιεργήσιμα μανιτάρια. Μας έκανε εντύπωση όπως και σε εσένα. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, ξέραμε πως είναι πεντανόστιμα και είπαμε ‘‘γιατί όχι;’’. Και ο κόσμος ανταποκρίνεται».
Το Mush Room είναι από τα λίγα όμορφα μαγαζιά που έχουμε στα νότια προάστια. Μέσα στο χώρο του κυριαρχούν γήινα χρώματα με βάση το ξύλο και το νερό. Άλλωστε από εκεί προέρχονται και τα μανιτάρια. Πετύχαμε το μαγαζί στο Χριστουγεννιάτικο στόλισμα του και με χαρά διαπιστώσαμε πως δεν ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο. Λέω στο Βασίλη πως τα όμορφα μαγαζιά δεν χρειάζονται πολύ ‘‘μπιχλιμπίδι’’ και συμφωνεί. «Αυτό το πράγμα που λες. Μερικά μαγαζιά σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Λες και είναι το Minion! Θυμάσαι πόσα λαμπάκια είχε;».
Το παρουσιαστικό των τραπεζιών κερδίζει βραβείο, ενώ φαίνεται πως ο interior designer έχει δουλέψει πάνω στο μαγαζί. Η μπάρα του είναι στο βάθος, πολύ μετρημένη και πολύ διακριτική. Ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. «Είναι κλασσικό φαινόμενο αυτό με τις τεράστιες μπάρες. Και δεν υπάρχει λόγος για ένα εστιατόριο». Είναι σημαντικό ένας χώρος να σε προδιαθέτει να καθίσεις να φας, αλλά είναι ακόμη σημαντικότερο να θες να απολαύσεις το φαγητό σου. Και σε αυτό, το Mush Room έχει πετύχει διάνα.
Μιλάμε με τον Βασίλη για τον κατάλογο. Τα περισσότερα μανιτάρια έρχονται από τα Γρεβενά και από ότι με πληροφορεί, στη χώρα μας έχουμε και τις καλύτερες ποιότητες. Αυτό, για τους λόγους ότι είναι ιδιαίτερα γευστικά και ακίνδυνα σε σχέση με τα υπόλοιπα που θα συναντήσει κανείς. Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτει: «Να ξέρεις πως αυτό το μαγαζί, αυτή η ιδέα, ήταν στοίχημα. Λέγαμε οι 3 μας, ‘‘τώρα αυτό θα πετύχει;’’. Μας βγήκαν τελικά τόσοι πολλοί μανιταρόφιλοι, που νομίζαμε ότι μας έκαναν πλάκα!». Όμως ο σεφ Αντώνης Λαδόπουλος δεν κάνει καθόλου πλάκα και ετοιμάζει τα γευστικότερα πιάτα που μπορεί να διανοηθείς. Για μανιταροφάγους, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και σε άρτια διαμορφωμένους συνδυασμούς με σαλάτες ή κρέας, ακόμα και με πάπια!
«Τα κρέατα στα περισσότερα πιάτα μας είναι συνοδευτικά. Τα μανιτάρια είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής εδώ». Του λέω πως ο κόσμος έχει ξετρελαθεί με το ψωμί. Χαμογελάει. Τα παιδιά φτιάχνουν δικό τους ψωμί (το οποίο φυσικά έχει και αυτό μανιτάρι) και έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο. Μια ματιά στο κατάλογο, σε πείθει ότι θα βρεις προτάσεις για όλα τα γούστα. Ο Βασίλης το έχει δει αυτό και το ξεχωρίζει. Ότι ο κόσμος ρωτάει, ασχολείται, δοκιμάζει. Ο ίδιος προτείνει ανεπιφύλακτα την ποικιλία των άγριων μανιταριών, τη μανιταρόπιτα, αλλά και τα γλυκά τα οποία έχουν και αυτά ως κύριο στοιχείο το μανιτάρι και κλέβουν τις εντυπώσεις.
Το μανιτάρι είναι όντως κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όμως ο Βασίλης έχει πίστη. «Για μένα δεν έχει σημασία αν θα έχω το ίδιο ή παρεμφερές προϊόν. Ο κόσμος θέλει ποιότητα και ποικιλία. Προφανώς δεν περιμένω να είναι κάθε μέρα εδώ, θα πάει και στο δίπλα και στο παραδίπλα. Πρέπει όμως να έχει πολλές προτάσεις και να συναντάει ποιότητα. Αυτό είναι το βασικό», λέει ο Βασίλης. Τον ρωτάω αν πιστεύει πως είμαστε πουριτανοί γευστικά σαν λαός. Αφορμή η συνέντευξη ενός σεφ, που δήλωσε ότι μονίμως γοητευόμαστε από την καρμπονάρα και το κλαμπ σάντουιτς. Βάζει τα γέλια. «Και μένα μ’ αρέσει η καρμπονάρα, όπως και να μου τη φτιάξεις θα τη φάω! Είναι αυτό που λέγαμε πριν, ότι και εγώ σαν πελάτης, θέλω να έχω επιλογές».
Το Mush Room ακούει ήδη πολύ καλά σχόλια και μάλιστα για τους σημαντικότερους τομείς ενός μαγαζιού. Φανταστικό φαγητό, υπέροχος χώρος, χαμηλές τιμές. Είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στην Ελλάδα της κρίσης και το καλοδουλεμένο εστιατόριο δείχνει πως το τιμάει στο έπακρο. Έχει ήδη κοινό, ενώ το έχουν τιμήσει κατά καιρούς και πολλοί διάσημοι. Από τον δήμαρχο της Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, μέχρι τον Αλέξη Κωστάλα, την Ζέτα Δούκα και τη Νόνη Δούνια, το Mush Room έχει κλέψει τις καρδιές των celebrities.
Ο Βασίλης Δοσούλας μου λέει πως το βασικό κομμάτι για να λειτουργήσει σωστά ένα μαγαζί, είναι η επικοινωνία. «Χωρίς αυτή, τίποτα δεν πάει καλά. Είμαι μυστήριος σαν πελάτης και λεπτολόγος. Έτσι, όλα στο Mush Room είναι στη τρίχα. Θέλουμε όλα να είναι στη τρίχα».
Τι παραπάνω θέλει για το Mush Room; «Θέλω να φεύγει ο κόσμος ευχαριστημένος. Να απολαμβάνει το φαγητό του, να χαίρεται τον χώρο και να δοκιμάζει καινούργιες επιλογές». Αυτό είναι το Mush Room. Ένας χώρος που θα λατρέψεις, με φαγητό που θα ερωτευτείς και το σημαντικότερο, δεν θα το βρεις ποτέ βαρετό. Γιατί το νέο hot spot της Γλυφάδας, παίζει με μανιτάρια και σε περιμένει για να σε κερδίσει!
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 48 & Γρηγορίου Λαμπράκη, Γλυφάδα, 210 9603943
Extra info: Το Mush Room ετοιμάζει ειδικό εορταστικό μενού για τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν και μας περιμένει.