Η μοναρχία του Base Grill
Ό,τι κι αν γίνεται στον Νότο, το Kings Landing του κρέατος βρίσκεται χωμένο στο Περιστέρι εδώ και χρόνια.
- 26/02/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Επιλογές υπήρχαν για κάθε τσέπη και κάθε όρεξη. Από steak houses και παραδοσιακές ψησταριές μέχρι καλαμάκια στα κάρβουνα και μετανεωτερικές σουβλακερί. Έχοντας όμως πολύ πρόσφατες τις εικόνες από μία επίσκεψη στο Base Grill, δεν μπορούσα παρά να παραδεχτώ, ότι αυτοί οι τύποι εκεί στο Περιστέρι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Και σε μερικούς ίσως φανεί περίεργο το γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα θεωρείται τόσο καλό ή μαζεύει τόσο κόσμο που δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι. Ο κατάλογος τα λέει λίγο ανακατεμένα, τα ορεκτικά είναι ωραία αλλά όχι και τρομερά, οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες ακόμα και για την προ κρίσεως Ελλάδα αλλά και πάλι όλοι το θεωρούμε το Α και το Ω της κρεατοφαγίας. Βασικά, δεν το θεωρούμε. Είναι.
Γιατί ανάμεσα στην πληθώρα των ορεκτικών που θα βρεις και αλλού, θα έρθει ο φιδές της πατάτας με τα αυγά τα τηγανητά από πάνω να σου δώσει μια σφαλιάρα που τόλμησες να πεις ότι θα το βρεις και αλλού.
Και πράγματι, έχουν προσπαθήσει πολλοί να το μιμηθούν. Έχουν βάλει κι άλλοι αυγά με πατάτες στον κατάλογό τους. Αλλά πού αλλού έρχεται ο σερβιτόρος από πάνω σου και διαλύει τα αυγά τα μελάτα πάνω από την τραγανή φωλιά πατάτας, σερβίροντάς σου αυτή τη λιπαρή πανδαισία γέυσης;
Σταματάς λοιπόν την γκρίνια. Και πριν καλά καλά χορτάσεις έρχεται η ώρα του κρέατος. Κάποιοι που το επισκέπτονται συχνά μπορεί να πάρουν και μπιφτέκια. Ή να προτιμήσουν το πάρα πολύ νόστιμο συκώτι που έρχεται και απογειώνεται με το λάδι στο πιάτο.
Ή να αφεθούν στην πελώρια χοιρινή μπριζόλα. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σε ένα τέτοια μαγαζί είναι κρίμα να μην φας μοσχάρι.
Για την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος, το ψήσιμο που είναι πραγματικά όπως το ζητήσεις, το κόψιμο μπροστά στα μάτια σου και την ποικιλία. Από το Rib Eye που λιώνει στο στόμα, στην τόσο χορταστική σπαλομπριζόλα αλλά και στις δύο ατραξιόν του καταστήματος. Την μοσχαρίσια πικάνια και το Βραζιλιάνικο.
Και τα δύο τόσο νόστιμα και καλοψημένα κομμάτια μοσχαριού που σκέφτεσαι κάθε φορά ότι θα μπορούσες να τρέφεσαι μόνο με αυτά. Σερβιρισμένα με τρία διαφορετικά αλάτια για να επιλέξεις εσύ ποιο θες να πέσει πάνω στο τόσο σωστά ψημένο κρέας σου.
Θα μπορούσα να σου πω να πάρεις κι άλλα πράγματα. Να δοκιμάσεις τα ψητά λαχανικά με το χαλούμι, να πάρεις μια πίτα Καισαρείας και ένα σαγανάκι στην αρχή. Ή ένα λουκάνικο για το οποίο περηφανεύονται τόσο στο κατάστημα. Και φυσικά να κλείσεις τη βραδιά όχι μόνο με τα εκλεράκια που σου προσφέρουν αλλά και με κάποιο από τα γλυκά του.
Αλλά κακά τα ψέμματα. Στο Base Grill πάνε όλοι για να δουν τον βασιλιά να τους χαιρετάει, όχι για να χαζέψουν τους κήπους των ανακτόρων. Στο Base Grill πας για το κρέας του. Σε κάθε σκέψη σας για ένα δεύτερο κατάστημα στα Νότια Προάστια, θα είμαστε σύμμαχοί σας.
Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ.: 210-5757455