Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια της Αθήνας και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 29/04/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Σκουμπρί σαβόρο στο Jerar
Αν δεν ξέρεις το Jerar τότε πρέπει να το μάθεις. Αν δεν έχεις φάει από τα χέρια του Χάρη Νικολούζου τότε πρέπει να φας. Το Jerar είναι η νέα άφιξη στην Δάφνη που πρεσβεύει την τάση του bistronomie, δηλαδή κάτι μεταξύ χαλαρού wine bar και εστιατορίου, που όμως η κουζίνα του θυμίζει πολλά αστέρια Michelin. Το Jerar έχει πολλά ενδιαφέροντα πιάτα όμως αυτό που μου έμεινε αξέχαστο όταν το δοκίμασα τις πρώτες μέρες λειτουργίας του ήταν το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ καπνιστού χουρμά, αυγοτάραχο του Τρικαλινού και ζωμό από πίκλα. Αυτό το πιάτο έχει σερβιριστεί έτσι ακριβώς στην εμβληματική Selene της Σαντορίνης, εκεί όπου έχει δουλέψει ο Χάρης στο παρελθόν και αξίζει να το δοκιμάσεις και με το παραπάνω. Κάθε μπουκιά του ψαριού είναι άρτια φτιαγμένη, υπέροχα ισσοροπημένη και απίστευτα νόστιμη. Ο ζωμός από πίκλα έρχεται από πάνω να τα δέσει όλα αρμονικά και δημιουργήσει αναμνήσεις που θες να μοιραστείς και να μην ξεχάσεις ποτέ.
Δημήτρης Κουπριτζιώτης, Food & Drink Editor
Jerar, Αγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη, τηλ. 697 303 9276
Oh la la sushi roll στο Nakama
Η πιο κλασική μου έξοδος για φαγητό, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, είναι για σούσι. Καθιερωμένο πλέον! Πιο πρόσφατη επίσκεψη, το Nakama στη Νέα Σμύρνη, λίγα στενά δίπλα από την κεντρική πλατεία. Ένα μικρό μαγαζάκι με γνήσιες ιαπωνικές γεύσεις, το Nakama με τον minimal και chic χώρο, είναι ό,τι πρέπει για μια βραδινή έξοδο για φαγητό -ιδανικά καθημερινή για να είναι πιο ήσυχα. Από τα nakama special rolls αυτό που ξεχωρίζω με διαφορά είναι το Oh la la! Δέκα τεμάχια τηγανητό ρολό με φρέσκο κρεμμύδι, σολομό και μαγιονέζα, κάνουν την κάθε μπουκιά απολαυστική και εσένα να αναφωνείς… oh la la! Το κυριότερο; Είναι μια χορταστική μερίδα, αφού το roll είναι γεμισμένο με μπόλικο υλικό. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές σε classic rolls για να δοκιμάσεις εκεί, μερικά με ορισμένα twists, όπως το Forbidden με μαύρο ρύζι, αλλά το Oh la la, πίστεψέ με, είναι ένα από τα special rolls που σίγουρα δικαιούται μια θέση στο τραπέζι σου.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Nakama, Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 44, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9373243.
Κοτόπουλο μπουτάκι γεμιστό με μαστέλο Χίου στης Έλλης
Για να είμαι απόλυτα ακριβής το πιάτο περιγράφεται ως εξής : Κοτόπουλο μπουτάκι γεμιστό με μαστέλο Χίου, άγριο ρύζι, ντοματίνια κονφί και σάλτσα passion fruit. Τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά το πιάτο είναι απογειωτικό. Το μαλακό ξεροψημένο μπουτάκι κοτόπουλου που λιώνει στο στόμα σε συνδυασμό με την μεστή, ντελικάτη γεύση του μαστέλου Χίου και τη δροσερή, ανάλαφρη σάλτσα passion fruit είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Φυσικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από το άγριο ρύζι με τα ντοματίνια κονφί. Δεν θα περιγράψω τη συμμετρία και την ομορφιά του πιάτου, η φωτογραφία μιλάει από μόνη της. Το εστιατόριο «Στης Έλλης» είναι από τις κορυφαίες προτάσεις στο συνοικιακό fine dining. Εδρεύει σε ένα όχι και τόσο συχνά επισκέψιμο μέρος της Αγία Παρασκευής που πρέπει «να σε πάνε» για να το ανακαλύψεις. Ωστόσο έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό που αυξάνεται συνεχώς αφού λειτουργεί εκεί από τις αρχές του 1960. Τα ηνία της Έλλης, τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει η τρίτη γενιά η οποία έχει βάλει την δικιά της -έντονη- πινελιά και καλά έχει κάνει. Στο μαγειρικό τιμόνι του εστιατορίου βρίσκεται ο σεφ Γιάννης Κατέχος, ο οποίος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα της Έλλης, κάνοντας ένα εξαιρετικό twist στη δημιουργικότητα των πιάτων.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Στης Έλλης, Αγίας Τριάδος 57, Αγ. Παρασκευή, τηλ.2106082005
Carbonara στο Napul’e’
Τα ζυμαρικά τα λατρεύω και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτά. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα ακόμη plus για να αγαπώ το Ναπολιτάνικο εστιατόριο Νapul’e στη Βάρη, με την υπογραφή της Μάγκυ Ταμπακάκη. Το πιάτο που με ενθουσίασε δε, ήταν η θεϊκή, αυθεντική, ιταλική καρμπονάρα που δοκίμασα αυτή την εβδομάδα. Σε κανονική ποσότητα, τόσο όσο για να χορτάσεις και να την ευχαριστηθείς, φτιάχνεται φυσικά με αυγό (ξεχνάς τις κρέμες γάλακτος!), Guanciale- απαραίτητο συστατικό-, τυρί pecorino, ενώ για το τελείωμα, από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τόσο κρεμώδης, έφτασε στο τραπέζι αχνιστή και νομίζω πως ακόμη και τώρα που γράφω γι’ αυτή, η μυρωδιά της μου «σπάει τη μύτη». Από εμένα, really good job Napul’e!
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Napul’è, Βασιλέως Κωνσταντίνου 43, Βάρη, τηλ. 210 9655815.
Asian Curry Beef στο Mr. Dim
Η αλήθεια είναι ότι με τα καυτερά φαγητά δεν μπορώ να είμαι απολύτως αντικειμενική. Είμαι από εκείνους που σε ένα ceviche θα «κυνηγήσω» τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές, το chili con carne το λατρεύω και με το curry ήταν έρωτας με την πρώτη μπουκιά! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίσω την αξία ενός πραγματικά νόστιμου πικάντικου πιάτου, όπως το curry με μοσχαράκι του πολυασιατικού εστιατορίου Mr. Dim. Εδώ τα σιγομαγειρεμένα σε γάλα καρύδας κομμάτια από μοσχάρι «αγκαλιάζονται» από ένα απολαυστικό κίτρινο curry και συνοδεύονται από το απαραίτητο ρύζι ατμού που συμπληρώνει το πιάτο ως γαρνιτούρα, αλλά βοηθάει παράλληλα και να μετριάζεται η κάψα του σε κάθε μπουκιά. Ένα ακόμη αστεράκι και για το γεγονός ότι το μοσχάρι ήταν πραγματικά τρυφερό.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Mr. Dim. Κράτητος 9 &, Ευρυδάμαντος 59, Αθήνα, τηλ. 210 9356041
Γαρίδες στα Κανάρια
Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος για αυτό που σου σερβίρει, για να σου περιορίζει τις επιλογές σε δύο; Γαρίδες και μπαρμπούνια θα βρεις στα Κανάρια εδώ και μισό αιώνα, άντε και λίγες ελιές με ντομάτα και τυρί (σε διαφορετικά πιάτα, όχι χωριάτικη). Γαρίδες που αγγίζουν την τελειότητα και σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν τηγανίζονται με λάδι σε τηγάνι ή με νέκταρ και σε μετάξι. Ενδεχομένως τα Κανάρια να είναι μέσα στις εμμονικά παραδοσιακές επιλογές φαγητού σε όλη την Αττική, όπου από γενιά σε γενιά η ιδιοκτησία δεν αλλάζει τίποτα, ούτε στο μενού, ούτε στο ύφος του μαγαζιού. Γι’ αυτό το εμπιστεύονται από τις γειτονικές οικογένειες του Μοσχάτου, μέχρι εφοπλιστές και από τουρίστες που μένουν με το στόμα ανοιχτό από την απλότητα, μέχρι foodlovers από κάθε σημείο της πόλης. Τώρα, η απάντηση στο “πόσες γαρίδες μπορείς να φας;” εξαρτάται από την ώρα και το πορτοφόλι σου. Αν έχεις και χρόνο και χρήμα, είναι πιθανό να ξεχαστείς εκεί, να τρως μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Κανάρια, Κανάρη 119, Μοσχάτο, τηλ. 210 942 2119
Σουβλάκι με κοτόπουλο στον Ζάχο της Βουλιαγμένης
Ο Χρήστος στο τραπέζι απαντάει στα τηλέφωνα. Ο Μάιος είναι ο μήνας του. Μετά τα πρώτα μπάνια όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ζάχο της Βουλιαγμένης. Το σουβλάκι με κοτόπουλο μπούτι, πατάτες, ντομάτα και σως, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες που το μαγαζί έχει μια χαλαρότητα και ο ψήστης στο φτιάχνει με μία μικρή ιεροτελεστία, είναι ίσως μία από τις μικρές απολαύσεις των νοτίων.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
Ζάχος, Ερμού 1, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960352