Οι Ψαράδες του Παλαιού Φαλήρου έχουν φρέσκες προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις
Το θαλασσινό εστιατόριο Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο μας συστήνει τα νέα του πιάτα που τιμούν τις γεύσεις της θάλασσας και τηρούν ευλαβικά τον κανόνα της φρέσκιας και ποιοτικής πρώτης ύλης.
- 26/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Οι Ψαράδες «έριξαν άγκυρα» στην γαστρονομική πιάτσα της Ζησιμοπούλου, στο Παλαιό Φάληρο, το 2014 και μέσα σε αυτά τα οκτώ χρόνια λειτουργίας τους έχουν καταφέρει να εδραιωθούν ως ένα σταθερά καλό εστιατόριο για ψάρι και θαλασσινά στα νότια προάστια. Από τη μία οι ποιοτικές πρώτες ύλες, με τα ψάρια να καταφθάνουν καθημερινά, ολόφρεσκα από το Αιγαίο και από την άλλη οι δημιουργικές συνταγές που καταφέρνουν να κερδίζουν τους επισκέπτες τόσο με τους συνδυασμούς όσο και με τη γεύση τους, δεν θέλουν και πολύ για να κάνουν ένα εστιατόριο να ξεχωρίσει. Στα συν και η όμορφη σάλα, με τα έντονα νησιώτικα στοιχεία στη διακόσμηση, το λευκό να επικρατεί στον χώρο και την «ανθισμένη» πρόσοψη με την βουκαμβίλια και το γιασεμί, που δημιουργούν μια αίσθηση «διακοπών» σε κάθε επίσκεψη.
Αφορμή για την πιο πρόσφατη επίσκεψή μας βέβαια, ήταν το νέο μενού του εστιατορίου. Τα ηνία της κουζίνας στους Ψαράδες έχει αναλάβει από τον Φεβρουάριο ο σεφ Κώστας Κανταρτζής, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στο μενού, με πιάτα που στόχο έχουν να δημιουργούν γευστικές αναμνήσεις και να αναδεικνύουν τη φρεσκάδα των υλικών. Στα πιάτα του πρωταγωνιστούν τα ΠΟΠ προϊόντα, ενώ όλες οι παρασκευές είναι χειροποίητες -από τις σάλτσες και τα τουρσιά μέχρι τον ιδιαίτερο παστουρμά λαυράκι που μπαίνει στη σαλάτα με χόρτα.
Από το νέο μενού λοιπόν, ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αρωματικό ριζότο μάραθου με καλαμάρι σχάρας, μοσχολέμονο, πίκλα φινόκιο και λάδι μάραθου, θαλασσινό φρικασέ που γίνεται με ξιφία και μανιτάρια, γευστικό φιλέτο μυλοκόπι που συνδυάζεται με κουνουπίδι σε δύο υφές -τραγανό και πουρέ αρωματισμένο με φυσική βανίλια και σάλτσα γαρίδας και, φυσικά, τόνος χουνκιάρ με το σωστά ψημένο φιλέτο του ψαριού να συνδυάζεται αρμονικά με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, γιαούρτι και σάλτσα τόνου.