Δοκιμάζουμε παγωτό γαλακτομπούρεκο στο Dolce Casa της Νέας Σμύρνης
Αν το γαλακτομπούρεκο είναι το αγαπημένο σου σιροπιαστό γλύκισμα, που να δοκιμάσεις και την frozen εκδοχή του, σε παγωτό, όπως το ετοιμάζει το ζαχαροπλαστείο Dolce Casa στη Νέα Σμύρνη.
- 04/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Το Dolce Casa με τη μακρά παράδοση στα γλυκά, αφού γλυκαίνει σταθερά από το 1968 μέχρι σήμερα τους Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο, έχει στη γκάμα του ό,τι μπορεί να λαχταράς, από βουτήματα, σοκολατάκια και τυλιχτά μέχρι σιροπιαστά, τούρτες, κέικ και πολλά – πολλά ακόμη. Εννοείται ότι από τη λίστα τους δεν γινόταν να λείπει το παγωτό και τα σορμπέ.
Χειροποίητα, με φρέσκο γάλα ημέρας τα παγωτά και ολόφρεσκα φρούτα τα σορμπέ, οι παγωμένες δημιουργίες του dolce casa ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, την ποιότητά τους (σημειώνεται ότι δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές), αλλά και την πρωτοτυπία τους σε αρκετές περιπτώσεις. Έτσι, ανάμεσα στις κλασικές γεύσεις παγωτού θα βρεις και κάποιες πιο ιδιαίτερες, τις οποίες πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις.
Πάρε για παράδειγμα το παγωτό προφιτερόλ, που για να γίνει πρώτα φτιάχνουν το κλασικό γλυκό με όλη του την διαδικασία -σου, κρέμα, σοκολάτα- και στη συνέχεια, αντί να το βάλουν σε μπολ στο ψυγείο το κάνουν παγωτό. Έτσι με κάθε κουταλιά γεύεσαι ακριβώς τη γεύση του γλυκού που έχεις αγαπήσει. Ανάλογη διαδικασία ακολουθούν βέβαια και για το σορμπέ λιμοντσέλο. Συγκεκριμένα, φτιάχνουν ένα “virgin” λιμοντσέλο, χωρίς αλκοόλ, περνώντας τις φλούδες του λεμονιού από όλη την απαιτούμενη διαδικασία και στη συνέχεια αυτό γίνεται ένα δροσερό σορμπέ, με φίνο άρωμα που θέλεις να δοκιμάζεις ξανά και ξανά.
Για το τέλος αφήσαμε το πιο «φρέσκο» παγωτό τους, το γαλακτομπούρεκο, που φέτος προστέθηκε στη γκάμα τους. Τι να πρωτοπούμε γι’ αυτό το παγωτό, που η κρέμα του έχει όλη τη γεύση της κρέμας του γαλακτομπούρεκου και περιέχει ψημένα, βουτυρωμένα φύλλα κρούστας. Έξτρα αρωματικό και με πλούσια γεύση, είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει πολύ.