Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια εντός και εκτός Αθηνών και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 10/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Porco Puxado στο Dumb Waiter
Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω, αυτό το πιάτο θα το βρεις στα ορεκτικά, ωστόσο θεωρώ την μερίδα αρκετά decent και για κυρίως. Εγώ άλλωστε, ως βασικό το πήρα και το βρήκα χορταστικό. Και αφού σε έπεισα για την ποσότητα με την εισαγωγή μου, να σου επιτέλους και τι είναι το Porco Puxado του Dumb Waiter. Σιγομαγειρεμένο pulled χοιρινό κρέας που «ξαπλώνει» πάνω σε μία μερίδα από τηγανητές γλυκοπατάτες και γαρνίρετε με κρέμα από κατσικίσιο τυρί και δροσερή σάλτσα βέρντε. Οι γλυκοπατάτες δεν γίνονται τόσο crispy όσο οι κλασικές πατάτες, αλλά προσωπικά τις βρίσκω πιο νόστιμες, ενώ και το χοιρινό ήταν αρκετά τρυφερό. Αυτά βέβαια που έδεσαν το πιάτο είναι οι δύο σάλτσες του, δροσερές και απολαυστικές, ταίριαζαν πολύ ωραία και με τα δύο βασικά υλικά.
Αν γενικά σου αρέσουν οι Λατινοαμερικάνικες γεύσεις, τότε αξίζει μια επίσκεψη στο Dumb Waiter της Γλυφάδας. Δεν θα το βρεις στην κλασική πιάτσα του κέντρου, αλλά στα ψηλά της Γούναρη και είναι ένα all day στέκι, με προτάσεις για πρωινό, brunch, μεσημεριανό και βραδινό. Αν μάλιστα εργάζεσαι στα πέριξ, να ξέρεις ότι κάνουν και delivery για να παραγγείλεις από καφέ με σνακ μέχρι φαγητό για lunch break στο γραφείο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Dumb Waiter. Δημ. Γούναρη 137, Γλυφάδα, τηλ. 210 9600936
Καρπάτσιο με λάδι και μπούκοβο στο Hasika (Ρέθυμνο)
Για το Hasika στο Ρέθυμνο και τα πιάτα του θα μπορούσα να μιλάω ώρες. Θα μπορούσα να αναλύω πως αυτό το εστιατόριο έφερε τις αυθεντικές, ρεθυμνιώτικες γεύσεις μέσα σε ένα εστιατορικό περιβάλλον, στα σοκάκια της κρητικής πόλης. Όλο αυτό το πέτυχε με την μαεστρία του και την αγάπη για τον τόπο του ο Μιχάλης Χάσικος, τον οποίο αν πετύχεις στο μαγαζί δεν θα σε αφήσει να φύγεις χωρίς να πιείτε μαζί λίγη τσικουδιά 35.
Στο Hasika λοιπόν, ένα από τα ωμά πιάτα για να ξεκινήσεις είναι και το καρπάτσιο μοσχαριού. Λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας, χτυπημένο στο χέρι, αρωματισμένο με ελαιόλαδο χοντροελιάς, ξύσμα λεμονιού, ανθό αλατιού και μπούκοβο. Ένα πιάτο που μπορεί να φαίνεται απλό αλλά μέσα από την απλότητά του αναδεικνύει τέλεια την αγνή γεύση του ποιοτικού κρέατος, που προέρχεται από την Κρήτη. Και πίστεψέ με αυτό το πιάτο είναι μόνο η αρχή για τις μοναδικές -κυρίως με βάση το κρέας- δημιουργίες του Μιχάλη Χάσικου που θα ακολουθήσουν.
Δημήτρης Κουπριτζιώτης, Food & Drink Editor
Hasika. Αγίας Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο, τηλ. 28310 21014
Φρέσκο φιλέτο σολομού με μαύρο ρύζι στο Poseidon (Πόρος)
Εάν φέτος το καλοκαίρι περιηγηθείς στον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα στον Πόρο, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Poseidon restaurant. Δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις καθώς βρίσκεται μπροστά στη μαρίνα των γιοτ, ακριβώς δίπλα από το λιμάνι. Το πιάτο που δοκίμασα εκεί και με ενθουσίασε τόσο γευστικά όσο και οπτικά -γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους- είναι το φρέσκο φιλέτο σολομού με μαύρο ρύζι, μπρόκολο και σως γιαουρτιού. Ο σολομός ψημένος «τόσο όσο», τρυφερός και χυμώδης σε συνδυασμό με τη δροσερή, ανάλαφρη σως γιαουρτιού και το μαύρο ρύζι έδεναν ευχάριστα, αφήνοντας μια βαθιά νόστιμη επίγευση.
Με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, τα κατάρτια των ιστιοφόρων και την ηρεμία του νησιού, στο Poseidon restaurant μπορείς να απολαύσεις signature προτάσεις δημιουργικής ψαροφαγίας αλλά και παραδοσιακής gourmet κουζίνας. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από την τοπική παραγωγή ενώ τα φρέσκα ψάρια αλιεύονται, καθημερινά, από δικά τους ψαροκάικα. Με την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου να επισκεφθώ ξανά το υπέροχο νησί αλλά και το συγκεκριμένο εστιατόριο, έφυγα απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από το φαγητό όσο και από το περιβάλλον, την εξυπηρέτηση και την αύρα του εστιατορίου.
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Poseidon Restaurant. Πλατεία Βιρβίλη, Πόρος, τηλ. 2290 23597
Αλμυροί λουκουμάδες Μαστιχωτό – Μετσοβόνε στο Πηδάλιο (Ναύπλιο)
Το Ναύπλιο είναι αγαπημένος μου προορισμός και, εδώ και καιρό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην καθίσω στο «Πηδάλιο», σε κάθε μου εξόρμηση εκεί. Στο θέμα μας τώρα. Αν δεν είσαι από αυτούς που τρώνε δυο πιρουνιές και λένε «έσκασα», όπως εγώ δηλαδή, τότε θα παραγγέλνεις, θα συνεχίζεις να παραγγέλνεις και ο σερβιτόρος θα σε κοιτάζει με απορία, αλλά εσύ θα συνεχίζεις, γιατί νωρίτερα έχεις δει στο μενού πολλά πιάτα που είναι σχεδόν αδύνατο να απορρίψεις. Μέσα σε αυτά και σε μια από αυτές τις μακροσκελείς παραγγελίες, έχω επιλέξει ουκ ολίγες φορές και τους αλμυρούς τους λουκουμάδες, που στον κατάλογο θα βρεις ως «Λουκουμάδες Μαστιχωρό- Μετσοβόνε και μαρμελάδα σύκου». Ικανοποιητικοί στο μέγεθος, πολύ τραγανοί εξωτερικά, με χρυσαφένιο χρώμα που υποδηλώνει τέλειο τηγάνισμα και πραγματικά μαστιχωτοί στο εσωτερικό, με μια απολαυστική γέμιση από τυρί μετσοβόνε, που έρχεται να απογειωθεί όταν βουτάς τον λουκουμά στην μαρμελάδα σύκου. Φαντάσου, ούτε να τους φωτογραφίσω δεν πρόλαβα, ας είναι καλά ένας πιο υπομονετικός «φίλος» στα social.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Πηδάλιο. 25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, τηλ. 27520 22603
Γαριδομακαρονάδα στου Ζωγράφου (Ναύπακτος)
Μετά από 15 χρόνια που κατεβαίνω σταθερά κάθε καλοκαίρι, ως σώγαμπρος, στην μικρή αυτή πόλη κάτω από το κάστρο, δικαιούμαι να αισθάνομαι ντόπιος. Οπότε αφήνω το ατμοσφαιρικό ενετικό λιμάνι σε όλους εσάς τους «Αθηναίους» και κρατάω για πάρτη μου το καλύτερα κρυμμένο γαστρονομικό μυστικό της πόλης. Αυτό το συγκλονιστικό μαγειρείο δίπλα στην θάλασσα, στην άκρη του Γρίμποβου, όπου η ηλικία των θαμώνων είναι σταθερά γύρω στα 70. Έλα εδώ για τα μαγειρευτά, τα κεφτεδάκια, τους ουζομεζέδες και την γαριδομακαρονάδα. Εκείνη που δεν έχουν κάθε μέρα. Εκείνη που δεν διαφημίζουν. Αλλά που, για κάποιο ακατανόητο λόγο, είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Ζωγράφος. Λεωφόρος Καθόδου Δωριέων 1, Ναύπακτος, τηλ. 26340 27370
Waffle n’ chicken στο Penny Lane
Μία βόλτα μέχρι το Χαλάνδρι αξίζει, ειδικά αν είναι Κυριακή πρωί και λαχταράς όσο τίποτα ένα απολαυστικό brunch. Πώς θα ξεκινήσει, άλλωστε, σωστά η μέρα; Στο Penny Lane έχω δοκιμάσει μερικά από τα πιο νόστιμα -μπραντσάδικα- πιάτα στην Αθήνα. Αρχικά, έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις και όλα φαίνονται άκρως δελεαστικά. Για εμένα πάλι, που δεν προτιμώ τα πιάτα με αυγό, η επιλογή εκεί είναι μία – η αλμυρή Waffle n’ chicken! Η βάφλα με το παναρισμένο σε panko κοτόπουλο, το καπνιστό μπέικον, το maple syrup, την Hollandaisse sauce και την sour cream είναι ο λόγος που μπαίνω στο αμάξι για να φτάσω μέχρι το Penny Lane του Χαλανδρίου. Το κρατσανιστό του κοτόπουλο είναι πεντανόστιμο, η βάφλα επίσης crunchy και σε συνδυασμό με το maple syrup ιδιαίτερα γευστική, ενώ κάθε υλικό δένει άψογα με το συνολικό αποτέλεσμα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς προς τα εκεί, κάνε μια απόπειρα να το δοκιμάσεις.
Plus: Τώρα που καλοκαίριασε, είναι και η ιδανική ευκαιρία να κάτσεις έξω, στα τραπεζάκια που βρίσκονται πάνω στον πεζόδρομο και να απολαύσεις τον καφέ μαζί με το φαγητό σου.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800217