Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 17/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Κεφτεδάκια κόκορα στο Feedel Asador
Το Feedel Asador στη Γλυφάδα είναι από τα αγαπημένα μου εστιατόρια και το επισκέπτομαι αρκετά συχνά, κυρίως διότι το μενού αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι, σχεδόν κάθε φορά βρίσκω κάτι διαφορετικό που μου τραβά το ενδιαφέρον. Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένα πιάτα που χαίρομαι όταν τα πετυχαίνω ξανά και την περασμένη Κυριακή, φαίνεται πως ήμουν αρκετά τυχερή, καθώς στον κατάλογο αντίκρισα τα κεφτεδάκια κόκορα, που είχα δοκιμάσει ξανά και με είχαν ενθουσιάσει. Αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια σερβίρονται με έναν ονειρικό αφρό φέτας και κόκκινη σάλτσα και σε κάνουν να θες να τα απολαύσεις με κουτάλι και όχι με πιρούνι, για να μην μείνει τίποτα στο πιάτο! Ο δυόσμος και το κρεμμύδι στην κορυφή δίνουν αυτό το extra και πραγματικά, όλο το πιάτο σε αφήνει με μία μεγάλη δόση ικανοποίησης.
Αξίζει να αναφέρω βέβαια, ότι το μενού περιλαμβάνει πολλές δελεαστικές προτάσεις, όπως το τζατζίκι αβοκάντο -σήμα κατατεθέν του μαγαζιού-, το κοτόπουλο καρέ με λαχανικά, οι τηγανητές πατάτες με απάκι και μαγιονέζα τρούφας και το χωριάτικο κοτόπουλο που συνοδεύεται με ρύζι ατμού. Κάθε ένα από αυτά θα άξιζε μία θέση στη στήλη και μπορεί μεταγενέστερα να επανέλθω…
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Feedel Asador. Ν. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980066
Πελμένι στο Korova
Στον κατάλογο του Korova το συγκεκριμένο πιάτο αναφέρεται ως τα «παραδοσιακά γεμιστά ζυμαρικά της Ρωσίας», πράγμα που από μόνο του αποτελούσε πρόκληση για να το παραγγείλω. Αν και για την καταγωγή τους οι απόψεις διίστανται, καθώς σαν πατρίδα τους αναφέρονται άλλοτε τα Ουράλια όρη και άλλοτε η Σιβηρία, το γεγονός είναι πως τα πελμένι χαρακτηρίζονται ως «η καρδιά της ρώσικης κουζίνας». Για να σου δώσω μία εικόνα, θα μπορούσαμε να τα αντιστοιχίσουμε στα ιταλικά ραβιόλια ή και τορτελίνια ή ακόμη και στα ισπανικά εμπανάδας. Σερβίρονται με γέμιση κιμά και με μια νόστιμη λευκή σάλτσα πού αναμειγνύεται σε όλο το πιάτο. Πάνω από κάθε πελμένι υπάρχει η υπογραφή – πινελιά του πιάτου, η πικάντικη σάλτσα ντομάτας, στοιχείο που δίνει το χρώμα και την ιδιαίτερη «καλλιτεχνική» άποψη στην εμφάνιση. Το πελμένι είναι ένα ιδιαίτερο και νόστιμο πιάτο, όχι μακριά από τις μεσογειακές γεύσεις και τα γούστα των νοτιοευρωπαίων.
Σε ότι αφορά το καφενείο Korova τώρα, μην το προσπεράσεις! Δεν είναι το μαγαζί που θα σε εντυπωσιάσει περνώντας από την οδό Κεραμεικού, είναι όμως αυτό που θα σε καθηλώσει όταν το γνωρίσεις. Αξίζει να το επισκεφθείς όχι μόνο για τους νόστιμους μεζέδες του -που πίστεψέ με είναι πολλοί-, αλλά και για την χαλαρή του ατμόσφαιρα και τη minimal αισθητική του, που σε συνδυασμό με την μουσική των ‘80ς σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή. Οι δε τιμές, είναι κάτι παραπάνω από λογικές. Παρεμπιπτόντως, korova σημαίνει αγελάδα στα ρώσικα και το όνομα προέκυψε από το «Korova Milk Bar» που ήταν το στέκι του Άλεξ και της παρέας του στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ. Korova θα με ξαναδείς σύντομα!
Βικτωρία Καλονάρου, Food Editor
Korova. Κεραμεικού 93-95, Κεραμεικός, τηλ. 213 0301210
Ριζότο αρακά με γαρίδες στο MiraMe
Στο rooftop του boutique hotel MiraMe Athens θα πας αρχικά για την εκπληκτική θέα, που σε κάνει να κοιτάς μαγεμένος την Ακρόπολη και την Αθήνα από ψηλά. Καθόλου τυχαίο που Mira me σημαίνει «κοίτα με» στα Ισπανικά. Αν είσαι τυχερός δε και η έξοδος σου συνδυαστεί και με καλοκαιρινή πανσέληνο, τότε πραγματικά τα έχεις όλα για μια βραδιά που μπορεί να μείνει αξέχαστη. Σε αυτό βέβαια, θα συμβάλει τα μέγιστα και το μενού, που αναδεικνύει τις μεσογειακές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα. Όσο για το πιάτο που ξεχώρισα, δεν είναι άλλο από το ριζότο αρακά με γαρίδες, κολοκύθι και γλάσο από μπέικον. Ένας συνδυασμός που ομολογώ δεν είχα δοκιμάσει ξανά και πραγματικά το απόλαυσα με το παραπάνω. Θα μπορούσα σίγουρα να το χαρακτηρίσω must επιλογή της υπέροχης ταράτσας του ξενοδοχείου και μια άκρως καλοκαιρινή πρόταση.
Νίκος Μίχαλος, Co-founder και Head of Marketing
MiraMe Athens, Ερμού 118, Θησείο, τηλ. 215 2151930
Παϊδάκια στον Μαύρο Γάτο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mavros Gatos (@mavros_gatos)
Σου έχει τύχει να έχεις στην παρέα σου κάποιον περίεργο, που όπου και αν πάτε θέλει μαχαιροπίρουνο και δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι θα πιάσει κρέας με το χέρι; Αυτή είμαι εγώ και ναι, μπορώ να το πω χωρίς να κοκκινίζω, θα προτιμήσω να παραγγείλω κάτι άλλο ή να υποστώ τα βλέμματα αποδοκιμασίας των φίλων μου (μπορεί και των γύρω τραπεζιών) όσο βασανίζω κάθε παϊδάκι με μαχαίρι και πιρούνι. Βέβαια, όταν πηγαίνεις σε έναν από τους «ναούς» του κέντρου της Αθήνας, που τα παϊδάκια του θεωρούνται από τα καλύτερα, σίγουρα δεν μπορείς να πεις «εγώ θα πάρω κάτι άλλο». Και να το πεις δηλαδή, μόλις φτάσουν στο τραπέζι ζεστά και μυρωδάτα δεν μπορείς να αντισταθείς, θα βάλεις στο πιάτο και ένα και δύο και μπορεί και να τσακωθείς για το τελευταίο!
Ο Μαύρος Γάτος στο Παγκράτι είναι από εκείνα τα ιστορικά μαγαζιά που τα τραπέζια του είναι μονίμως γεμάτα με καλοφαγάδες, που εκτιμούν τα μαγειρευτά του, αλλά και τα ψητά κρεατικά. Ανάμεσα στα τελευταία δε, ξεχωρίζουν αναμφίβολα τα παϊδάκια του που είναι από τα καλύτερα που μπορείς να δοκιμάσεις στην Αθήνα. Λεπτά, τρυφερά, καλοψημένα, με το λιπάκι τους και χωρίς καθόλου βαριά μυρωδιά, σε κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά. Plot twist: είναι τόσο τρυφερά που το κρέας ξεκολλάει από το κόκκαλο και με πιρούνι και έτσι, αν τύχει και έχεις το ίδιο κόλλημα με εμένα, δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τις συνήθειες σου για να τα απολαύσεις.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Μαύρος Γάτος. Πολέμωνος 4, Παγκράτι, τηλ. 210 7236903
Greek wraps στη Γη
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γή / Yi (@yiathens)
Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να περιγράψεις το μενού της Γης σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ του ένα από τα πιάτα της. Θυμάμαι, την πρώτη φορά που έφαγα στο plant based εστιατόριο της Γλυφάδας πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, είχα πάθει ένα μικρό πολιτισμικό σοκ. Και λέω πολιτισμικό γιατί είναι θέμα γαστρονομικής κουλτούρας και γενικότερης αντίληψης της μαγειρικής -και του ίδιου του φαγητού- το να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις τις γεύσεις, τις εκτελέσεις και τα υλικά με τον τρόπο που το κάνει η Κρητικιά σεφ του, Άννα Χοχλάκη. Πώς να σκεφτεί κανείς, για παράδειγμα, ότι θα μπορούσε να φτιάξει wraps για αλμυρά τυλιχτά χρησιμοποιώντας μήλα, λιναρόσπορο και μπανάνα; Κι, όμως, στη Γη το κάνουν (τους παίρνει μάλιστα περίπου 15 ώρες στον αφυγραντήρα η παρασκευή τους) και το αποτέλεσμα καθημερινά τους δικαιώνει. Γιατί τα wraps της Γης έχουν αποδειχθεί από τα best seller πιάτα της, που μένουν εδώ και χρόνια ακούνητα στο έτσι κι αλλιώς ευρηματικό μενού της.
Από τις διάφορες εκδοχές τους, προτείνω τα «ελληνικά» wraps, με μαρούλι, τομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια στη λαδορίγανη και τζατζίκι από ξηρούς καρπούς. Δεν μου αρέσει γενικώς όταν τα vegan εστιατόρια προσπαθούν να μιμηθούν γνωστά non vegan πιάτα (γιατί σε προδιαθέτουν να τα δοκιμάσεις έχοντας μια συγκεκριμένη γεύση ως μέτρο σύγκρισης), όμως εδώ δεν έχουμε μια τέτοια περίπτωση. Έχουμε ένα πιάτο νόστιμο, χορταστικό και πλούσιο, που θα ήταν άδικο να το αντιμετωπίσει κανείς ως «εναλλακτική» ή «υποκατάστατο». Στη δική μου λίστα με τα αγαπημένα, πάντως, γράφει χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τη δική του, αυτόνομη γευστική ιστορία.
Ζωή Πατσιώλη, Editor in Chief
Γη. Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512
Γαριδομακαρονάδα στον Σαρδή (Κίμωλος)
Εκεί που πας για ένα τριήμερο και νιώθεις ότι λείπεις από τη δουλειά σου κανένα μήνα, εκεί που αδειάζει εντελώς το μυαλό σου, εκεί που θα νιώσεις ότι είναι το χωριό σου και ας μην έχεις ξαναπάει ποτέ, εκεί βρέθηκα πριν από λίγες ημέρες, στην Κίμωλο. Μάλιστα, μια από τις καλύτερες στιγμές που πέρασα στο νησί ήταν σε ένα τραπεζάκι στου «Σαρδή». Μόλις λίγα μέτρα μακριά από την παραλία, με το καλοκαιρινό αεράκι να με «χαϊδεύει» καθώς τα ποτήρια γέμιζαν πάγο και ούζο.
Στον Σαρδή ήξερα ότι θα πάω πριν ακόμη μπω στο πλοίο, αφού είναι μια από τις πιο ξακουστές ταβέρνες της Κιμώλου, που φημίζεται για την σπεσιαλιτέ του, που προς έκπληξή μου δεν είναι η λαδένια (την οποία επίσης λάτρεψα) αλλά η γαριδομακαρονάδα του. Σε αυτό το απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό λοιπόν, έφτασε στο τραπέζι ένα βαθύ πιάτο με μια πλούσια μακαρονάδα που ένα άτομο νομίζω δεν μπορεί να «καταφέρει», η οποία άχνιζε και μοσχοβολούσε θάλασσα. Χωρίς ιδιαίτερες σάλτσες, απλά με τον ζωμό από το μαγείρεμα με τις γαρίδες, η γεύση των ζυμαρικών ήταν υπέροχη, ωστόσο σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια αν τα μακαρόνια δεν είχαν αυτό το αριστοτεχνικό al dente βράσιμο. Πάνω τους, τέσσερις φρέσκιες και σίγουρα μεγάλες γαρίδες, να γλείφεις τα δάχτυλά σου και για γαρνιτούρα, μπόλικος ψιλοκομμένος μαϊντανός. Αυτή η γαριδομακαρονάδα ήταν πραγματικά ολόκληρο το καλοκαίρι σε μια μπουκιά (ή μάλλον πολλές περισσότερες).
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Σαρδής. Παραλία Αλυκή, Κίμωλος, τηλ. 22870 51458