Ark: Σε αυτή την «Κιβωτό» θα ερωτευτείς τα νότια
Στο Ark στη Γλυφάδα για υπέροχο μενού από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και θέα θάλασσα.
- 24/06/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Ένα απαλό αεράκι σηκώνεται και σε δροσίζει, την ίδια στιγμή που τα αρώματα του πεύκου μπλέκονται με εκείνα της αλμύρας. Μπροστά σου ανοίγεται ένα ατέλειωτο μπλε, θάλασσα κι ουρανός ενώθηκαν για να φτιάξουν το ωραιότερο κάδρο του κόσμου. Το Ark, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία…
Περιτριγυρισμένο από τα νερά του Αργοσαρωνικού μοιάζει με καράβι που αρμενίζει, μια σωστή κιβωτός που διαφυλάσσει μέσα της τις γεύσεις της Ελλάδας. Στο Ark θα έρθεις από το πρωί για τα εκλεκτά χαρμάνια της taf, που δεν θα βρεις αλλού, για ένα λαχταριστό ελληνικό brunch (highlight η λεπτή ανοιχτή πίτα από τον ξυλόφουρνο με γκρατιναρισμένα μανιτάρια, τυρί, κρεμμύδι και γραβιέρα) που κάνει τα Σαββατοκύριακα πραγματικά αξέχαστα, και –κυρίως– για ένα αξέχαστα νόστιμο ταξίδι. Το μενού έχει την υπογραφή του ξακουστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος φημίζεται για την αγάπη του στις ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά και για τη μεγάλη μαεστρία του να τις αξιοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο που, και αυτή τη χρονιά, το Ark έλαβε για ακόμη μία φορά το βραβείο καλύτερης ελληνικής κουζίνας…
Τι θα πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε κανείς; Σίγουρα τα «Μαύρα Μακαρόνια», ένα εμβληματικό πιάτο με ζυμαρικά από μελάνι σουπιάς, αυγοτάραχο, μύδια, ψητή ντομάτα και ξύσμα λεμονιού, που κρύβει μέσα του το ελληνικό καλοκαίρι. Κι έπειτα, τη σαλάτα με κάρδαμο, πικάντικες πρασινάδες, φρέσκο τυρί, σύκα, αμύγδαλα και σορμπέ λαδολέμονο με κρόκο Κοζάνης, όπως και το λαβράκι Μεσολογγίου, γεμιστό με τα αρωματικά χόρτα του Μπαξεβάνη, και ψημένο στον ξυλόφουρνο. Οι λάτρεις του κρέατος θα ενθουσιαστούν με την μπριζόλα μαύρου χοίρου που συνοδεύεται με πουρέ από μαναρόλια (σ.σ. πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο όσπριο) και δροσερό ταμπουλέ λουίζας με αρωματικό γιαούρτι. Μη φύγεις χωρίς ένα γλυκό με εξίσου ισχυρό ελληνικό χαρακτήρα όπως είναι η συγκλονιστική χαλβαδόπιτα στο ξυλόφουρνο με μέλι, κανέλα και παγωτό καϊμάκι!
Μπορείς να έρθεις και μόνο για ποτό ή για ένα δροσερό signature cocktail την ώρα που ο ήλιος βουτάει στη θάλασσα. Αλλά θα είναι κρίμα να μη δοκιμάσεις τα πιάτα ενός από τους καλύτερους σεφ της χώρας. Βάλ’ το, λοιπόν, στο πρόγραμμα, και θα δεις που σε αυτή την Κιβωτό θα ερωτευτείς τα Νότια…
*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Μεγάλο καλοκαιρινό τεύχος της συνεργασίας της Athens Voice με το NouPou, που κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου 2022.