Η Italida τελικά, είναι Πειραιώτισσα! Ένα μαγαζί με πολυτέλεια παλιού αρχοντικού και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις
Αφιέρωμα: ΠειραιάςΤο ιταλικό εστιατόριο με την χαρακτηριστική ονομασία, η "Italida", βρίσκεται στην Τρούμπα δίπλα στο Λιμάνι, αγαπά τις γευστικές τοπικές παραδόσεις, την υψηλή ποιότητα των υλικών, και έχει απογειώσει τους ουρανίσκους μας.
- 12/07/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Πως θα σου φαινόταν αν εμφανιζόταν μια Ιταλίδα και σου έλεγε ότι είναι μακρινή συγγενής και ήρθε για να σου μαγειρεύει τα φαγητά της χώρας της; Με αυτή την αίσθηση σε αφήνει η γευστική εμπειρία στην Ιταλίδα που ήρθε στον Πειραιά και έφερε μαζί της όλο της το ταπεραμέντο.
Αρχοντική, αλλά και φιλική σαν μια παλιά μαγείρισσα που δε φοβάται να λερώσει τα χέρια της στην κουζίνα -κι ας έχει άψογο μανικιούρ- αυτή η Ιταλίδα είναι έμπνευση και δημιουργία της Ολυμπίας Γιαννούτσου και του Λάζαρου Αρσενίδη και προσφέρει καθημερινά παραδοσιακές συνταγές, φτιαγμένες με φροντίδα και αυθεντικό μεράκι, όπως ταιριάζει στην κουλτούρα της Μεσογειακής χερσονήσου. Ο χώρος διακοσμημένος από τους ιδιοκτήτες, συνδυάζει την πολυτέλεια ενός παλιού αρχοντικού με μοντέρνες πινελιές: χρυσούς καθρέπτες πάνω σε industrial τοίχους, με vintage κρυστάλλινους πολυελαίους, μεγάλα ξύλινα τραπέζια, δερμάτινους καναπέδες και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος να κυριαρχεί στην open kitchen.
Η chef Μαρίνα Ντεμολλάι -γνωστή από τη συμμετοχή της στο περσινό ΜasterChef- είναι το πολλά υποσχόμενο new entry που ετοιμάζει μαζί με την ομάδα της ένα αντιπροσωπευτικό μενού της ιταλικής κουζίνας άκρως προσεγμένο και με premium πρώτες ύλες.
Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Carpaccio με καπνισμένο βιολογικό φιλέτο μοσχάρι, λάδι τρούφας, flakes παρμεζάνας και μαριναριμένα μανιτάρια αλλά και την Carbonara που φτιάχνεται με φρέσκα ζυμαρικά chittara, guanciale, αυγό και pecorino sardo -η παράδοση παίρνει την εκδίκησή της στη σύγχρονη γαστρονομία!
Όσο για το κεφάλαιο pizza, εδώ το ζυμάρι ωριμάζει για 72 ώρες και ψήνεται σε αυθεντικό ξυλόφουρνο, ώστε να αποκτήσει μια μοναδική γεύση που δεν συναντάς συχνά. Η Pistaccio είναι στα must try -πάστα φυστικιού, καπνιστή μοτσαρέλα, φυστίκι Αιγίνης, μορταδέλλα με φιστίκι –αλλά η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα μείνεις σε μια επιλογή.
Ό,τι κι αν διαλέξεις, το φινάλε θα πρέπει να γραφτεί με το λαχταριστό Tiramisu -βελούδινο και δροσερό με κρέμα mascarpone, savagiar βουτηγμένα σε espressο & amaretto –για να νιώσεις την αυθεντική φροντίδα της Ιταλίδας που θέλει να φύγεις με το χαμόγελο στα χείλη και φυσικά να την κάνεις στέκι σου!