Το Pidima που έγινε brand name
Όταν το πανέμορφο χωριό Πήδημα Μεσσηνίας γίνεται brand name στο ελαιόλαδο και το Pidima μπαίνει στη ζωή μας. Και στην κουζίνα μας.
- 03/10/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Τους τελευταίους μήνες ένα νέο brand name έχει κάνει την εμφάνιση στο χώρο του ελαιόλαδου από το χωριό Πήδημα, με πολύ καλές κριτικές από όσους το έχουν δοκιμάσει και είναι η καλύτερη διαφήμιση για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας.
Το ελαιόλαδο Pidima είναι ένα εξαιρετικό και απόλυτα φυσικό προϊόν με πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) που προέρχεται από ημιορεινά και ορεινά ελαιόδεντρα σε υψόμετρο 250-500μ. Διατίθεται και σε βιολογικό. Η οξύτητα του κατά τη διάρκεια της παραγωγής δεν ξεπερνάει τα 0.3% (με όριο 0.8%) και ανήκει στην ανώτατη κατηγορία του Ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ’’premium’’. Οι ετήσιες ποσότητες είναι περιορισμένες λόγω του συγκεκριμένου υψομέτρου περισυλλογής του καρπού και το ελαιόλαδο προέρχεται από την ποικιλία της Κορωνέικης ελιάς.
Όπως μας αναφέρει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Pidima Greek extra virgin olive oil Γιώργος Σακκάς, “η ποιότητα του ελαιολάδου είναι το θεμέλιο του όλου εγχειρήματος και για αυτό είμαστε πολύ αυστηροί σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Ο αυστηρός έλεγχος σε θέματα ποιότητας και υγιεινής μας δημιουργεί την απόλυτη σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα και σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις κατατάσσουν το ελαιόλαδο Pidima στην ανώτατη κατηγορία ποιότητας Ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ‘’premium’’, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουμε και την πρώτη μας εξαγωγή και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και εκτός διαδικτύου στην Ελλάδα, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη”.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, αλλά και τη σελίδα στο Facebook.
Τον προηγούμενο μήνα ο γνωστός chef Ευτύχης Μπλέτσας ξεναγήθηκε από τον Γιώργο Σακκά, στο πανέμορφο χωριό Πήδημα όπου παράγεται και το ομώνυμο ελαιόλαδο Pidima. Ο γνωστός chef ενθουσιάστηκε με τα τοπικά προϊόντα, τη φυσική ομορφιά του χωριού με τις πηγές και το ποτάμι καθώς επίσης με τη γεύση του τοπικού ελαιολάδου που είναι ιδιαίτερα γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Παρακάτω σας παραθέτουμε και το σχετικό video που επιμελήθηκε ο Ευτύχης Μπλέτσας.