Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 22/07/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Κριθαρότο γαρίδας στο Hygge (Σύρος)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hygge Ano Syros (@hygge_anosyros)
Για το Hygge στη Σύρο θα μπορούσα να σας μιλάω για ώρες. Η θέση του με την εκπληκτική θέα από την Άνω Σύρο, οι άνθρωποι που βρίσκονται στην κουζίνα με εμπειρία στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, το σέρβις που σε κάνει να νιώθεις άνετα αλλά και ο χώρος που σε χαλαρώνει. Όλα αυτά συνθέτουν το τέλειο σκηνικό. Όμως τώρα θα μιλήσουμε για το εκπληκτικό κριθαρότο γαρίδας που δοκίμασα εκεί.
Ένα πιάτο άρτιο σε κάθε του πτυχή. Τέλεια χειλωμένο, με λίγα υλικά και τριμμένο κρόκο αυγού από πάνω, αυτό το κριθαρότο γαρίδας είναι από τα πιάτα που «στοιχειώνουν» το καλοκαίρι σου και τα θυμάσαι για ολόκληρο τον χειμώνα! Αν σε βγάλει ο δρόμος στην Σύρο λοιπόν, μην παραλείψεις να πας στο Hygge και να το δοκιμάσεις. Θα στοιχειώσει και το δικό σου καλοκαίρι και θα το θυμάσαι με νοσταλγία όταν επιστρέψεις από το νησί…
Δημήτρης Κουπριτζιώτης, Food & Drink Editor
Hygge. Άνω Σύρος | Τηλ: 22813 06819
Σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο στο Πυρολίκι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Piroliki (@piroliki_restaurant)
Τα σκιουφιχτά ή σιουφιχτά είναι παραδοσιακά ζυμαρικά της Κρήτης, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλες δόξες, αφού τα συναντάμε στο μενού σχεδόν κάθε εστιατορίου με κρητική κουζίνα. Το όνομά τους οφείλεται στον τρόπο παρασκευής τους, με το ζυμάρι να πλάθεται σε μακρόστενα κορδόνια που στη συνέχεια κόβεται σε μικρότερα κομμάτια και στρουφίζεται (το στρίβουν δηλαδή) με το δάχτυλο για να πάρει το χαρακτηριστικό του σχήμα. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμα ζυμαρικά που μπορείς να απολαύσεις στην πιο απλή τους εκδοχή, με λιωμένο βούτυρο και τριμμένο ανθότυρο. Βέβαια, στα κρητικά εστιατόρια μπορείς να βρεις και πιο «σύνθετες» συνταγές, με την προσθήκη σάλτσας και άλλων υλικών που απογειώνουν τα παραδοσιακά ζυμαρικά.
Μία τέτοια εκδοχή δοκίμασα πρόσφατα και στο Πυρολίκι, στο Γκάζι. Εδώ τα σκιουφιχτά συνδυάζονται με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, απάκι κοτόπουλο (που έχει πιο ήπια γεύση σε σχέση με το παραδοσιακό χοιρινό απάκι και λιγότερα μπαχαρικά, άρα δεν καλύπτει με την γεύση του όλο το πιάτο) και μία μπάλα φρέσκιας μυζήθρας. Μόλις προσγειωθούν μπροστά σου, ανακατεύεις καλά να γίνει η μυζήθρα ένα με την κατακόκκινη σάλτσα και απολαμβάνεις αυτό τον νόστιμο συνδυασμό υλικών που κάνει το συγκεκριμένο πιάτο να συγκαταλέγεται στα best sellers του καταλόγου.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Πυρολίκι. Μεγ. Αλεξάνδρου 117, Αθήνα | Τηλ: 210 3420293
Vegetarian Μουσακάς στις «Ελιές» (Καρδαμύλη)
Είναι παράδοξο πώς το ξερό επαναλαμβανόμενο τετέρισμα των τζιτζικιών έχει καταχωρηθεί στο μυαλό μας ως συνώνυμο των διακοπών. Αυτός ο μηχανικός ήχος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να μας τρυπάει τα αφτιά, συνθέτει διαχρονικά το soundtrack των καλοκαιριών μας, καταφέρνοντας να μας ηρεμεί, να μας ταξιδεύει, ενίοτε και να μας νανουρίζει.
Στις «Ελιές», στην παραλία της γραφικής Καρδαμύλης, αυτός ο ήχος είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Εκστατικός και καθησυχαστικός ταυτόχρονα, απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη στον καταπράσινο ελαιώνα που φιλοξενεί το παραθαλάσσιο εστιατόριο, χύνεται ανάμεσα στις σκιές και στις πολύχρωμες καρέκλες με τα ψαθάκια και σε κάνει να ξεχνάς οτιδήποτε άλλο γύρω σου. Μέχρι τη στιγμή που φτάνει μπροστά σου το φαγητό.
Από τα μαγειρευτά του καταλόγου (όλα ψημένα στον ξυλόφουρνο), πιο διάσημος είναι ο μουσακάς, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται και στη χορτοφαγική εκδοχή του: Χωρίς κιμά, αλλά με δύο γενναίες στρώσεις από μελωμένες μελιτζάνες, με ψιλοκομμένα ψητά λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, πιπεριές) και μπόλικη τριμμένη φέτα ανάμεσά τους, με μια πλούσια καλοδεμένη μπεσαμέλ από πάνω, το πιάτο αυτό είναι ένα καλοκαιρινό ποίημα. Άλλα συνοδευτικά δεν χρειάζονται, παρά μόνο το προζυμένιο πολύσπορο ψωμί που φτάνει στις «Ελιές» από τον διάσημο φούρνο του Φραγγέα στην Καλαμάτα. Ίσως και μια σύντομη σιέστα αμέσως μετά, στην παραλία που σε περιμένει λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω.
Ζωή Πατσιώλη, Editor in Chief
Εστιατόριο «Ελιές» , Καρδαμύλη Μεσσηνίας | Τηλ: 27210 73140
Πατάτες φούρνου στο Οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή
Ψημένες μέσα σε ζουμιά κρεατικών και αφημένες να αράξουν και εγώ δεν ξέρω πόσες ώρες, καταλήγουν μπροστά σου να έχουν φτάσει σε σημείο βουτύρου. Αν δεν θέλεις να τις φας δηλαδή, μπορείς απλά να τις αλείψεις πάνω στο φρεσκοψημένο ψωμί που σερβίρει το παραδοσιακό αυτό οινομαγειρείο στη μέση του πουθενά. Ιδανικά συνδυάζονται με το μπρόκολο ογκρατέν, που βλέπεις ως φόντο στην παραπάνω φωτογραφία. Λίγο μετά την υπέροχη δροσιστική μους παντζάρι και δυο μπουκιές πριν τα μοσχαρίσια μάγουλα ή το συκώτι, που επίσης φθάνουν μπροστά σου ένα βήμα πριν γίνουν αλοιφή.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Ζωοδόχος Πηγή. Κατσούλη 77, Καμίνια | Τηλ:. 210 4814438
War dog στον Λάλο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lalos (@lalosathens)
Αφράτο λευκό ψωμί brioche (που θα μπορούσα να φάω άνετα και σκέτο), λουκάνικο Φρανκφούρτης, καραμελωμένα κρεμμύδια (του ονείρου), κέτσαπ και μουστάρδα -που θεωρώ ότι πρέπει να έχει κάθε γνήσιο hot dog που θέλει να λέγεται έτσι-, τσένταρ σος έτσι για το κάτι παραπάνω και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ο Λάλος είναι το παρεΐστικο μαγαζί που σου τραβάει αμέσως την προσοχή με τα λαμπερά φωτάκια του καθώς διασχίζεις την οδό Ευρυδάμαντος στον Νέο Κόσμο και σε έλκει σαν μαγνήτης (εμένα τουλάχιστον), να αράξεις στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και να απολαύσεις μικρά και νόστιμα πιάτα, τόσο όσο, για να τα συνδυάσεις με το ποτό σου, όπως αυτό το hot dog που θα θυμάμαι για καιρό. Tip: Συνδύασε το με μια δροσερή Paloma και δεν θα χάσεις.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Ευρυδάμαντος 19, Νέος κόσμος | Τηλ: 210 9373987
Πορτοκαλόπιτα με παγωτό στο Mayou (Τήνος)
Ένα γλυκό από αυτή την στήλη έλειπε, οπότε αυτή την εβδομάδα θα σας μιλήσω για τον πιο απολαυστικό επιδόρπιο που δοκίμασα πρόσφατα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιώτικα all day στέκια. Το Mayou που λέτε, βρίσκεται στα Υστέρνια στην Τήνο, ένα από τα πιο γραφικά, όμορφα και με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα χωριουδάκια του νησιού. Κάτω από ένα τεράστιο πλατάνι ξεχύνονται μερικά τραπεζάκια, που σίγουρα θα σου θυμίσουν στιγμές από την πλατεία ενός ορεινού χωριού της ηπειρωτικής χώρας. Σημείωσε πως η κατάλληλη ώρα να το επισκεφτείς είναι είτε νωρίς το πρωί, πριν μαζευτεί πολύς κόσμος, ώστε να πιάσεις θέση στα μπροστινά τραπεζάκια με θέα τον Όρμο των Υστερνίων, είτε αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος δύει και χάνεται ακριβώς μπροστά στον ορίζοντα.
Εκεί αξίζει να δοκιμάσεις σίγουρα πορτοκαλόπιτα ή για την ακρίβεια, πορτοκαλόπιτα στο βαζάκι με παγωτό βανίλια. Μέσα σε αυτό το μικρό -αλλά θαυματουργό- βαζάκι κρύβεται όλη η γλυκιά νοστιμιά που χρειάζεσαι στις διακοπές σου. Δεν γίνεται εξάλλου να επισκεφτείς την Τήνο και να μην δοκιμάσεις ένα κομμάτι πορτοκαλόπιτα, καρυδόπιτα ή γαλακτομπούρεκο. Ζουμερή, λαχταριστή, με έντονη τη γεύση του πορτοκαλιού, που μυρίζει φρεσκάδα, αυτή την πορτοκαλόπιτα όπως καταλαβαίνετε την λάτρεψα. Σε συνδυασμό με το παγωτό βανίλια για την απαραίτητη ισορροπία αλλά και μια νότα δροσιάς, καταλήγεις γλείφεις τα δάχτυλά σου.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Mayou. Υστέρνια, Τήνος | Τηλ: 2283 031882