Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 23/09/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Σπαγγέτι αχινού στο Riviera Coast
Ο αχινός είναι ένα μαγικό υλικό! Τόσο μικρός σε ποσότητα και όμως τόσο πλούσιος σε γεύση, πραγματικά σου φέρνει όλη την αλμύρα της θάλασσας με μία μόλις μπουκιά. Γι’ αυτό και δεν θέλει πολλά, αρκούν μόλις λίγες σταγόνες λεμόνι και έχεις τον ιδανικό ουζομεζέ. Βέβαια, ένα τόσο ξεχωριστό υλικό αξίζει να πρωταγωνιστεί και σε άλλα πιάτα, όπως μία θαλασσινή μακαρονάδα και γι’ αυτό ακριβώς το μαγικό πάντρεμα θα σας μιλήσω.
Στο Riviera Coast στην Βούλα, δοκίμασα ένα απολαυστικό πιάτο που με κάνει να αισθάνομαι λες και το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη και ας έχουμε μπει πια στον Σεπτέμβριο. Ο λόγος για το σπαγγέτι με αχινό. Εδώ, τα al dente ζυμαρικά έρχονται με μία πληθωρική σάλτσα με αχινό, αυγοτάραχο και λάιμ που παρέα με ένα ωραίο ποτήρι λευκό κρασί έχεις τον τέλειο συνδυασμό. Η μαγευτική θέα της θάλασσας που απλώνεται μπροστά από το ξύλινο deck του εστιατορίου ήρθε να ολοκληρώσει το σκηνικό, κάνοντάς με να αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ακόμη σε διακοπές…
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Riviera Coast. Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα | Τηλ: 210 8992453
Τραγανή πανσέτα στην Ψιψίνα (Κύθνος)
Ένα τριήμερο στην Κύθνο είναι αρκετό για να προλάβεις να επισκεφτείς τους must γαστρονομικούς προορισμούς του νησιού. Ένας από αυτούς που δεν παρέλειψα να επισκεφθώ στις πρόσφατες διακοπές μου στο νησί είναι και η Ψιψίνα στη Χώρα, με το ιδιαίτερο όνομα και την ακόμη πιο ιδιαίτερη αισθητική, που την τοποθετούν στην κορυφή των επιλογών. Ο χώρος είναι πανέμορφος και σε κάνει να αισθάνεσαι σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, αφού οι πίνακες στους εξωτερικούς χώρους, τα έντονα μοβ χρώματα, η χαλαρωτική μουσική και η κάθε μικρή, παράδοξη πινελιά που συναντάς τριγύρω σου, σου θυμίζουν έναν άλλο κόσμο, παραμυθένιο.
Το μενού της Ψιψίνας ευφάνταστο και ποικίλο, περιλαμβάνει πιάτα «για τη μέση» -που αγαπώ. Δοκίμασα αρκετά είναι η αλήθεια, αλλά ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισα ένα: την τραγανή πανσέτα με γλυκιά σόγια, ρύζι και σουσάμι. Οι μικρές αυτές μπουκιές, τις οποίες τρως σαν να είναι σούσι, έκρυβαν μία υπέροχη γεύση. Το κρέας τραγανό απ’ έξω, ζουμερό μέσα και η σόγια απογείωνε το αποτέλεσμα αφήνοντας μια ευχάριστη επίγευση. Αν είσαι λάτρης του κρέατος, οφείλεις να το δοκιμάσεις, αλλά φρόντισε να το συνοδεύσεις και με άλλα ενδιαφέροντα πιάτα από τον κατάλογο, όπως τη σφουγγατόπιτα (σ.σ. τα σφουγγάτα Κύθνου είναι κάτι σαν αφράτες τυροκροκέτες, πεντανόστιμες).
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
Ψιψίνα. Χώρα Κύθνου | Τηλ: 22810 31228
Pizza Concentrata στο Lucinda
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???????_?????? (@lucinda_athens)
Έχουν περάσει 20 ημέρες από τότε που έκανα την -μεγάλη για τα δεδομένα μου- απόσταση Άλιμος – Χολαργός προκειμένου να τσεκάρω αν ήταν δικαιολογημένο όλο το hype για το συγκεκριμένο project των Κουβαράκη (Juicy Grill), Λιοδάκη (Granello) και Δρακουλαράκου (Sushi Mou). Και, 20 ημέρες μετά, το συγκεκριμένο μαγαζί, η συγκεκριμένη πίτσα (βλέπε με Fior di Latte, πατέ ντομάτας, ρετζιάνα 30μηνης ωρίμασης και pesto βασιλικού) στοιχειώνει ακόμη τα όνειρά μου. Σε τέτοιο σημείο που ψάχνω αφορμή να πάω ξανά, παίρνοντας τηλέφωνο όλους τους φίλους και γνωστούς που έχω στα βόρεια προάστια προκειμένου, εντελώς τυχαία, να τους προτείνω να βρεθούμε εκεί.
Με διαφορά η καλύτερη πίτσα που έχω φάει ποτέ στην Ελλάδα. Εκείνη και όλα τα αδελφάκια της (εσένα κοιτάζω στα μάτια pizza melanzane, που σε πήρα και σπίτι για να σου γνωρίσω τη γυναίκα μου). Το πιο σπαστικό από όλα; Aκόμη και τα γλυκά του, με σημαιοφόρο το «τρώω και δεν δίνω ούτε στην κόρη μου» κανόλι, είναι εξίσου εθιστικά. Αφαιρώντας μου και την τελευταία αφορμή που έψαχνα να βρω προκειμένου να γράψω κάτι αρνητικό. Έτσι για να το παίξω σοβαρός και αντικειμενικός.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Lucinda. Κεραμεικού 2, Χολαργός | Τηλ: 210 6564035
Κρεμμυδόπιτα ξεσκέπαστη στο Τσιπουράδικο της Μυρσίνης (Σύρος)
Αυτά τα κρεμμύδια θα σε κάνουν να κλαις, όχι επειδή τα καθαρίζεις, αλλά από τη συγκίνηση. Έχω πάει δυο φορές στη Σύρο -η μία εκ των οποίων πολύ πρόσφατα- και το στέκι που αναμφίβολα ξεχώρισα και δεν παρέλειψα να επισκεφθώ και φέτος είναι το Τσιπουράδικο της Μυρσίνης, στην Ερμούπολη. Απλά με οδήγησε εκεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, η ανάμνηση των γεύσεων της πρώτης φοράς. Το πιάτο που με ενθουσίασε πάλι, και σίγουρα θα επιλέξω και την επόμενη φορά που θα βρεθώ στο νησί, είναι ένα από τα ορεκτικά, η κρεμμυδόπιτα.
Οπτικά στην αρχή μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί περίμενα μια κλασική πίτα, αλλά στο τραπέζι έφτασε κάτι που μου θύμισε… μουσακά. Στη βάση έχει φύλλα που στο κάτω μέρος έχουν μαλακώσει και πάρει γεύση από τα υλικά που είναι πάνω τους και στο πλάι είναι τραγανά, όπως πρέπει. Τα κρεμμύδια βρίσκονται στο κάτω μέρος και είναι εξαιρετικά μελωμένα, ενώ από πάνω υπάρχει ένα παχύ στρώμα από μπεσαμέλ με τυριά που έχει αποκτήσει ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα (νομίζω αυτό δικαιολογεί και τη σύγχυσή μου με το που πρωτοαντίκρισα την κρεμμυδόπιτα). Όσο για τη γεύση της, απλά υπέροχη! Πολύ ωραία πινελιά και η τριμμένη ρίγανη με την οποία γαρνίρεται, που δεν μπαίνει για τα μάτια του κόσμου, αλλά για να δώσει και αυτή το κατιτίς της στο πιάτο. Γεια σου ρε Μυρσίνη! Εις το επανιδείν!
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Το Τσιπουράδικο της Μυρσίνης. Ακτή Παπάγου 6, Ερμούπολη, Σύρος | Τηλ: 22813 01804