Delta: Το νέο μενού του εστιατορίου του ΚΠΙΣΝ
To εστιατόριο Delta υποδέχεται το φθινόπωρο με degustation menu δώδεκα σταδίων και νέα πιάτα à la carte.
- 22/09/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Το εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δεν σταματά να εκπλήσσει το γαστρονομικό κοινό της Αθήνας. Αφορμή αυτή τη φορά το νέο degustation menu 12 σταδίων, που υπόσχεται μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία με πιάτα που θυμίζουν έργα τέχνης, αλλά και μια σειρά προτάσεων à la carte που θα σερβίρονται καθημερινά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Delta Restaurant (@delta_restaurant)
Το Delta, το εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό, που θα αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, η αρχιτεκτονική προσέγγιση του χώρου βασίζεται στην έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που σε παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι το Delta απέσπασε φέτος το βραβείο Restaurant & Bar Design Award στην κατηγορία «Europe – In Another Space». Μάλιστα, το ελληνικό εστιατόριο διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 εστιατόρια και μπαρ που βρίσκονται στο Παρίσι, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Μαδρίτη και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Εγκαινιάζοντας τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, με θητεία αμφότεροι σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια σε Νορβηγία και Δανία στήνουν ένα νέο, ξεχωριστό degustation μενού, δώδεκα σταδίων, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Βασικά συστατικά του, η μινιμαλιστική τελειότητα, η αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών και η εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τεχνικές όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, υπόσχονται ότι δίνουν ένα αποτέλεσμα που αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γεύση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Delta Restaurant (@delta_restaurant)
Τι πρέπει να περιμένει λοιπόν ο επισκέπτης ότι θα δοκιμάσει στο νέο μενού του Delta; Πολλές -ή για να είμαστε ακριβείς 12- εκπλήξεις, όπως το τραγανό μιλφέιγ από ούλβα ή το «καλαμάρι» από λευκή πιπεριά γεμιστή με καλαμάρι και τυρί σπηλιάς, με κάθε ένα από αυτά να θυμίζει έργο τέχνης χάρη στο ξεχωριστό food styling, όπως ακριβώς θα περίμενε κάποιος από ένα fine dining εστιατόριο και γεύσεις οικείες, κατά βάση Μεσογειακές.
Το degustation menu του Delta (κόστος: 130€) είναι διαθέσιμο από Τρίτη έως Σάββατο και προκειμένου να το δοκιμάσεις είναι υποχρεωτικό να έχει γίνει κράτηση. Ωστόσο, εάν επιθυμείς μια πιο «αυθόρμητη» επίσκεψη, οι σεφ έχουν φροντίσει να δώσουν μία γευστική εναλλακτική, προσθέτοντας και ένα à la carte, το οποίο είναι διαθέσιμο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας και μάλιστα, η κράτηση δεν είναι απαραίτητη.