Στον Τάκη της Βουλιαγμένης για σουβλάκι και παραδοσιακές γεύσεις
Αφιέρωμα ΣουβλάκιΜε πενήντα χρόνια ιστορίας, το κεμπαπτζίδικον Τάκης στα νότια προάστια, γνωρίζει καλά την υπόθεση σουβλάκι.
- 04/10/2022
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Πενήντα χρόνια δεν τα λες και λίγα. Είναι μια ολόκληρη ιστορία που ξεκινάει από το 1972 και γράφεται μέχρι σήμερα στο κεφάλαιο της γεύσης. Ο Τάκης ξεκινώντας πριν από μισό αιώνα στον Κορυδαλλό, έχει γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ειδικά όταν αναζητάς παραδοσιακές συνταγές της κατηγορίας σουβλάκι.
Σε αυτό το κεμπαμπτζίδικο των νοτίων προαστίων δοκιμάζεις χειροποίητες σπεσιαλιτέ, που φτιάχνονται καθημερινά με φροντίδα και με εμμονή στις αξίες της ποιότητας που εδώ και χρόνια κάνουν το όνομα του Τάκη να ξεχωρίζει. Η δεύτερη γενιά, εξάλλου, που συμμετέχει πλέον στην επιχείρηση, γνωρίζει καλά τα μυστικά του κάρβουνου.
Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, πίτα με γύρο κλασική για τους λάτρεις των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων και φυσικά νοστιμότατο κεμπάπ (σε μερίδα, σε πίτα ή σε γιαουρτλού), είναι οι πρωταγωνιστές του μενού.
Εδώ θα βρεις και μια σειρά από προτάσεις με κρέας για κάθε γούστο. Το χειροποίητο σουτζούκι, το ζουμερό κοντοσούβλι και τα μπιφτέκια από κοτόπουλο, μοσχάρι ή γαλοπούλα είναι best seller πιάτα, που αποκλείεται να μη γευτείς. Γνωστός και για τα τηγανητά αβγά, ο Τάκης δημιουργεί συνταγές που μυρίζουν ελληνική κουζίνα συνδυάζοντας τα περίφημα «μάτια» με σουτζούκι, παστουρμά, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικο.
Το πλούσιο μενού γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό με θεά τη θάλασσα, σε έναν χώρο φιλόξενο και προσεγμένο. Αν πάλι θέλεις να γευτείς τα παραδοσιακά σουβλάκια στο σπίτι, η υπηρεσία delivery φτάνει σε μια μεγάλη ακτίνα εξυπηρετώντας Βάρη, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη και Βούλα.
Ιδανικό σημείο και για συναντήσεις, γιορτές και εκδηλώσεις ο Τάκης προσφέρει καθημερινά μια άποψη για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που θα εκτιμήσεις από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Ανοιχτά από τις 12:00 το μεσημέρι το βράδυ στη 01:00.