Το ταξίδι του Beaujolais ολοκληρώνεται στο Due Cavalieri
Τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη η σημερινή και το Due Cavalieri κερνά ένα ποτήρι κρασί, παίρνοντας μέρος στο ταξίδι του Beaujolais που έχει γίνει θεσμός στη Γαλλία και στην Αγγλία.
- 20/11/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Το έθιμο ξεκινησε στις αρχές του 20ου αιώνα στο Παρίσι κι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη. Σήμερα δηλαδή. Το Due Cavalieri παίρνοντας μέρος στον παγκόσμιο θεσμό (που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και στην Αγγλία) κερνάει όλο τον κόσμο το πρώτο ποτήρι κρασί, άσχετα με το αν θα συνεχίσει μετά με δεύτερο.
Το συγκεκριμένο κρασί βγαίνει στην αγορά μόλις 6-8 βδομάδες μετά τον τρύγο κι είναι το πρώτο κόκκινο της σοδειάς. Τα σταφύλια -βάσει νόμου- μαζεύονται με τα χέρια κάτι που συμβαίνει μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή μαζί με την Καμπανία. Εν συνεχεία ακολουθείται μια ειδική μέθοδος Οινοποίησης που δίνει ένα ευκολόπιοτο χαρακτήρα στο κρασί, το οποίο σερβίρεται ελαφρώς δροσερό στους 12-14 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή λιγότερο κρύο από τα λευκά, αλλά πιο δροσερό από τα κόκκκινα. Παρότι έχει αυτό το χρώμα δεν συνδυάζεται με κρέας, αλλά με ελαφρά γεύματα, φρούτα και τυριά. Ιδανικά συνοδεύεται από πιάτο αλλαντικών, γαλλικά πατέ, μπαγκέτα με ώριμο camembert ή brie.
Due Cavalieri, Μαρίνα Φλοίσβου