ITALI.CO: Το νέο στέκι της Γλυφάδας έρχεται από τον Καναδά και έχει αδυναμία στις μπίρες
“Italian food is all about ingredients and it’s not fussy and it’s not fancy”, είπε κάποιος γνωστός σεφ, πόσο μάλλον όταν συνδυαστεί με 40 και πλέον ετικέτες draft μπίρας… το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό.
- 03/12/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Αυτό σκέφτηκε και ο Δημήτρης Πράττας το 2015 στο Μόντρεαλ του Καναδά και γεννήθηκε η ιδέα του ITALI.CO. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Καναδά, ο κ Πράττας δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της εστίασης εδώ και χρόνια. Με το ITALI.CO λοιπόν, προσπάθησε και κατάφερε να αναβαθμίσει την έννοια τις κλασσικής μπιραρίας, προσφέροντας ποιοτικό φαγητό σε οικογενειακή, χαλαρή ατμόσφαιρα με πολλές draft μπίρες. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για ένα κλασσικό και επιτυχημένο στέκι.
Η αγάπη για την Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μεγάλη για τον Δημήτρη και την οικογένεια του, έτσι λοιπόν αποφάσισαν όχι μόνο να εγκατασταθούν στα νότια προάστια, αλλά να ανοίξουν στη Γλυφάδα και το δεύτερο εστιατόριο ITALI.CO. «Είναι πρόκληση να ανοίξεις ένα εστιατόριο στην Γλυφάδα, αλλά αγαπάμε πολύ την περιοχή και έτσι την επιλέξαμε», εξηγεί από την πλευρά της η σύζυγος του Μαρία.
Συνεπώς, εδώ και μόλις ένα μήνα στην συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Ανδρέα Παπανδρέου, δημιουργήθηκε το νέο ITALI.CO, σε έναν minimal industrial χώρο, με μια μεγάλη μαρμάρινη μπάρα πίσω από την οποία θα δεις ίσως την μεγαλύτερη ποικιλία σε draft μπίρες που μπορείς να συναντήσεις σε εστιατόριο, ειδικά όταν αυτό δεν είναι κατά βάση μπιραρία.
Επίσης, ο χαρακτηριστικός κατακόκκινος φούρνος της πίτσας, ο οποίος έχει έρθει κατευθείαν από την Ιταλία και η ανοιχτή κουζίνα, γεμίζουν τον χώρο και σε προϊδεάζουν για το τί θα επακολουθήσει.
Τι δοκιμάζουμε στο ITALI.CO
Και σε αυτό το εστιατόριο ακολουθείται το concept της ιδέας του Μόντρεαλ, που αναφέραμε πριν. Τι σημαίνει αυτό; Η φιλοσοφία του είναι να προσφέρει ιταλικές γεύσεις με αμερικάνικα twists, σε μία χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα.
Pizza, pasta, tapas και burgers κυριαρχούν στο μενού, που συνοδεύοντας τα με μπίρα, κρασί by the glass ή aperitivo, σου δίνουν έναν καλό λόγο να κάνεις την έξοδό σου εκεί, είτε μετά τη δουλειά, είτε με την οικογένεια και τους φίλους σου.
Στο ITALI.CO θα πας από τις 12 το μεσημέρι για brunch στη μεγάλη βεράντα του, επιλέγοντας ανάμεσα σε ομελέτα, αυγά benedict, bagel και pancakes, συνοδεύοντάς τα με έναν αρωματικό καφέ. Το μεσημέρι, αν εργάζεσαι στην περιοχή μπορείς να περάσεις για lunch break ή να πάρεις για το γραφείο οτιδήποτε θελήσεις, αφού εξυπηρετεί τόσο take away όσο και delivery μέσω efood και wolt.
Αν τώρα επιλέξεις να πιάσεις θέση στα τραπέζια του, αξίζει να ξεκινήσεις το γεύμα σου με ένα «build your own» πιάτο επιλέγοντας ναπολιτάνικους κεφτέδες ή κεφτέδες λαχανικών, με μία από τις τρείς διαθέσιμες σάλτσες και το συνοδευτικό που προτιμάς. Τα arancini cacio e pepe, οι μπρουσκέτες ή ένα μοσχαρίσιο carpaccio δεν παύουν να είναι επίσης κλασσικές αξίες ως ορεκτικά.
Με το βλέμμα στον ιταλικό θολωτό φούρνο, δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις pizza. Ζύμη 48ωρης ωρίμασης, ντομάτα San Marzano, φρέσκια mozzarella και ποιοτικά ιταλικά αλλαντικά αρκούν για να σε πείσουν να δοκιμάσεις και τις δώδεκα επιλογές που υπάρχουν στο μενού.
Η pasta στο ITALI.CO είναι επίσης σοβαρή υπόθεση. Η πάντα κλασική carbonara με spaghetti alla chitarra, guanciale, pecorino και κρόκο αβγού, οι malfada ai funghi για τους λάτρεις των μανιταριών με κρέμα τρούφας και κοτόπουλο, αλλά και τα ιδιαίτερα gnocchi που γίνονται με γλυκοπατάτα, λευκά μανιτάρια, θυμάρι, σκόρδο και μαϊντανό, ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις .
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και τα burgers, με ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, pulled pork, τραγανό τηγανητό κοτόπουλο ή ακόμα και veggie επιλογές.
Extra tip: Σημείωσε ότι στο ITALI.CO έχουν καθημερινά, μεταξύ 17.00-19.00, Aperitivo Happy Hour. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για μετά τη δουλειά;