Sàlve Dining Bar: Η γαστριμαργική εμπειρία του surf n’ turf στο elegant εστιατόριο της Βούλας
Με μια αίσθηση θαλπωρής και ανεπιτήδευτης οικειότητας, αλλά και με γιορτινή διάθεση, το Sàlve dining bar -το κρυμμένο «διαμάντι» της Βούλας- σε προσκαλεί να δοκιμάσεις τα νέα πιάτα που προστέθηκαν στο μενού του.
- 15/12/2022
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
- Φωτογραφίες: Σωτήρης Παπαεμμανουήλ
Ο Κωνσταντίνος Νιωτάκης του Cava Vegera και η σύζυγός του, Φένια Πετουμένου δημιούργησαν έναν πολύ ιδιαίτερο, elegant chic, ζεστό και φιλόξενο χώρο στην Βούλα, πολύ κοντά στο αγαπημένο στέκι των wine lovers, για να στεγάσουν ένα ξεχωριστό εστιατόριο που ήδη, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει ξεχωρίσει, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Προτάσσοντας τη διεθνή κουζίνα του αλλά και τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, που δημιουργούν ένα άριστο pairing, το Sàlve dining bar σε μυεί στη φιλοσοφία του casual dining.
Επιμελημένο αριστοτεχνικά, με έντονη την παρουσία του ξύλου στη διακόσμηση, τα γήινα χρώματα και τον θερμό φωτισμό, το Sàlve σε κάνει να αισθάνεσαι χαλαρά κι ευχάριστα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Ταυτόχρονα, σε κερδίζει με τα δημιουργικά πιάτα του, φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και ταξινομημένα με γεωμετρική ακρίβεια και κομψότητα στο πιάτο ή στο ξύλινο πλατό. Μια μοναδική ποικιλία σε cocktails, η οποία εναλλάσσεται ανά εποχή, αλλά και η ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών τα οποία σου προτείνουν οι sommeliers του εστιατορίου δημιουργώντας το ιδανικό pairing με το φαγητό, συμπληρώνουν το σκηνικό.
Οι νέες προτάσεις που ανανεώνουν το μενού του Sàlve
Η δημιουργική, μαγειρική ομάδα του Sàlve, εμπνέεται, συνδυάζει και προτείνει μοναδικές γεύσεις, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Με χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της κουζίνας το Surfn’Turf, δηλαδή τον επιδέξιο συνδυασμό κρέατος και θαλασσινού, εδώ μπορείς να δοκιμάσεις ψητό αστακό με βούτυρο και fillet minion ή το burger με γάμπαρη, άχυρο πατάτας, guacamole και chilli sause. Μάλιστα, αυτά τα δύο είναι και τα best sellers του καταλόγου.
Βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψεις και το συκώτι γάλακτος με καραμελωμένα κρεμμύδια με βαλσαμικό ξίδι και λάδι chorizo, αλλά και το καρπάτσιο μοσχαριού με πίκλα φινόκιο, μαγιονέζα τρούφας και λάδι μυρωδικών -δύο πιάτα με πλούσια γεύση και φίνα αρώματα.
Από τις νέες προτάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο μενού τώρα, ξεχωρίζουν η ταλιάτα με κρέμα γλυκοπατάτας και σάλτσα βουτυρολέμονου, το χοιρινό σνίτσελ με πίκλα κρεμμυδιού, μαγιονέζα τρούφας και chips φρέσκιας πατάτας και η μπαλοτίνα κοτόπουλο με κρέμα γραβιέρας και τριπλομαγειρεμένες πατάτες. Αν είσαι φίλος των ζυμαρικών, προτείνονται επίσης τα νιόκι με μοσχαρίσιο κιμά και αφρό παρμεζάνας, αλλά και οι ταλιατέλες κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια και ξύσμα εσπεριδοειδών.
Το γεύμα στο Sàlve ολοκληρώνεται ιδανικά με το υπερ-σοκολατένιο επιδόρπιο τους, με υφές σοκολάτας bitter, γάλακτος και λευκή με σάλτσα gianduja!
Τα events που κάνουν τις Κυριακές ξεχωριστές
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Sàlve διοργανώνει κάθε Κυριακή, τα απογεύματα, events που σε ξεσηκώνουν, με ελληνική μουσική από τα decks ή live και σε παρασύρει με τους ρυθμούς της να χορέψεις και να τραγουδήσεις. Βέβαια, αν θέλεις μπορείς να οργανώσεις εδώ και το δικό σου πάρτι ή εταιρικό event, που θα μείνει αξέχαστο στους καλεσμένους σου. Άλλωστε, το Sàlve ενδείκνυται για κάθε είδους διοργάνωση, αφού τόσο ο χώρος όσο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες.
Ρεβεγιόν και Χριστούγεννα στο Sàlve
Για την Παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και ανήμερα, το Sàlve έχει ετοιμάσει ένα άκρως εντυπωσιακό και γευστικό μενού. Αφού κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου, μπορείς να απολαύσεις το Christmas Sàlve Menu για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει : βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με κάστανο, χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο, σταφύλι, καρύδι και blue cheese, τάρτα άγριων μανιταριών, παντζάρι με αρωματική κρέμα γιαουρτιού και dressing εσπεριδοειδών, για αρχή. Από τα κυρίως μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ψαρονέφρι μπαλοτίνα με μήλο, κάστανο, πουρέ γλυκοπατάτας και jus ή κοτόπουλο φιλέτο με σως ροδιού και πουρέ γλυκοπατάτας. Για επιδόρπιο σε περιμένει ένα alternative γαλακτομπούρεκο με βύσσινο. (Κόστος: 55€ / άτομο)
Ανάλογα με το μενού που θα επιλέξεις, οι sommeliers του εστιατορίου θα σου προτείνουν τα κατάλληλα κρασιά για ένα σωστό food pairing. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν, χάρισε στον εαυτό σου το καλύτερο δώρο, κάνε έγκαιρα την κράτησή σου στο Sàlve και απόλαυσε ένα υπέροχο δείπνο με τους αγαπημένους σου στο κρυμμένο «διαμάντι» της Βούλας.