Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 23/12/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Προβατίνα ραγού στο ΑΣΤΕΡ
Αγαπημένος πλέον προορισμός στα Πετράλωνα, το ΑΣΤΕΡ έχει κερδίσει μια special θέση στην καρδιά μου, γι αυτό και γράφω σε αυτή τη στήλη δεύτερη φορά για το συγκεκριμένο μαγαζί (την πρώτη θα τη βρεις εδώ). Το επισκέφτηκα ξανά πρόσφατα με την παρέα μου και μάλιστα, λόγω του ότι σιγά – σιγά αρχίζουν τα κρύα, είχα την ευκαιρία να καθίσω στον υπέροχο εσωτερικό του χώρο, ο οποίος στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία και θυμίζει κάτι από τα παλιά.
Στα του μενού τώρα, θα σου μιλήσω για το πιάτο που λάτρεψα και από τότε που το δοκίμασα με έχει «στοιχειώσει» -την προβατίνα ραγού, με chilli, κόλιανδρο, lime και λάδι δυόσμου. Το κρέας, που ήταν πολύ νόστιμο και μαλακό, αλλά και ελαφρώς ξεροψημένο στις άκρες, απογειωνόταν με το τσίλι που έδινε μια καυτερή γεύση στο αποτέλεσμα, ενώ το lime έφερνε τη σωστή ισορροπία. Παρόλο που το πιάτο δεν έχει κάποιο συνοδευτικό, να ξέρεις, ταιριάζει άψογα με τις όνειρο-χοντροκομμένες και ολοτράγανες πατάτες, τις οποίες επίσης οφείλεις να δοκιμάσεις.
Άννυ Τζαβέλα, Staff Writer
ΑΣΤΕΡ. Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα | Τηλ: 210 3416668
Pinsa στο Architects of Time
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Architects of Time (@thearchitectsoftime)
Αυτό το πιάτο συνδέθηκε άμεσα στο μυαλό μου με το χαλαρό ποτό μετά το γραφείο (και το απαραίτητο τσιμπολόγημα, που εδώ μεταφράστηκε σε pinsa), αυτό που σε αποφορτίζει και σου γαληνεύει την ψυχούλα που λέμε, μετά από μια κουραστική μέρα. Μαζί με ένα δροσερό cocktail λοιπόν, παραγγείλαμε pinsa με σάλτσα βασιλικού, που η υπέροχη μυρωδιά της έφτασε πριν καν «προσγειωθεί» στο τραπέζι. Όσο για τα υλικά, θα γευθείς τυρί gruyere, τοματίνια, χοιρινό από την Τήνο που θυμίζει το ιταλικό προσούτο, λίγα φύλλα ρόκας – τόσο όσο. Τα δυο καλύτερα στοιχεία του πιάτου για μένα: Πρώτον ότι είναι απίστευτα αρωματικό και δεύτερον ότι η ζύμη της pinsa είναι λεπτή, αλλά όχι και σαν «χαρτί» -να καταλαβαίνεις και λίγο ζυμαράκι- και τραγανή στις άκρες, με το ιδανικό ψήσιμο, ώστε να κάνει «κρατς».
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
The Architects of Time. Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα | Τηλ: 698 0279538
Kare Burosu ramen στο Wagamama
Αν κάτι μου έχει λείψει από τότε που ανέβαινε καθημερινά στα βόρεια, ήταν ότι είχα την ευκαιρία να πηγαίνω ή να παραγγέλνω καθημερινά φαγητό από το Wagamama. Έτσι, όταν επισκέφθηκα πρόσφατα το υπέροχα στολισμένο Golden Hall στο Μαρούσι, για τις χριστουγεννιάτικες αγορές δώρων, δεν έχασα την ευκαιρία να κάνω και μία στάση στον τελευταίο όροφο και σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα και ίσως το μόνο μέρος το οποίο με έχει πείσει ότι το τόφου μπορεί να γίνει νόστιμο, αρκεί να μπει στην σωστή συνταγή.
Στο Wagamama λοιπόν, θα δοκιμάσεις ένα απίστευτο vegan ramen το Kare Burosu, ένα πιάτο για τολμηρούς, αφού εκτός από ζεστό είναι και αρκετά πικάντικο. Προσωπικά, έχω μεγάλη αγάπη στα πικάντικα φαγητά και σε συνδυασμό με τον κρύο καιρό, αυτή η σούπα ήταν ιδανική επιλογή. Στο δια ταύτα τώρα, το kare burosu περιέχει tofu με επικάλυψη από shichimi, ανάμεικτα μανιτάρια, udon noodles, πικάντικο ζωμό λαχανικών, σπανάκι, καρότο, τσίλι και κόλιανδρο (για να ξεγελάς της κάψα) και σου έρχεται σε μια γενναιόδωρη μερίδα, που δεν θέλεις να αφήσεις τίποτα στο μπολ. Ακόμη και αν δεν είσαι vegan, αξίζει να την δοκιμάσεις, ειδικά τώρα τον χειμώνα, τις μέρες που αναζητάς κάτι ζεστό και απολαυστικό.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Wagamama. Λεωφ. Κηφισίας 37A (Golden Hall), Μαρούσι | Τηλ: 210 6836842
Pizzeti prosciutto crudo στο Βarbaresco
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BARBARESCO_est.2021 (@barbaresco_est.2021)
Μπράβο στον Πειραιά που, σε όποια γωνιά του και αν ψάξεις, πετυχαίνεις μαγαζάρες. Μπράβο και στα παιδιά από τον Γαστρονόμο που το ανακάλυψαν. Μπράβο και στον ιδιοκτήτη του, με προϋπηρεσία σε fine dining εστιατόρια, που αποφάσισε να το ανοίξει στα εξωτικά (για εμάς τους νότιους) Καμίνια. Χρησιμοποιώντας ως «μαγιά» μια ζύμη εκ Ρώμης που θυμίζει -αλλά δεν είναι pinsa-, τη δύναμη του ξυλόφουρνου και την ποιότητα των πρώτων υλών. Παρότι στημένο σε λογική takeout, βρέθηκα με το έτσι θέλω στα -λιγοστά τραπέζια του- πριν πάω να παίξω σε ένα γειτονικό survival horror escape room. Το αποτέλεσμα; Όσο και να με έβριζε ο ηθοποιός στο escape, μετά από δυο pizzeti και το σούπερ τιραμισού που έρχεται σε κουπάκι με ζεστό εσπρέσο, δεν μπορούσα να κάνω βήμα. Μιλάμε για την 2η καλύτερη πίτσα που έχω δοκιμάσει στην Ελλάδα (μετά το Lucinda στο Χολαργό). Kαι εκείνη που, όποιος αποφασίσει να την κάνει μεταγραφή σε Γλυφάδα μεριά, θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Βarbaresco. Δωδεκανήσου 78, Πειραιάς | Τηλ: 211 7351320