Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του Sàlve Dining Bar στη Βούλα
Το Sàlve Dining Bar έσβησε το πρώτο του κεράκι και με ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μενού, γίνεται ένας πολύ καλός λόγος να επισκεφθείς την Βούλα και τον χειμώνα.
- 18/01/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που δεν ζουν πέριξ της Βούλας, συνηθίζουν να την επισκέπτονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάζοντάς την έξοδο τους με κάποια εξόρμηση στις κοντινές παραλίες, ενώ άλλοι την έχουν κατατάξει στους προορισμούς για μεσημέρι Κυριακής και έξοδο με τα παιδιά, αφού η πλατεία της είναι από τις πλέον family friendly των νοτίων προαστίων. Τον υπόλοιπο καιρό τα πράγματα είναι κάπως πιο ήσυχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις εξαιρετικές εναλλακτικές. Πάρε για παράδειγμα το Sàlve Dining Bar, ένα από τα γευστικά μυστικά της περιοχής που αξίζει να ανακαλύψεις.
Στο σημείο που τελειώνει το πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Ποσειδώνος, σε ένα κομψό χώρο με αυλή μπροστά, στρώνει τον τελευταίο χρόνο τα τραπέζια του το Sàlve. Δημιούργημα του Κωνσταντίνου Νιωτάκη (Cava Vegera) και της συζύγου του Φένιας Πετουμένου, το Sàlve ήρθε για να συστήσει την δική του εκδοχή του casual dining, τολμώντας να συνδυάσει κρέας με θαλασσινά, με αρκετές Surf ‘n’ Turf επιλογές στο μενού, παρέα με μία δυνατή μπάρα που προσφέρει cocktails τα οποία κάνουν καλό pairing με το φαγητό. Δεν θα γινόταν βέβαια να απουσιάζουν και οι οινικές επιλογές, αφού μιλάμε για το «αδερφάκι» ενός από τα καλύτερα wine bars της πόλης.
Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, το μάτι τραβάει η καλαμωτή πίσω από το μπαρ, που δίνει μια αίσθηση σαν να βρίσκεσαι σε εστιατόριο ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Την ίδια αίσθηση έχω και όταν από την τζαμαρία ρίχνω κλεφτές ματιές στην αυλή του. Και όμως, από τη θάλασσα μας χωρίζουν αρκετά μέτρα και η παραλιακή, αλλά και πάλι το Sàlve καταφέρνει να σου μεταδώσει την αύρα της. Την ίδια στιγμή, η λιτή και ταυτόχρονα chic διακόσμησή του συμπληρώνουν το σκηνικό, επιτρέποντας στο εστιατόριο να γίνει αγαπημένο στέκι για χαλαρές εξόδους στην Βούλα.
Περνώντας στο μενού τώρα, το Sàlve ανανεώθηκε με την προσθήκη νέων πιάτων, κρατώντας ωστόσο σταθερή τη φιλοσοφία της κουζίνας του, που δείχνει μια προτίμηση στο Surf ‘n’ Turf. Στην πρόσφατη έξοδό μου στο εστιατόριο είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω, δοκιμάζοντας αρκετές από τις νέες προτάσεις τους.
Η αρχή έγινε με ζεστή focaccia σε δύο εκδοχές -κλασική με ελαιόλαδο και μαύρη με άνθρακα, ντοματίνια και ελιές-, που συνοδευόταν από αρωματικό βούτυρο, για ένα γευστικό καλωσόρισμα και ακολούθησε μια δροσερή σαλάτα με ρόκα που συνδυαζόταν με αποξηραμένα γλυκά κράνα και καραμελωμένα αμύγδαλα και dressing εσπεριδοειδών.
Από τα ορεκτικά, το ντελικάτο μοσχαρίσιο ταρτάρ σε αλμυρή μαρινάδα με ντοματίνια, ξινόλημο και γογγύλια ήταν πολύ γευστικό, ενώ απολαύσαμε ιδιαίτερα και τους αλμυρούς λουκουμάδες. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μιλάμε για λουκουμάδες φέτας που συνδυάζονται αρμονικά με butterscotch (σως καραμέλας), με το παιχνίδι αλμυρού-γλυκού να λειτουργεί πολύ καλά.
Περνώντας στα κυρίως τώρα, ξεχώρισα το ριζότο με κρέμα κολοκύθας και κατσικίσιο τυρί, γιατί πέρα του ότι μιλάμε για ένα συνδυασμό υλικών που δίνει ένα γευστικό και ιδανικό γι’ αυτή την εποχή πιάτο, είχα μπροστά μου ένα ωραιότατα χυλωμένο ριζότο με το ρύζι να κρατάει ευχάριστα στο δόντι. Βέβαια, δεν μείναμε μόνο εκεί -τα καλά του να βγαίνεις για φαγητό με μεγάλη παρέα-, αλλά δοκιμάσαμε επίσης ψάρι και κρέας, αν και όχι συνδυασμένα μεταξύ τους, παρά τις δελεαστικές Surf ‘n’ Turf προτάσεις του μενού. Ο σολομός φάνηκε ότι τους κέρδισε όλους, χάρη στην χρυσαφένια κρούστα του αλλά και στην σπιρτάδα που του έδινε το τζίντζερ, το οποίο είχαμε στο πιάτο σε τρεις διαφορετικές παρασκευές -στο φρουτένιο pico de gallo όπου η ντομάτα είχε αντικατασταθεί από φράουλα, στη σάλτσα αλλά και στη μαγιονέζα που συνόδευαν τον σολομό. Για το τέλος, αφήσαμε ένα από τα πιο casual πιάτα του μενού, το Black Angus burger, που μας δικαίωσε για την επιλογή μας. Ζουμερό μπιφτέκι Black Angus μπαίνει μέσα σε βουτυράτο brioche και συνδυάζεται με foie gras, μαγιονέζα τρούφας και γαλλική σαλάτα. Τι άλλο να σου πω; Α ναι, ότι έρχεται παρέα με τραγανά, χειροποίητα chips πατάτας που δεν θέλεις να μοιραστείς με κανέναν άλλο δίπλα σου.