#NouPouChoice: Εκμέκ στο Σουit
Δοκίμασα πρόσφατα το εκμέκ του Μπάμπη Ζιντίλη στο Σουit, στο Παλαιό Φάληρο και μπορώ να πω ότι είναι το νοστιμότερο που έχω δοκιμάσει ποτέ.
- 01/02/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
O Μπάμπης Ζιντίλης, ένας από τους πιο ταλαντούχους chef της γενιάς του, έχει δημιουργήσει στο Παλαιό Φάληρο ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Στο Σουit τα γλυκά τα αναγνωρίζεις από το όνομά τους, αλλά τα βλέπεις αλλιώς. Πιο εστιατορικά, πιο προσεγμένα, με ιδιαίτερες τεχνικές και ξεχωριστούς συνδυασμούς, οι οποίοι τα αναβαθμίζουν, χωρίς όμως να τους στερούν καθόλου από τη γεύση τους. Αγαπημένη συνήθεια του καταστήματος, στην κατηγορία ατομικό γλυκό, τα βαζάκια που κρύβουν μέσα τους εκπλήξεις. Μία τέτοια έκπληξη περίμενε και εμένα ανοίγοντας πρόσφατα ένα βαζάκι εκμέκ.
Ξεκινάω τις συστάσεις λέγοντας ότι το εκμέκ του Σουit δεν έχει κανταΐφι αλλά τσουρέκι και αυτό από μόνος του είναι ένας πολύ καλός λόγος να το δοκιμάσεις. Άλλωστε εκμέκ στα τούρκικα σημαίνει ψωμί, οπότε τι πιο κοντινό από το τσουρέκι; Μιλάμε για στρώσεις από σιροπιασμένο τσουρέκι λοιπόν και ανάμεσά τους, μια φινετσάτη κρέμα ζαχαροπλαστικής και τριμμένο φυστίκι. Κάθε κουταλιά μοσχοβολούσε μαστίχα, ενώ αν και είχε πλούσια γεύση σίγουρα δεν είναι ένα βαρύ γλυκό -άνετα φλερτάρεις και με δεύτερο βαζάκι.