Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 10/02/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Αγριογούρουνο στιφάδο στη Μοναξιά
Σπάτα. Πικέρμι. Περιοχές που δεν θα μας έβρισκες προ παιδιών, τώρα έχουν γίνει στέκια. Βλέπεις το ζωολογικό κήπο τον έχουμε περπατήσει 20 φορές. Αφού νομίζω την τελευταία η τίγρης μου χαμογέλασε. Με λιμπίστηκε μάλλον όπως εγώ το αγριογούρουνο στιφάδο στη Μοναξιά που στέκει μονάχη της από το 1879 στην περιοχή και αποτελεί την τελευταία μας οικογενειακή, γευστική, ανακάλυψη.
Εξαιρετικά ψητά (όπως η μπριζόλα μαύρου χοίρου), ακόμη καλύτερο το μελωμένο κότσι, ενθουσιώδεις οι χυλοπίτες με τον κόκορα (ειδικά για τα μικρά), αλλά αυτό το στιφάδο αγριογούρουνο είναι εκνευρίστηκα καλό. Γλυκό και ζουμερό μέσα σε αυτό το πάλαι ποτέ χάνι και ταβέρνα από το 1920 που πάει από γενιά σε γενιά. Σηκώνει αφιέρωμα η Μοναξιά, αλλά βολευτείτε με ένα πιάτο και βλέπουμε. Μη δεν βρίσκουμε και τραπέζι ούτε καθημερινή.
Μάνος Μίχαλος, Founder & Managing Director
Taverna Monaksia. 19ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος, Παλλήνη | Τηλ. 210 6039268
Πίτσα με προσούτο στο Gaucho
Πέμπτη βραδάκι, ωραία μέρα για να βγεις για κρασί (σκέφτομαι), χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τον τρομερό χαμό του Σαββατοκύριακου. Αφού βρισκόμουν, λοιπόν, στην Αργυρούπολη αποφασίζουμε με την παρέα να κάνουμε την έξοδό μας στο Gaucho, ένα all day μαγαζί, το οποίο στο παρελθόν έχω επισκεφτεί για πρωινό και καφέ -το προτείνω και για εκείνη την ώρα.
Αυτή τη φορά, όμως, ένα ποτήρι λευκό κρασί (από την ενδιαφέρουσα, μάλιστα, wine list του μαγαζιού) ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν. Και πώς να μην το συνοδεύσεις με ένα κομμάτι πίτσα, από τη στιγμή που τη βλέπεις λαχταριστή ανάμεσα στις επιλογές του καταλόγου; Δοκιμάσαμε αυτή με το προσούτο, που ξεχώριζε τόσο για τον νόστιμο συνδυασμό των υλικών της, αλλά και για την κρατσανιστή ζύμη της, με αποκορύφωμα το τραγανό στεφάνι περιμετρικά. Όπως καταλαβαίνεις, την εξαφανίσαμε και ήμασταν στο τσακ να παραγγείλουμε δεύτερη. Υπερβολή, σκεφτήκαμε. Until next time, λοιπόν!
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Gaucho. Λεωφ. Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη | Τηλ. 210 9901826
Spaghetti alla chitarra με κεφτεδάκια στο Itali.co
Θυμάσαι εκείνη την σκηνή με τα δύο χαριτωμένα σκυλάκια στην ταινία της Disney «Lady and the Tramp», που απολαμβάνουν παρέα ένα πιάτο σπαγγέτι με κεφτεδάκια; Πολύ ρομαντικό δεν μπορώ να πω, αλλά όταν περάσει η συγκίνηση μετά την πολλοστή φορά που θα δεις την ταινία τι σου μένει; Η λαχτάρα γι αυτή την θεϊκή μακαρονάδα!
Comfort και απολαυστική, συνδυάζει τις δύο μεγάλες μου αδυναμίες: τα κεφτεδάκια με σάλτσα και τα σπαγγέτι, γι αυτό και όταν την συνάντησα στο μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου της Γλυφάδας ITALI.CO, έσπευσα να την παραγγείλω. Στην δική τους εκδοχή τα ζυμαρικά είναι spaghetti alla chitarra -τα τετράγωνα σπαγγέτι δηλαδή- al dente, που σερβίρονται μοσχαρίσια κεφτεδάκια (σημείωσε ότι το εστιατόριο έχει αδυναμία στους κεφτέδες και σε ξεχωριστό section στον κατάλογο όπου μπορείς να τους συνοδεύσεις με σάλτσα και γαρνιτούρα της επιλογής σου) σε μία αρωματική σάλτσα ντομάτας pomodoro και επειδή τέτοια μακαρονάδα το θέλει και το τυράκι της, την πασπαλίζουν με παρμεζάνα. Αυτή η μακαρονάδα με κέρδισε αρχικά με το άρωμά της, αλλά και η γεύση της δεν πάει πίσω, ειδικά τα κεφτεδάκια με την σάλτσα ήταν ωραιότατα.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Itali.co. Ανδρέα Παπανδρέου 3 & Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα | Τηλ. 210 9681122
Χιουνκιάρ Μπεγιεντί στo Suzanna
Τι να πει κανείς γι’ αυτό το χιουνκιάρ. Τι να πει κανείς για τη Suzanna στο Παλαιό Φάληρο, γενικώς. Λίγο πιο μακριά από την πολύβουη οδό Αγίου Αλεξάνδρου -αλλά τόσο κοντά ώστε να πηγαίνεις άνετα με τα πόδια- υπάρχει αυτός ο κρυμμένος θησαυρός, που τελικά δεν είναι τόσο κρυμμένος όσο νόμιζα. Το εστιατόριο Suzanna εμπνέεται από τις «ρίζες» των ανθρώπων του και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη και τον Λίβανο, συνδυασμός πραγματικά εκρηκτικός.
Εκρηκτικό στη γεύση ήταν και το παραδοσιακό και πάντα διαχρονικό χιουνκιάρ μπεγιεντί που δοκίμασα μεταξύ άλλων λαχταριστών πιάτων. Αποτελείται από έναν πλούσιο και τρομερά νόστιμο πουρέ μελιτζάνας, με τη χαρακτηριστική «καπνιστή» του γεύση και πάνω του κομμάτια τρυφερού, κοκκινιστού μοσχαριού. Όσο για τη σάλτσα; Με τα σωστά μπαχαρικά που κάθε γνήσιο ανατολίτικο πιάτο οφείλει να περιλαμβάνει, ήταν απλά ακαταμάχητη.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Suzanna. Ορφέως και Χαρίτων Παλαιό Φάληρο | Τηλ. 210 9428129
Πίτσα πεπερόνι από το Pizza Land Μανιτάρι
To ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι για να αναφέρω αυτή την ιστορική πιτσαρία της Αργυρούπολης, προφανώς έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή. Nope. Το δικό μου χωριό είναι η Καλλιθέα, το σπίτι μου είναι στον Άλιμο και το Μανιτάρι μπήκε στη ζωή μου λόγω της επιμονής της συζύγου μου. Η οποία, για άλλη μια φορά, δίκιο είχε. Γιατί μπορεί στο Μανιτάρι να μην έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 20 διαφορετικές ζύμες και 15.000 toppings, αλλά έχει εκείνο το κάτι, το άπιαστο, που σου φέρνει στο νου την παιδική σου ηλικιά. Μιλάμε για την πίτσα που κάναμε κοπάνα στο διάλειμμα από το γυμνάσιο για να φάμε, πριν μπει στη ζωή μας η Pizza Hut και τα υπόλοιπα «ξενόφερτα». Εδώ, λοιπόν, την χαίρεσαι αυτή την πίτσα στην ιδανική μορφή της. Τραγανή εκεί που πρέπει, αφράτη εκεί που πρέπει και -κάτι σπάνιο για το είδος- αλάδωτη.
Πάνος Κοκκίνης, Head of Branded Content
Pizza Land Μανιτάρι. Εθνάρχου Μακαρίου 46, Αργυρούπολη | Τηλ. 210 9928484