Τα καλύτερα πιάτα που έφαγε η ομάδα του NouPou αυτή την εβδομάδα
Η ομάδα του NouPou έκανε την έξοδό της σε εστιατόρια και μοιράζεται μαζί σας τα πιάτα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.
- 24/02/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Σας καλωσορίζουμε στην πιο απολαυστική στήλη του NouPou, που συγκεντρώνει γεύσεις από κάθε γωνιά της Αθήνας και όχι μόνο. Fine dining και all day εστιατόρια, ταβέρνες για κάθε γούστο, vegan στέκια, κουζίνες από όλο τον κόσμο, street food επιλογές, αλλά και τα πιο νόστιμα πακέτα για το σπίτι, όλα βρίσκουν τη θέση τους στην πλούσια λίστα που υπογράφει κάθε εβδομάδα η ομάδα του NouPou.
Αρνάδα στον Άγιο Μερκούριο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AgiosMerkourios (@agiosmerkourios)
Πόσο μακριά είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για να φας καλά; Εντάξει, όχι μόνο για να φας, αλλά και για να κάνεις μια μικρή κυριακάτικη εκδρομή. Εμείς την προηγούμενη Κυριακή φτάσαμε μέχρι Βαρυμπόμπη και το εξοχικό κέντρο Άγιος Μερκούριος, μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες λίγο έξω από την Αθήνα. Τόσο διάσημη που λίγα λεπτά να είχαμε αργήσει, μπορεί να περιμέναμε και εμείς για ώρα στην ουρά που έφτανε μέχρι το πάρκινγκ. Σημείωση, δεν κάνουν κρατήσεις, οπότε αν θέλεις και εσύ να ανέβεις μέχρι εκεί για φαγητό φρόντισε να φτάσεις νωρίς αλλιώς οπλίσου με αρκετές δόσεις υπομονής.
Στο μενού του Αγίου Μερκούριου η ποικιλία δεν είναι τεράστια, αλλά πίστεψέ με έχει όλα όσα χρειάζεται για να μπορείς να πεις ότι έφαγες καλά. Λίγα ορεκτικά, σαλάτες και για κυρίως κρέας στα κάρβουνα, μεταξύ των οποίων ξεχώρισα αμέσως την αρνάδα. Φιλεταρισμένο αρνίσιο μπούτι, ψητό στα κάρβουνα, ζουμερό και πεντανόστιμο, να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Το δοκίμασα και απόρησα γιατί δεν το βρίσκω σε περισσότερες ταβέρνες αφού προσωπικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική για τα παϊδάκια. Σοβαρά τώρα, όλο ψαχνό, καθόλου κόκκαλο και πολύ ζουμερό, τι άλλο να ζητήσεις; Παρέα με τις χρυσαφένιες τηγανητές τους πατάτες έχεις το τέλειο πιάτο.
Μάρω Σενετάκη, Branded Content Manager
Άγιος Μερκούριος. Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη | Τηλ: 210 8169617
Σαγανάκι Λουκουμαδάκι στο Ρακόμελο
Η Ηλιούπολη, ως γνωστόν, φημίζεται για τα κρασάδικα και τα ρακομελάδικά της. Αυτά τα μικρά συνοικιακά μαγαζάκια που το κάθε ένα νιώθεις ότι μπορεί να γίνει το επόμενο στέκι σου. Το Ρακόμελο ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Σχετικά κρυμμένο λίγο πάνω από την πλατεία Ανεξαρτησίας, σε μία πέτρινη μονοκατοικία του ’29, το συγκεκριμένο μαγαζί αποτελεί ένα μικρό διαμαντάκι για όλους όσοι επιθυμούν να απολαύσουν ποιοτικούς μεζέδες (με μπόλικες κρητικές επιλογές), μαζί με παραδοσιακά αποστάγματα.
Στο Ρακόμελο, να ξέρεις, πρέπει(!) να ξεκινήσεις την παραγγελία σου με αλοιφή γραβιέρας, την οποία οφείλεις επίσης να συνοδεύσεις με ένα μπασκετάκι γεμάτο ζυμωτά -όπως θα σου προτείνουν άλλωστε και στο μαγαζί. Έπειτα, για μένα το καλύτερο είναι να επιλέξεις διάφορους μεζέδες για τη μέση, ώστε να απολαύσει όλη η παρέα το κάθε πιάτο. Ένα από αυτά που αξίζει να διαλέξεις είναι το «Σαγανάκι Λουκουμαδάκι». Στην αρχή, με παραξένεψε το όνομα και έτσι, για να μου φύγει η περιέργεια, έπεισα την παρέα να το παραγγείλουμε. Μεταξύ μας, δεν τους πίεσα και ιδιαίτερα. Μπροστά μας ήρθε ένα βουναλάκι με τραγανούς λουκουμάδες, γεμιστοί με γραβιέρα Άρτας, οι οποίοι ήταν τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι εσωτερικά και με/μας κέρδισαν απευθείας. Η γραβιέρα, αν και έδινε ιδιαίτερα αυξημένα αλμυρές νότες, ερχόταν σε απόλυτη ισορροπία με τους λουκουμάδες, που έφερναν στο πιάτο αυτή την απαραίτητη γλύκα που χρειαζόταν.
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Ρακόμελο. Διστόμου 9, Ηλιούπολη | Τηλ: 2109702025
Μοσχαρίσια μάγουλα με τραχανά στη «Τζουτζούκα»
Γαστροταβέρνα; Εστιατόριο ελληνικής κουζίνας; Μπιστρό; Όπως θέλεις πες τη «Τζουτζούκα» στο Ρουφ, μα ένα είναι σίγουρο: πως θα φας καλά και ότι η διάθεσή σου θα φτιάξει με το που καθίσεις στο τραπέζι. Κι αυτό οφείλεται στον μοναδικό συνδυασμό της αισθητικής του μαγαζιού, του κεφάτου προσωπικού που θα περνά από δίπλα σου σιγοτραγουδώντας και της μουσικής που κινείται σε ρετρό μονοπάτια και «δένει» απίστευτα με τον χώρο και την όλη ατμόσφαιρα. Εδώ το θέμα μας είναι το πιο αγαπημένο πιάτο από αυτά που δοκίμασα, όμως θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα. Στο δια ταύτα, ανάμεσα στα γευστικά πιάτα που είναι βασισμένα στις πάντα αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, με άκρως ενδιαφέροντα και μοντέρνα twists, αυτό που ξεχώρισε για εμένα ήταν τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με τραχανά Αράχωβας και πίκλα σέλερι. Δεν ξέρω αν με επηρέασε το γεγονός ότι είχα ήδη σταμπάρει το πιάτο πριν πάω στο μαγαζί από τον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά ήταν πραγματικά πεντανόστιμο! Ο τραχανάς – μέλι σκέτο, το μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα, η πίκλα σέλερι να κάνει τη διαφορά. Ήταν τόσο ωραία η comfort αίσθηση που έβγαζε αυτό το πιάτο, που θα το θυμάμαι για καιρό.
Γεωργία Περιμένη, Staff Writer
Τζουτζούκα. Βασιλείου του Μεγάλου 32, Ρουφ | Τηλ: 211 7156730
Κεφτεδάκια προβατίνας στον Μίτο
Επειδή η τελευταία εβδομάδα επιφύλασσε και μια δεύτερη γαστρονομική έκπληξη, δεν μπορούσα παρά να γράψω και για ένα ακόμη πιάτο που ξεχώρισα: τα κεφτεδάκια προβατίνας στον Μίτο. Ο Μίτος είναι ένας παραδοσιακός, κρητικός καφενές, που βρίσκεται καλά κρυμμένος σε ένα στενό της Καλλιθέας. Εκεί, ο Μανώλης -ή μάλλον Μανωλιός, όπως τον φωνάζουν όλοι- έχει δημιουργήσει ένα στέκι στο οποίο μπορείς να απολαύσεις αυθεντικές γαστρονομικές προτάσεις από την Κρήτη και να ταξιδέψεις, έστω και νοητά, στο αγαπημένο ελληνικό νησί.
Το μενού περιλαμβάνει πλήθος επιλογών, που σου κερδίζουν το ενδιαφέρον. Αγριογούρουνο στιφάδο, τσιγαριαστό, μπεκρή μεζέ, γαρδούμπα αυγολέμονο, γλυκάδια, συκωταριά (αρνίσια ή από γουρουνόπουλο) είναι μόνο μερικές από αυτές. Ωστόσο, εγώ θα σου μιλήσω για τα κεφτεδάκια προβατίνας, που με ενθουσίασαν. Νόστιμα, τραγανά και αφράτα, τι άλλο να ζητούσα; Έλιωναν στο στόμα και το κάθε μυρωδικό έφερνε μια υπέροχη ισορροπία και ένα απολαυστικό γευστικό αποτέλεσμα. Και φυσικά, δεν παρέλειψα να τα συνοδεύσω με ρακή. Επιβαλλόταν, άλλωστε.
Άννυ Τζαβέλλα, Staff Writer
Μίτος. Αριστείδου 62, Καλλιθέα | Τηλ: 2109510134
Spiced cheesecake με καπνιστά καρύδια και μέλι στον Proveleggio
Στο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά και της ακατάβλητης ομάδας του Nolanverse δεν υπάρχουν πιάτα – πρωταγωνιστές. Υπάρχουν πιάτα ευφάνταστα, τολμηρά, οικεία ή και παρηγορητικά, που μαζί φτιάχνουν μια εμπειρία από την οποία δεν θέλεις να αφαιρέσεις τίποτα. Η λογική, άλλωστε, είναι όλα στη μέση. Βοηθάει σε αυτό και το στήσιμο του μενού: Να πάρεις κι ένα από τα «ωμά», να πάρεις κι ένα από τα «κάρβουνα», να πάρεις κι ένα από τα «ζεστά». Και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις αλοιφές, που συνοδεύουν τέλεια το προζυμένιο ψωμάκι. Όχι βέβαια ότι θα φύγεις χωρίς γλυκό. Κι αφού δεν μπορώ με ελαφριά καρδιά να ξεχωρίσω κάποιο από τα υπόλοιπα πιάτα που δοκιμάσαμε, καταφεύγω στην εύκολη λύση και ξεχωρίζω ακριβώς αυτό: Ένα γήινο cheesecake, μεστό και ελαφρώς άγλυκο, έδωσε το τέλειο κλείσιμο σε ένα έτσι κι αλλιώς απολαυστικό δείπνο.
Ζωή Πατσιώλη, Editor in Chief
Proveleggios. Παραμυθίας 11, Αθήνα | Τηλ. 210 5234749