#NouPouChoice: Σουβλάκι καλαμάρι στο Hoocut
To μότο του Hoocut είναι ότι εκεί «δοκιμάζεις το σουβλάκι αλλιώς» και πραγματικά αυτό το νηστίσιμο σουβλάκι καλαμάρι δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις γευτεί ως τώρα.
- 03/03/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Το Hoocut που ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας και πλέον το βρίσκεις και στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι, ξεχώρισε εξαρχής για τις ποιοτικές πρώτες ύλες, τις χειροποίητες πίτες για σουβλάκια και φυσικά, τους ανατρεπτικούς συνδυασμούς υλικών που ξεφεύγουν από τις κλασικές επιλογές που βρίσκουμε συνήθως σε ένα σουβλατζίδικο. Και μπορεί οι επιλογές με κρέας να είναι περισσότερες, ωστόσο αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις και την «θαλασσινή» πρόταση με καλαμάρι.
Περίοδο Σαρακοστής διανύουμε και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και αν δεν νηστεύεις, είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσεις και τις πέρα από το κρέας γευστικές εναλλακτικές των εστιατορίων. Στο Hoocut για παράδειγμα βρίσκεις ένα ωραιότατο σουβλάκι με τηγανητό καλαμάρι, που όπως ακριβώς το απαιτεί η εποχή αλλά και το σωστό πάντρεμα υλικών, συνδυάζεται με ταραμοσαλάτα. Το σύνολο ολοκληρώνεται με καπνιστή πάπρικα και πικάντικη σάλτσα τόσο όσο για να δίνει μια σπιρτάδα στο σουβλάκι, αλλά και φέτες ντομάτας, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και άνηθο που το δροσίζουν ενώ παράλληλα του δίνουν και ωραίο άρωμα. Στα συν η νόστιμη χειροποίητη πίτα που τυλίγει το σουβλάκι.
Extra tip: Δεν πρόκειται αποκλειστικά για σαρακοστιανή πρόταση του Hoocut, αφού μπορείς να το βρεις στον κατάλογό του όλο τον χρόνο.