#NouPouChoice: Τυρόπιτα κουρού στον Τάσο
Tρεις γενιές τυροπιτάδες στον Τάσο ξέρουν καλά τα μυστικά της κουρού, γι' αυτό και οι λαμαρίνες δε σταματούν να ξεφουρνίζονται από νωρίς το πρωί.
- 22/04/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Με ιστορία που ξεκινάει από το 1955 (μπορείς να την διαβάσεις αναλυτικά εδώ) και γράφεται μέχρι σήμερα με τον πλέον απολαυστικό τρόπο, το τυροπιτάδικο της Γλυφάδας έχει το πιστό κοινό του, που ορκίζεται στις μυρωδάτες κουρού του. Αν τις πετύχεις μάλιστα την ώρα που βγαίνουν αχνιστές από τον φούρνο και όλο το μαγαζί μοσχοβολάει, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αντισταθείς.
Η τυρόπιτα κουρού στον Τάσο είναι βουτυράτη, αρωματική, η ζύμη της θρυμματίζεται ωραία, χωρίς να λασπώνει και η ελαφρώς αλμυρή γέμιση (δεν περιμένεις κάτι άλλο όταν δοκιμάζεις γνήσια τυρόπιτα) γεμίζει το στόμα. Τι άλλο να σου πω για να καταλάβεις ότι αν είσαι από τους λίγους εκείνους νότιους που για κάποιο δικό σου, ανεξήγητο λόγο, δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη αυτή την τυρόπιτα κουρού, πρέπει να το κάνεις σήμερα κιόλας;