Ο Notos… αλλιώς: Μία βραδιά στο ανανεωμένο εστιατόριο της Βούλας
Αφιέρωμα: ΒούλαΤο γνωστό σε όλους Notos LoungeGastroBar με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, ανανεώθηκε σε χώρο και μενού και είναι ιδανικό και για μια χαλαρή βραδιά για φαγητό και ποτό, με soundtrack τα κύματα.
- 16/03/2023
- Κείμενο: Βούλα Ακριβάκη
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Ήταν αρχές του 2000 όταν το Notos άνοιξε τις πόρτες του στην Βούλα, ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Ένας χώρος που αγαπάμε χρόνια τώρα να πηγαίνουμε για ένα χαλαρό καφέ ή ποτό, αλλά και για φαγητό, ατενίζοντας το μπλε του Σαρωνικού. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, που ανανεώθηκε τόσο η σάλα όσο και το μενού του, κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας ακόμα πιο όμορφες.
Αν έχεις καιρό να το επισκεφθείς, να σου πούμε ότι σε περιμένει μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη. Η σάλα του είναι πλέον πολύ πιο ντιζαϊνάτη αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά cozy, ενώ το ξύλινο ντεκ παρέμεινε και έδεσε υπέροχα με τις καρέκλες και τους καναπέδες με ξύλινες λεπτομέρειες, τα οποία είναι ντυμένα με ένα απαλό πράσινο ύφασμα που ξεκουράζει το βλέμμα και ηρεμεί το νου.
Το σκηνικό που στήνεται στο Notos, προσφέρεται για μία έξοδο για δύο. Βρείτε τη θέση σας στην κομψή σάλα, γεμίστε τα ποτήρια σας με κρασί και μελετήστε τον -επίσης ανανεωμένο- κατάλογο, ενώ ρίχνετε κλεφτές ματιές στην θάλασσα. Θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα. Το μελωμένο γιουβέτσι αστακού με τον αφρό φέτας, τις ταλιατέλες με το τρυφερό μοσχαράκι ραγού και το τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη, το τρυφερό rib eye από black angus, την black angus ταλιάτα με την καπνιστή μελιτζάνα και την κρέμα παρμεζάνας, τα αφράτα μπιφτέκια με τις baby πατάτες, το φιλέτο λαβράκι με τα σπαράγγια. Ό,τι και να επιλέξετε θα το απολαύσετε στο μάξιμουμ.
Το ανανεωμένο μενού του Notos είναι πολύ προσεγμένο και με αρκετές comfort επιλογές, που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Θα πρότεινα βέβαια, να μην παραλείψετε και το γλυκό, ιδίως τον μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και παγωτό καϊμάκι που είναι σούπερ κρατσανιστός και υπέροχα σιροπιαστός. Αν πάλι επιθυμείτε κάτι πιο ανάλαφρο σε υφή και γεύση μπορείτε να δοκιμάσετε τιραμισού πασπαλισμένο με κακάο από το Εκουαδόρ.
Σε περίπτωση βέβαια, που δεν θέλετε φουλ γεύμα αλλά απλά να τσιμπολογάτε κάτι μαζί με το κρασί σας, όσο αναλύετε τα νέα της ημέρας με την παρέα σας, σημειώστε πως τα καλαμαράκια με πάνκο και βελούδινη σάλτσα hollandaise, η ποικιλία από μανιτάρια με ταλαγάνι, αλλά και οι τραγανές γαρίδες τεμπούρα με πικάντικη μαγιονέζα είναι εξαιρετική επιλογή. Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε ότι έχετε και την θάλασσα πιάτο μπροστά σας και καταλαβαίνετε γιατί η πυξίδα δείχνει Notos καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Και μπορεί το κυρίως μενού είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της κουζίνας, ωστόσο δεν γίνεται να μην σας πω και δύο λόγια για το κυριακάτικο brunch του Notos. Εδώ, μαζί με το καπουτσίνο σας μπορείτε να δοκιμάσετε open steak & cheese sandwich, wrap με κοτόπουλο και guacamole, pan payes με μοσχαρίσιο παστράμι, παρμεζάνα και ντομάτα ή club sandwich με καπνιστό σολομό και αβοκάντο. Όπως οφείλει ένα σωστό brunch menu, περιλαμβάνει και παρασκευές με αβγά όπως καγιανά με χωριάτικο λουκάνικο και φρέσκια ντομάτα, αβγά ποσέ με καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια και, το αγαπημένο μας, αβγά τηγανητά με χοντροσπασμένες πατάτες, σύγκλινο Μάνης και λιωμένη γραβιέρα. Τώρα που μπαίνει σιγά σιγά και η άνοιξη προτείνω να το απολαύστε στον υπέροχο καταπράσινο κήπο του.