Η Ψαρού συνδυάζει τις νηστίσιμες σπεσιαλιτέ με το κατάλληλο απόσταγμα και απογειώνει την απόλαυση
Η Σαρακοστή αποκτά μια δική της γευστική ταυτότητα στην ψαροταβέρνα Ψαρού, που βρίσκεται σε Λαύριο και Γλυφάδα.
- 30/03/2023
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Θαλασσινοί μεζέδες και ουζάκι. Αυτός είναι ο συνδυασμός που κάνει την Σαρακοστή να αποκτά τη δική της απολαυστική ταυτότητα και κάθε χρόνο μας θυμίζει τον γευστικό πλούτο της χώρας μας. Η Ψαρού με δύο σημεία σε Λαύριο και Γλυφάδα είναι η ψαροταβέρνα που μας κάνει παρέα αυτή την περίοδο με πιάτα που έχουμε αγαπήσει όλο τον χρόνο και γίνονται must της νηστείας.
Ο κατάλογος έχει ό, τι μπορεί να επιθυμήσεις σε μια γευστική βόλτα με άρωμα θάλασσας. Τα καπνιστά μύδια είναι ένας από τους πολλούς μεζέδες που θα σου κάνουν εντύπωση, όπως και ο τσίρος με μπάμιες τουρσί ή το κλασικό χταποδάκι ξυδάτο. Εκεί, στα πιάτα που θα μπουν στη μέση για να συνοδεύσουν το τσίπουρο ή το ούζο σου δεν παίζει να λείπει το σεβίτσε από φρέσκο λαβράκι με λάιμ, ντοματίνια, κρεμμύδι και φρέσκο κόλιανδρο ή τα φρέσκα μύδια τεριγιάκι με τζίντζερ και sweet chilli.
Στα πιάτα που θα δοκιμάσεις είναι σίγουρα το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο, αλλά και η φανταστική γαριδομακαρονάδα με φινόκιο, ντομάτα και ούζο. Φυσικά, τα φρέσκα ψάρια ημέρας εναλλάσσονται «αναλόγως καιρού και φεγγαριού» για να απολαμβάνεις τη νοστιμιά τους όπως τους αξίζει.
Αν βρεθείς συγκεκριμένα στην Ψαρού του Λαυρίου πρέπει να δοκιμάσεις την ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και κράκερ γαρίδας -που απογειώνει την κλασική συνταγή- αλλά και τις φοβερές γαρίδες με κάρυ, ανανά και κρέμα καρύδας σε μια συνταγή εντελώς ξεχωριστή.
Η μεγάλη λίστα σε αποστάγματα είναι ένας ακόμα λόγος που αγαπάμε αυτή την ψαροταβέρνα που ξέρει να τιμά την ελληνική παράδοση. Ετικέτες από διαφορετικά μέρη της χώρας συνοδεύουν τις γεύσεις και τις κάνουν ακόμα πιο απολαυστικές. Άλλωστε, εμείς ξέρουμε ότι αυτό το «pairing» είναι που κάνει την κουζίνα του τόπου μας να ξεχωρίζει και η Ψαρού στο προσφέρει στην καλύτερη εκδοχή του.