Οι νέες αφίξεις των νοτίων που ξεχωρίσαμε τον Απρίλιο
Αυτές είναι οι νέες αφίξεις τον νοτίων που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τον τελευταίο μήνα και πιστεύουμε αξίζουν και τη δική σου προσοχή.
- 01/05/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας.
Τον τελευταίο μήνα, ξεχωρίσαμε αρκετές νέες αφίξεις στα νότια, που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και που θέλουμε σύντομα να επισκεφτούμε για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις και τα πιάτα τους.
Αρχικά, στη Νέα Σμύρνη συναντάμε τρεις από αυτές, με διαφορετικό concept η καθεμία. Η πρώτη είναι το Brisket Bro, όπου μπορείς να βρεις το αυθεντικό αμερικάνικο brisket, με σιγοψημένο και σιγοκαπνισμένο (για πάνω από 12 ώρες) barbeque κρέας, το οποίο συνδυάζεται με δικές τους sauce και έρχεται σε αφράτα brioche ή bao buns. Μια πολύ καλή επιλογή για εσένα που θες να δοκιμάσεις αυτή την ενδιαφέρουσα τάση, είναι το Brisket Bro Burger, με μοσχαρίσιο Black Angus Brisket, BBQ sauce, crispy κρεμμύδια, πίκλες και cheddar ή το αντίστοιχο σε Bao Bun με pulled beef, crispy κρεμμύδια, truffle mayo και χειροποίητη BBQ sauce.
Η δεύτερη νέα άφιξη στη Νέα Σμύρνη είναι το Flaked, που προσφέρει φρέσκα κρουασάν με πολλές και διαφορετικές γεμίσεις, σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή για να διαλέξεις. Ενώ υπάρχουν οι κλασικές αγαπημένες επιλογές, όπως το κρουασάν βουτύρου ή το γεμιστό με πραλίνα σοκολάτα, στο Flaked θα βρεις πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το κρουασάν Cheesecake με κρέμα τυριού και κόκκινα φρούτα, το Flan Parisien με γλυκιά γαλλική τάρτα και κρέμα παραδοσιακής γαλατόπιτας ή το αλμυρό κρουασάν παστίτσιο με μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ τυριών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη H E A L T H I X (@healthix.ath)
Τελευταία άφιξη της συγκεκριμένης περιοχής είναι το Healthix, που όπως κατάλαβες είναι ένας all day προορισμός με μεγάλη ποικιλία σε υγιεινές επιλογές. Τα πληθωρικά bowls είναι από τα must του μενού, όπως για παράδειγμα το Chicken Royal Karma Bowl, με καστανό ρύζι, ρύζι basmati, φακές beluga, κοτόπουλο καλαμπόκι, ντοματίνια, αγγούρι, καρότο, γιαούρτι καρύδας, πίκλα κρεμμύδι, πίκλα καρότο και pasta karma, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις και μια από τις σαλάτες, που αποτελούν μια ιδανική λύση για lunch break.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη O Italos (@o.italos)
Στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων ήρθε επίσης να προστεθεί ο Italos, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, όπου τα ζυμαρικά ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα και η pinsa φτιάχνεται από χειροποίητο ζυμάρι -γεγονός που σε κάνει να θες να δοκιμάσεις και από τα δύο. Δύο ενδιαφέρουσες επιλογές του καταλόγου είναι τα νιόκι, τα οποία δεν θα τα βρεις στην κλασική τους συνταγή με πατάτα, αλλά με ρικότα, και συνοδεύονται από σάλτσα ντομάτας και παλαιωμένη παρμεζάνα, αλλά και η pinsa με μορταδέλα φουντούκι, ρόκα και κρέμα παρμεζάνας.
Έπειτα, στη Γλυφάδα άνοιξε πριν από λίγο καιρό το Dumbo, ένα νέο στέκι για αμερικάνικη πίτσα και burgers. Η νέα άφιξη της πλατείας Εσπερίδων έφερε μαζί της τον αέρα του Μπρούκλιν και γεύσεις φτιαγμένες από το πάντρεμα της ιταλικής κουζίνας με την αμερικανική άποψη περί φαγητού. Στα απόλυτα must try όσον αφορά την πίτσα, πρωταγωνιστούν η Meatlovers και η Pepperoni, ενώ από τα burger θα προτείναμε το μοναδικό Nashville’s Fried Chicken & Beef, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι black angus, αμερικάνικο τηγανητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε buttermilk και χειροποίητες πίκλες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DB.One Athens (@thedb.one)
Στη Γλυφάδα, επίσης, άνοιξε το DB.One, ένα premium steak house με πρωταγωνιστές πρώτες ύλες από Αμερική, Αυστραλία και Ιαπωνία. Με μότο “The place to meat”, το νέο concept restaurant προσφέρει κρεατοφαγικές επιλογές υψηλού επιπέδου, με τις ποιοτικές κοπές να συνοδεύονται από μια πλούσια ποικιλία συλλεκτικών ετικετών κρασιών και ιδιαίτερων cocktails
Στην Αργυρούπολη τώρα, προσγειώθηκε πολύ πρόσφατα το Abby, που είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη μας συνήθεια, το brunch. Αλμυρά και γλυκά pancakes κάνουν την εμφάνισή τους στο μενού, όπως τα «σαλωνικιώτικα» SKG με κρέμα μπουγάτσα, κανέλα και άχνη, ενώ δεν λείπουν και οι διαφορετικές εκδοχές με αβγά, όπως το Chicky, μια μίνι ομελέτα πάνω σε ψωμί μπριος με μπέικον, cheddar, μοτσαρέλα και κοτόπουλο φιλέτο ή το Abby με αβγό ποσέ, σπανάκι, σπαράγγια, μοτσαρέλα, παρμεζάνα χωμένα σε κρουασάν με σάλτσα béarnaise.
Και τέλος, στην Καλλιθέα άνοιξε ένα νέο Coffee Lab, που όμως δεν μοιάζει με κανένα από τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας καφέ. Από το πρωί λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις πολύ καλό μονοποικιλιακό καφέ ή τσάι παρέα με αμέτρητες δημιουργίες, όπως χειροποίητα αλμυρά και γλυκά croissants, brunch με αβγά και pancakes ή γλυκά. Όσο προχωράει η μέρα, σειρά έχουν οι σαλάτες, το club sandwich και η pizza, παρέα με μια συλλογή από τέσσερα Spritz (Passion Fruit, Grapefruit, Mango, Yuzu) και δροσερά cocktails που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.