Τρώμε και πίνουμε Ελλάδα
Αγαπάμε την Ελλάδα για τους ανθρώπους της, για τα μέρη της, αλλά και για τα προϊόντα της, τα τρόφιμα και τα ποτά της. Τα τελευταία θα έχουν την τιμητική τους τις επόμενες ημέρες (30 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου) καθώς θα έχουν ολόκληρη έκθεση για χάρη τους. Και όχι οποιαδήποτε έκθεση, αλλά την 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα διοργανωθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.
- 30/01/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Αποστολή της ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η προβολή και η προώθηση των ελληνικών τροφίμων, ποτών και παραδοσιακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φέροντας μάλιστα τη σφραγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην έκθεση θα συναντηθούν όλοι οι παράγοντες που παίρνουν μέρος στη διαδρομή από την παραγωγή ως την κατανάλωση: συσκευασία, εμπορία και διακίνηση.
Θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος το F & B Commercial Hall για το χονδρεμπόριο, αλλά και το Greek Market Hall για λιανική πώληση.
Φέτος, μια νευραλγική χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει με τη σημασία και τη σοβαρότητά της να κερδίσει την αιγίδα και τη συνεργασία μίας σειράς σημαντικών διακρατικών εμπορικών επιμελητήριων, όπως το Ελληνορωσικό, το Ελληνοκινεζικό, το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρέχοντας έτσι τις προϋποθέσεις για διεθνή προβολή των ελληνικών προϊόντων στις αγορές των παραπάνω χωρών αλλά και τη δυνατότητα Β2Β συναντήσεων των παραγωγών μας με ομάδες επιχειρηματιών και εμπορικούς αντιπροσώπους της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
Δεν είναι τυχαία άλλωστε, η προτίμηση των Ελληνικών Περιφερειών στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ειδικά αυτών που εκπροσωπούν τη νησιώτικη χώρα, μιας περιοχής με πολυάριθμα εκλεκτά προϊόντα και αναπτυσσόμενη δυναμική πορεία. Συγκεκριμένα, επίσημα συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η τελευταία μάλιστα, επιλέχθηκε και ως η τιμώμενη Περιφέρεια για τη φετινή διοργάνωση, καθώς τα ιδιαίτερα τοπικά τρόφιμα και ποτά, η εξαιρετική διατροφική τους αξία αλλά και οι συνεταιρισμοί και οι παραγωγικές δυνάμεις του Ιονίου αξίζουν και την αναγνώριση στο εσωτερικό αλλά και την καλύτερη διέξοδο για εξαγωγές και παγκόσμια καταξίωση.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία, δοκιμάζοντας ένα πλούσιο μενού από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Ο βραβευμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου και λέσχες αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα θα ετοιμάσουν μοναδικά πιάτα στα πλαίσια του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα”, ενώ μια γκάμα από τοπικά ποτά και αποστάγματα θα παρελάσει κατά τη διάρκεια του event “Πίνουμε Ελλάδα”. Θα υπάρχουν ακόμη κι άλλες εκπλήξεις όπως “e-Beer-ία Ελλάδας” με τις ελληνικές ζυθοποιίες να συστήνονται στο κοινό και να κερνούν τις αγαπημένες τους ετικέτες, καθώς και ο “Δρόμος της Ελιάς” με θέμα το ελληνικό ελαιόλαδο.