Το abraOvata άνοιξε στη Λίμνη Βουλιαγμένης
Με την υπογραφή του chef John Σκοτίδα, το abraOvata προσφέρει πιάτα από την ελληνική κουζίνα συνδυασμένα με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές πινελιές, με φόντο τη Λίμνη Βουλιαγμένης.
- 08/06/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Το abraOvata στη Λίμνη Βουλιαγμένης υποδέχεται τη σεζόν με executive chef τον John Σκοτίδα, ο οποίος, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Λονδίνο (Mazi, Suzi Tros), κάνει το ντεμπούτο του στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Στο μενού του abraOvata, ο chef συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές. Signature πιάτα όπως τα empanadas με σπετσοφάι και τυρομάλαμα, το taco με καρότο BBQ, pico de gallo και dukkah, το beef tartare με rocoto ketchup, στάκα και κρόκο αβγού με aji, το χταπόδι με mole ελιάς, φάβα και σοκολάτα, η κακαβιά αστακού με udon noodles, XO sauce και ούζο, και το αρνί με μελιτζάνα, miso, μαύρο σκόρδο και κρεμμύδι αποτυπώνουν τη γαστρονομική φιλοσοφία του John Σκοτίδα, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει η pastry chef Καλλιόπη Μαρού.
Σημείωσε πως το βραδινό μενού του abraOvata συνοδεύεται από μία wine & champagne list με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, αλλά και από την cocktail list του Χάρη Πλέσσα με πρωτότυπες δημιουργίες και σπιρτόζικα twists σε κλασικά cocktails όπως το Citrea, μία παραλλαγή της αγαπημένης Paloma.
Ο John Σκοτίδας επιμελείται επίσης το lunch και το snack menu του abraOvata, ενώ έμφαση δίνεται στην απόλαυση του καφέ με τη δημιουργία ενός αποκλειστικού house blend από τον βραβευμένο coffee expert Στέφανο Δωματιώτη.