Στο Akouros Bakery για χειροποίητο παγωτό
Μια στάση στο Akouros Bakery στον Άλιμο, πριν τη θάλασσα ή τη βόλτα θα σε πείσει ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για απολαυστικό, χειροποίητο παγωτό.
- 26/06/2023
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
Η επιχείρηση Akouros Bakery σβήνει φέτος τα 30 κεράκια της και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει γράψει τη δική της, μοναδική ιστορία στην τέχνη του χειροποίητου. Η οικογενειακή παράδοση ξεκίνησε από έναν μικρό φούρνο της γειτονιάς, που έφτιαχνε φρέσκο, αφράτο ψωμί και εξελίχθηκε σε μια σπουδαία μονάδα παραγωγής χειροποίητων προϊόντων φούρνου. Από τάρτες, τσουρέκια, κουλούρια, βουτήματα, σφολιάτες μέχρι το πολυσυζητημένο, χειροποίητο παγωτό, αυτό το μαγαζί είναι από τα αγαπημένα μας στην περιοχή.
Η νεότερη γενιά που ανέλαβε την επιχείρηση, τα αδέλφια Βασιλική και Τρύφωνας, ήθελαν να αποδώσουν την απόλυτη γεύση στο φρέσκο, χειροποίητο παγωτό, φροντίζοντας η γκάμα τους να περιλαμβάνει τόσο τα κλασικά όπως βανίλια, σοκολάτα και καϊμάκι, μέχρι πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το παγωτό μπουένο ή το sorbet καρπούζι και το sorbet μάνγκο, για τα οποία είναι υπερήφανοι.
Στην τελευταία μας επίσκεψη, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε να επιλέξεις και εσύ, την εξωτική γεύση Jamaica που περιέχει έναν σκανδαλιστικό συνδυασμό βανίλιας-σοκολάτας με ρούμι, το αρωματικό παγωτό Banoffee με ένα ισχυρό ταίριασμα της μπανάνας με την καραμέλα και τη σοκολάτα, αλλά και το φινετσάτο παγωτό φιστίκι που θα σε κερδίσει με την βελούδινη υφή του, αλλά και με το γεγονός ότι περιέχει ολόκληρα κομμάτια από τον καρπό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Akouros bakery (@akouros_bakery)
Συμβουλή μας, φρόντισε να πάρεις αρκετή ποσότητα για το σπίτι, για να μπορείς να το απολαμβάνεις και τα καλοκαιρινά απογεύματα, στη βεράντα. Mην παραλείψεις όμως και τα παγωτίνια τους, σε πολλές και απολαυστικές γεύσεις.