Οι νέες αφίξεις των νοτίων που ξεχωρίσαμε τον Ιούνιο
Αυτές είναι οι νέες αφίξεις τον νοτίων που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον τον τελευταίο μήνα και πιστεύουμε αξίζουν και τη δική σου προσοχή.
- 30/06/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Νέα εστιατόρια, καφέ και bars κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους στον γαστρονομικό χάρτη των νοτίων, χαρίζοντάς μας όλο και περισσότερες επιλογές για τις εξόδους μας.
Τον τελευταίο μήνα, ξεχωρίσαμε αρκετές νέες αφίξεις στα νότια, που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και που θέλουμε σύντομα να επισκεφτούμε για να δοκιμάσουμε τις γεύσεις και τα πιάτα τους.
Πρώτο spot, που άνοιξε πολύ πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη, είναι το Loukoumothers, το οποίο, όπως έχεις ήδη καταλάβει, προσφέρει το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων, αλλά σε μια πιο cool εκδοχή. Στο μενού θα συναντήσεις γλυκές και αλμυρές προτάσεις με τους λουκουμάδες στο επίκεντρο: Από τις απλές, δηλαδή με μέλι ή πραλίνα σοκολάτας, μέχρι τις πιο ιντριγκαδόρικες, όπως οι λουκουμάδες με την πραλίνα φυστίκι ή την κρέμα μπουγάτσας, αλλά και με ακόμη πιο συνατούς συνδυασμούς, όπως τους λουκουμάδες Banoffee, με αλμυρή καραμέλα, κομμάτια φρέσκιας μπανάνας, μυστική κρέμα και τραγανή βάφλα γάλακτος. Extra tip: Φτιάχνουν και παγωτό μηχανής, που, όπως μας λένε, «Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις».
Δύο ακόμη νέες αφίξεις, που ωστόσο στεγάζονται στον ίδιο χώρο, προσγειώθηκαν πρόσφατα στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για το Jackson’s Burger και το Pizza Mia, με το κάθε brand να παρουσιάζει τις δικές του ξεχωριστές προτάσεις. Στο πρώτο θα βρεις επιλογές σε burger, με το μενού να περιλαμβάνει πλήθος διαφορετικών επιλογών με μπιφτέκι ή chicken strips, ωστόσο εμείς ξεχωρίσαμε λίγο παραπάνω το Bacon Mushroom Melt Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τη φάρμα Μητσόπουλου, jackson’s mayo, creamy cheddar sauce, ξεροψημένο καπνιστό bacon, τραγανές πίκλες και μανιτάρια σωτέ, που μοιάζει πραγματικά απολαυστικό. Στο Pizza Mia, από την άλλη, θα βρεις από την κλασική πεπερονάτη πίτσα, που όπως μας λένε είναι ανάμεσα στις top επιλογές του νότιου κοινού, μέχρι την πιο πληθωρική Canadian BBQ ή για τους λάτρεις του καυτερού την Spicy Lover’s, αλλά και ορισμένες επιλογές σε pasta.
Συνεχίζοντας με τη Γλυφάδα, να σου πούμε ότι δεν έχει πολλές μέρες που ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα νέο και ξεχωριστό γαστρονομικό concept, αυστηρά για τους λάτρεις του κρέατος. Το Beastalis απευθύνεται στους απανταχού meat-lovers και λειτουργεί από το πρωί ως κρεοπωλείο, το μεσημέρι με ελαφριά γεύματα, 100% χειροποίητα σάντουιτς και το πιο ξεχωριστό ταρτάρ -για ένα χαλαρό lunchbreak, ενώ το βράδυ το εστιατόριο σε καλεί να απολαύσεις το κρέας στην πιο ποιοτική μορφή του, ψημένο με μοναδικές τεχνικές, πολλές εκ των οποίων δεν συναντάς συχνά. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις τα τέσσερα signature πιάτα του μενού, ανάμεσα στα οποία είναι ένα καπνιστό bone-in rib-eye και ένα κρεμαστό κοτόπουλο -και τα δυο ψημένα για περισσότερες από τέσσερις ώρες με την τεχνική asado. Θα μας θυμηθείς!
Στη Βουλιαγμένη τώρα, τα νέα είναι περισσότερα, αφού έχουμε όχι μία, αλλά τρεις πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις. Πρώτο το abraOvata, το οποίο βρίσκεται σε ένα ideal location, στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Στο μενού του εστιατορίου, ο chef John Σκοτίδας συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με λατινοαμερικάνικες και ασιατικές νότες και υφές. Signature πιάτα όπως τα empanadas με σπετσοφάι και τυρομάλαμα, το taco με καρότο BBQ, pico de gallo και dukkah, το beef tartare με rocoto ketchup, στάκα και κρόκο αβγού με aji και το χταπόδι με mole ελιάς, φάβα και σοκολάτα, φαίνονται πολλά υποσχόμενα, ενώ την εμπειρία έρχεται να ολοκληρώσει μία wine & champagne list με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, αλλά και μια λίστα με δημιουργικά cocktails.
Ακόμη, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του το APLÓ Restaurant. Εκεί, ο Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει ένα ποικίλο μενού, για όλες τις ώρες της ημέρας, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη μεσογειακή κουζίνα και αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, τα τοπικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μας. Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες επιλογές που ξεχωρίσαμε βρίσκεται το Φιλέτο Black Angus με πουρέ αγκινάρας Τήνου και σάλτσα αστακού και μαυροδάφνης, αλλά και τα Μπιφτέκια από Ελληνικό Βουβαλίσιο Κρέας με πατάτες Νάξου ή καπνιστό πουρέ καρότου με τραγανό απάκι, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν και ορισμένες vegan επιλογές, όπως το Ριζότο άγριων μανιταριών με pecan nuts. Σημείωσε πως στο APLÓ Restaurant μπορείς να καθίσεις για να απολαύσεις ένα δροσερό cocktail με θέα θάλασσα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝕁𝕠𝕪𝕤𝕥𝕖𝕣 (@joysterbar)
Για το τέλος κρατήσαμε την ίσως πιο πρόσφατη άφιξη, το Joyster, το οποίο προσγειώθηκε στον αγαπημένο μας παράδρομο της παραλιακής. Πρόκειται για ένα seafood bar το οποίο προσφέρει σπεσιαλιτέ από την ιαπωνική κουζίνα (λίγο πειραγμένες), signature cocktails αλλά και έναν χώρο που θυμίζει εξωτικό νησί. Salmon Tacos, Prawn Sliders -που είναι ουσιαστικά σαν mini burger γαρίδας με πικάντικη μαγιονέζα και masago arare, αλλά και Tuna Tataki είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του εστιατορίου, τις οποίες μπορείς να συνδυάσεις με cocktail ή με ένα ποτήρι κρασί και να χαζεύεις παράλληλα το ηλιοβασίλεμα.