Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίας: Κρίτωνας Πουλής, pâtissier και ιδιοκτήτης των Bon Bon Fait Maison και L’atelier
Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίαςΜε αφορμή τα 10α γενέθλιά του, το NouPou κοιτάζει πίσω, θυμάται, νοσταλγεί και καταγράφει όσα ξεχώρισε τα τελευταία δέκα χρόνια. Κοιτάζει όμως και μπροστά, στην επόμενη μέρα - γιατί όχι και στην επόμενη δεκαετία - των Νοτίων Προαστίων και παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα τη διαμορφώσουν.
- 19/07/2023
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
Ο Κρίτωνας Πουλής γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Από μικρή ηλικία ήξερε ότι λάτρευε τη μαγειρική και ιδιαίτερα τα γλυκά, ζώντας σε ένα σπίτι όπου μητέρα και γιαγιά ήταν οι masters της κουζίνας. Σπούδασε αρχικά μαγειρική στη σχολή Le Monde και ήταν μάλιστα μόλις 17 χρονών, όταν άρχισε να δουλεύει στο διάσημο «Βαρούλκο» του Λευτέρη Λαζάρου, ταυτόχρονα με τις σπουδές του. Αργότερα, αποφοίτησε από τη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι και εργάστηκε σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin. Σειρά είχε το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, όπου παρέμεινε για 10 χρόνια, αποκτώντας σημαντική εμπειρία στη ζαχαροπλαστική ως βοηθός του Pierre Hermé, έναν από τους πλέον σημαντικούς ζαχαροπλάστες παγκοσμίως.
Το 2014, ο Κρίτωνας Πουλής άνοιξε στο Παρίσι το ντελικατέσεν «Κυλικείο» με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, ενώ το 2017 ήρθε η γνωστή πια κρεπερί-τζελατερία «Bon Bon Fait Maison». Η επιτυχία της οδήγησε σε ένα ακόμη κατάστημα το 2018 -αυτή τη φορά στη Μύκονο- και αργότερα στον Πειραιά. Πριν από μερικούς μήνες, ο Κρίτωνας σύστησε στο αθηναϊκό κοινό ένα ελληνογαλλικό μπιστρό το οποίο προτείνει όχι μόνο γλυκά αλλά και ένα ολοκληρωμένο μενού για όλη την ημέρα. Ο λόγος για το L’Atelier στην οδό Καλαμιώτου στο κέντρο της Αθήνας, ένα ακόμα βήμα που αποδεικνύει ότι το όνομα του Κρίτωνα Πουλή θα συζητιέται στο γαστρονομικό γίγνεσθαι για τα επόμενα -πολλά, εικάζουμε- χρόνια.