Maltagliati: Στην τρατορία του Παλαιού Φαλήρου για φρέσκα ζυμαρικά
Pasta WeekΤο Maltagliati στο Παλαιό Φάληρο μετράει ιστορία που ξεπερνά τα είκοσι χρόνια και δίκαια υπερηφανεύεται για τα φρέσκα ζυμαρικά του.
- 04/08/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Εκείνο που θα αγαπήσεις από την στιγμή που περνάς την πόρτα του είναι η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, η ζεστασιά, η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια τρατορία, παρόμοια με εκείνες που υπάρχουν σε όλη τη Νότια Ιταλία. Και μπορεί στην κουζίνα να μην βρίσκονται Σισιλιάνες γιαγιάδες, αλλά τα πιάτα είναι λες και τα έχουν φτιάξει τα δικά τους χέρια, σε μια ασβεστωμένη αυλή κάπου στην Σικελία ή την Απουλία.
Αυτή την εποχή προτείνουμε να δοκιμάσεις λινγκουίνι με όστρακα, σβησμένα σε λευκό κρασί ή λινγκουίνι με αχινό, που είναι συχνά πιάτο ημέρας. Το ίδιο θα ευχαριστηθείς τα καζαρέτσε με γαρίδες ή εκείνα που φτιάχνονται με αβοκάντο για πιο ελαφριά γεύση. Βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα αντισταθείς στην καρμπονάρα του Maltagliati, που ξεχωρίζει για την ισορροπία και την απλότητά της.
Ζήτησε να δοκιμάσεις τον μεζέ με γάβρο, μελιτζάνα και μοτσαρέλα, που αξίζει να βρίσκεται στα πρώτα πιάτα σου αλλά και σαλάτα με λόλα, ρόκα, ξινόμηλο, αμύγδαλα και μπόλικο καπρίνο -το κατσικίσιο τυρί με την απαλή γεύση.
Πριν φύγεις δοκίμασε τιραμισού, για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη και κανόνισε πότε θα επιστρέψεις γιατί σίγουρα θα το κάνεις.