Κουζίνες με άρωμα…εξωτικό
Στα νότια κάνουμε ταξίδια σε μέρη εξωτικά, μέσω γαστριμαργικών εμπειριών που δεν ξεχνιούνται! Διαλέξαμε 5 εστιατόρια και ταξιδέψαμε σε Ινδία, Αρμενία, Λίβανο και Ρωσία, χωρίς να περάσουμε τα νότια "σύνορα"!
- 06/03/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
“Namaste” στην Ινδία
Indi Go στη Γλυφάδα
Το Indi Go είναι το διαβατήριό σου για το μυστικιστικό κόσμο βοτάνων και μπαχαρικών της Ινδίας. Δοκίμασε το μπουκέτο κρεμμυδιών, το κοτόπουλο πακόρα (ζουμερά κομμάτια μαριναρισμένα σε ένα εξαιρετικό μείγμα μπαχαρικών βουτηγμένα σε ζύμη από ρεβύθια, τηγανισμένα σε λάδι), τη μανιναρόσουπα, το κοτόπουλο ταντούρι ή το αρνίσιο σικ κεμπάπ. Το μενού του Indi Go μπορείς να το μελετάς και μισή ώρα διότι με τις επιλογές χορταίνει αρχικά το μάτι σου. Το μυστικό των Ινδών είναι ο πήλινος φούρνος Ταντούρι, μέσα στον οποίο λιώνει σιγά σιγά το κρέας μαζί με τα μπαχαρικά αλλά ψήνεται και το νάαν (είδος ψωμιού που μοιάζει με πίτα). Για να δροσιστείς, μπορείς να το παίξεις Ινδός και να πιεις λάσι (κρέμα παγωτού με μάνγκο ή ζάχαρη ή ακόμη και σκέτο).
Indi Go, Κωνσταντινουπόλεως 15, Γλυφάδα, τηλ. 21 0968 0643
Jaipur Palace στον Άλιμο
Μια εξωτική ατμόσφαιρα σε περιμένει στο Jaipur με έντονα χρώματα και αντικείμενα που στόλιζαν τα Παλάτια των Μαχαραγιάδων! Δοκίμασε Chicken Biryani, μια σπεσιαλιτέ των πριγκίπων της Μογγολίας (Χαμός με τους Πρίγκιπες και τους Μαγαραγιάδες!) που περιλαμβάνει κοτόπουλο, γιαούρτι, αλεσμένα μπαχαρικά και χορταρικά στον ατμό με ρύζι Basmatti και σοφράν. Επίσης στο πιάτο Zinga Vindallo, τις φημισμένες καυτερές γαρίδες με κάρι της Γκόα μαγειρεμένες με πατάτα.
Jaipur Palace, Λεωφόρος Ελευθερίας 6, Άλιμος, τηλ. 210 9812605, 210 9886474
Μια μπουκιά για το Λίβανο
Sahara στη Γλυφάδα
Διείσδυσε στον κόσμο της Μέσης Ανατολής, με ένα δείπνο στο Λιβανέζικο Sahara. Κάθε Παρασκευή η βραδιά ζωηρεύει με ζωντανή αραβική μουσική και χορό της κοιλιάς που μπορείς να παρακολουθήσεις καπνίζοντας ναργιλέ με γεύση φρούτων. Δοκίμασε ταμπουλέ, τη δημοφιλή λιβανέζικη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαιντανό, ντομάτα, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι και πλιγούρι, γαρνιρισμένη με φρέσκο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και φυσικά τη σαλάτα φαλάφελ, μια συνταγή του chef του Sahara. Επίσης το χούμους κουκουνάρι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Εγώ βέβαια δεν μπορώ να αντισταθώ στο πιάτο μουχαμάρα, ένα ορεκτικό από κόκκινες πιπεριές, καρυδόψιχα, μελάσσα ροδιού, σκόρδο, τσίλι, παξιμάδι και ελαιόλαδο, τα #nomnom μπουρεκάκια γαρίδας και το κεμπάπ οριεντάλ, μια αυθεντική συνταγή του Sahara με μοσχαρίσια κεμπάπ στο φούρνο με ντομάτα και πικάντικη σάλτσα τυριού.
Sahara, Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα, τηλ. 21 5550 5313